TOP ponuka

Trnava
2

Denné menu

Obedové menu

Trnava
8

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Var s nami s profi kuchármi
Martin Záhumenský recept  na Gastromenu.sk
Basilpesto papardelle
Martin Záhumenský
Do kuchynského robota, mixéra alebo mažiara si dáme očistený cesnak, píniové oriešky, citrónovú šťavu, soľ korenie a cukor. Na hrubo rozmixujeme štýlom zapnúť...

Michal Kulik recept  na Gastromenu.sk
Bravčová panenka v sezamovom kabátiku
Michal Kulik
Panenku si očistíme umyjeme a vysušíme. Potrieme olejom, nasolíme, okoreníme a z prudka poopekáme, na panvici z každej strany. Potom panenku vložíme do rúry, cca na 10 až 12 min na 160...

Janík Lenhardt recept  na Gastromenu.sk
Domáce rožky podľa Janíka Lenhardta
Janík Lenhardt
Mlieko ohrejeme na cca 30 °C pridáme cukor a rozmrvené droždie. Premiešame a necháme 10 min postáť. Pridáme všetky suroviny okrem vajíčka a vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme 1...

Luca Nucciarelli recept  na Gastromenu.sk
Dusené hovädzie mäso na víne s kašou zo sladkých zemiakov, glazúrovanými šalotkami a čerstvými kvetmi z cukety
Luca Nucciarelli
Na prudkom ohni rýchlo opečieme celý kus mäsa na panvici, v ktorej sme predhriali olej. Kým sa mäso opečie, pripravíme si zeleninu (cesnak, zeler, mrkva, cibuľa) - umyjeme, ošúpeme a...

Martin Korbelič recept  na Gastromenu.sk
Fantastické cesnakové pagáčiky podľa šéfkuchára Martina Korbeliča
Martin Korbelič
1. Najprv urobte kvások: Do vlažného mlieka rozmrvte droždie a pridajte cukor. Nechajte vzísť kvások. 2. Do misy dajte múku, soľ podľa chuti, olej a smotanu. Prilejte kvások a...

Luca Nucciarelli recept  na Gastromenu.sk
Filetto di manzo
Luca Nucciarelli
Našu receptúru začíname s prípravou mäsa, ktorá netrvá dlho. Ideálne je, ak po očistení mäsa vytvoríme, nazvime ich valčeky, ktoré obalíme slaninou. Necháme ich odpočinúť 2 hodiny...

Michal Kulik recept  na Gastromenu.sk
Grilovaný losos s parmezánovou chrustou, mrkvovým krémom a divokou brokolicou
Michal Kulik
Lososa si dobre umyjeme a vysušíme, posolíme a okoreníme. Kožou dole si ho ugrilujeme na rozpálenej panvici. Zhruba po 3 minútach ho otočíme a panvicu si odstavíme. Vrch lososa posypeme...

Michal Kulik recept  na Gastromenu.sk
Grilovaný losos so špenátovo brokolicovou pohánkou a citrónovo vínovou redukciou
Michal Kulik
Lososa si utrieme a dochutíme soľou a korením. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Ten kto má celý veľký filet, tak nech si stiahne kožu. Lososa treba ešte utrieť od zbytkov šupín....

Peter Pikovský recept  na Gastromenu.sk
Jednoduché kuracie medailóniky so zemiakovou kašou, čiernym koreňom, šalviou a šampiňónmi
Peter Pikovský
Čierny koreň si očistíme so škrabkou na zemiaky (odporúčam použiť rukavice), varíme v osolenej vode do ktorej sme vytlačili 1/2 citróna cca 15 min. Potom vyberieme a odložíme bokom....

Šuhajíci pri panvici recept  na Gastromenu.sk
Koložvárska kapusta
Šuhajíci pri panvici
1. Začneme prípravou mletého mäsa. Cibuľu nakrájame na jemno a orestujeme na masti do zlatista. Pridáme nasekaný cesnak a mleté mäso. Mäso restujeme, pokiaľ sa nám pekne celé zatiahne a...

Vojto Artz recept  na Gastromenu.sk
Králičie stehno s krupotom z medvedieho cesnaku
Vojto Artz
Na rezančeky nakrájanú šalotku spolu s čiernym korením orestujeme na malom množstve výpeku z konfitovania, zastrekneme vínom, kuracím vývarom a pridáme demi-glace (nemusí byť)....

Vojto Artz recept  na Gastromenu.sk
Krupicové flameri s jogurtovou omáčkou
Vojto Artz
Do kastrólika s mliekom nalámeme čokoládu, ochutíme štipkou soli, cukrom (80g), čerstvou vanilkou a privedieme k varu. Postupne prisypeme krupičku a miešame. Vznikne nám hustá kaša,...

Michal Kulik recept  na Gastromenu.sk
Kuracia balotínka so zemiakovo-zázvorovým krémom, omáčka Red curry a grilovaná špargľa
Michal Kulik
Kuracie stehno si vykostíme jemne vyklepeme, osolíme a okoreníme. Používame preto stehno s kosťou a nie už vykostené. Zakúpené v obchode zvyknú byť malé, alebo dotrhané a my...

Branislav Michalčík recept  na Gastromenu.sk
Mrkvovo-pomarančový krém so zázvorovou smotanou
Branislav Michalčík
Na oleji alebo masle si zarestujeme cibuľu nakrájanú na kocky. Pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska a chvíľu opražíme. Pridáme kurkumu, osolíme a premiešame. Zalejeme vodou, pridáme...

Vojto Artz recept  na Gastromenu.sk
Paella Mista Mediterranea
Vojto Artz
<b>1.</b> Kuracie stehná vykostíme a zbavíme kože. Tak isto spracujeme rybu a očistíme plody mora. Z kože, skeletov a pancierov pripravíme vývar na prípravu ryže. <b>2.</b> Vo veľkej...

Martin Záhumenský recept  na Gastromenu.sk
Panzanella šalát s fetou a červeným melónom
Martin Záhumenský
1. Starý chlieb si namočte buď len v kvalitnej vode alebo použite dužinu z uhorky, ktorú si prepasírujte cez sito a tak budete mať uhorkovú vodu. Dochuťte si ju s citrónovou...

Peter Bracho recept  na Gastromenu.sk
Ravioli s medvedím cesnakom, ricottou a bryndzou na cícerovom pyré
Peter Bracho
Cesto na ravioli vyrobíme následovne. Zmiešame hladkú múku, masť, žĺtok, soľ a vodu. Cesto necháme 2 hodiny odležať v chladničke. Plnku pripravíme jednoducho zmiešaním ricotty,...

Martin Záhumenský recept  na Gastromenu.sk
Rizoto s krevetami
Martin Záhumenský
Najskôr si očistíme krevety. V mojom prípade to mám ľahké, keď mám čerstvé a veľmi kvalitné krevety. Oddelíme hlavy od tela, odstránime tráviace trakty, črievko a ošúpeme pancier....

Michal Kulik recept  na Gastromenu.sk
Roláda z bravčovej panenky
Michal Kulik
Ako prvé si musíme spraviť popol, robí sa z bielej časti póru. Treba ho dobre umyť po častiach, utrieť do sucha, dať na plech a vysušiť v rúre. Tepelnou úpravou začne tmavnúť. Treba...

Martin Záhumenský recept  na Gastromenu.sk
Slávky na dva spôsoby
Martin Záhumenský
Slávky si najskôr vyčistite. Dobrá technika je si ich dať do ľadovej vody, osolenej morskou soľou. Tým pádom si budú myslieť, že sú v prirodzenom prostredí a tak sa otvoria a vyplavia...

Vojto Artz recept  na Gastromenu.sk
Syrovo-slaninový koláč s cibuľou
Vojto Artz
1. Najskôr pripravíme z droždia, cukru a trochy vlažnej vody kvások. Zmiešame ho s múkou a so soľou, prilejeme vodu a cesto dobre vypracujeme. Cesto necháme odpočinúť. 2. Cibuľu...

Branislav Michalčík recept  na Gastromenu.sk
Teplý zemiakový šalát
Branislav Michalčík
Ako prvé si prekrojíme stredné zemiaky na polovičky. Naukladáme ich na plech rezom hore, pekne ich rozložíme po celom plechu a osolíme. Sušené ďatle obalíme v slanine a naukladáme...

Luca Nucciarelli recept  na Gastromenu.sk
Timballo
Luca Nucciarelli
Najskôr si pripravíme vývary: rybací zo zvyškov kreviet (hlavy a skelety) s trochou zeleniny. Druhý vývar (použijeme ho neskôr pri príprave cuketového krému) bude zo zeleniny a zvyškov...

Marcel Ihnačák recept  na Gastromenu.sk
Vylepšený granadír podľa Marcela Ihnačáka
Marcel Ihnačák
1. Urobte fliačky: Všetky suroviny dajte do misy a rukami dobre premiešajte. Vypracujte hladké, tuhé cesto. Ak treba, pridajte trocha vody. Cesto zabaľte do fólie a dajte na 2-3 hodiny do...

Originálne veľkonočné recepty
Šuhajíci pri panvici recept  na Gastromenu.sk
Flank steak, s mladými šampiňónmi a klíčkami, foccacia
Šuhajíci pri panvici
Na začiatok si pripravíme olejový wellness na steak. Olej zohrejeme na izbovú teplotu a vmasírujeme do mäsa. Na rozpálenej panvici opečieme steak približne 2,5 minúty z každej strany....

Šuhajíci pri panvici recept  na Gastromenu.sk
Polievka z medvedieho cesnaku a pošírovaným vajíčkom
Šuhajíci pri panvici
Šalotku si nakrájame a orestujeme na rozpustenom masle. Pridáme pokrájanú cuketu a zemiaky, ktoré so šalotkou krátko orestujeme. Zalejeme mliekom a varíme približne 15 minút, kým nebudú...

Šuhajíci pri panvici recept  na Gastromenu.sk
Sendvič s údeným karé a cviklou
Šuhajíci pri panvici
Bravčové karé očistíme a naložíme do soľanky. Soľanku pripravíme tak, že do čistej studenej vody vmiešame soľ (50 g soli na liter vody). Mäso ponoríme do soľanky a...

Šuhajíci pri panvici recept  na Gastromenu.sk
Slaná socca torta
Šuhajíci pri panvici
Z uvedených ingrediencií (hore) mixérom alebo metličkou vymiešame cesto, ktoré by malo byť o niečo hustejšie ako je palacinkové cesto. Soccu pripravíme na panvici na dostatočnom množstve...

Šuhajíci pri panvici recept  na Gastromenu.sk
Suvidované mliečne jahňa so sladkou grilovanou šalotkou, bylinkovými knedličkami, mladým špenátom a zelerovým pyré
Šuhajíci pri panvici
<b>Pečené mliečne jahňa:</b> Jahňaciu polovičku si rozštvrtíme, vložíme do pekáča, nasolíme. Pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler, čerstvý rozmarín, bobkový list a farmárske...

Leona Urbánková recept  na Gastromenu.sk
Tartaletky na zelený štvrtok od Leony Urbánkovej
Leona Urbánková
Suroviny zpracujeme a těsto vtlačíme do formiček na tartaletky (nejlepší jsou ty s odnímacím dnem). Naplněné formičky dáme na cca 2 hodiny do lednice zchladnout. Po té je pečeme na 180...

Leona Urbánková recept  na Gastromenu.sk
Vejce sous vide
Leona Urbánková
Vejce, která jsem dnes připravila metodou sous vide se nemusí vakuově balit. Vaří se ve skořápce, při 64 stupních, hodinu a následně se schladí ve vodě s ledem, aby se zastavil tepelný...

Šuhajíci pri panvici recept  na Gastromenu.sk
Veľkonočná farebná mrkvová polievka
Šuhajíci pri panvici
Na oleji si orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu a mrkvu. Zalejeme mliekom. Pridáme červenú šošovicu, osolíme a varíme do mäkka. Polievku rozmixujeme spolu s maslom, dochutíme soľou a...

Janík Lenhardt recept  na Gastromenu.sk
Veľkonočný mazanec
Janík Lenhardt
Do vlažného mlieka pridáme droždie a jednu lyžicu cukru. Rozmiešame a necháme droždie pracovať. Po cca desiatich minútach máme kvások hotový a môžeme vymiešať cesto. Všetky...

Špeciality Gastromenu.sk
Ľuboš Brežák recept  na Gastromenu.sk
Domáci utopenci
Ľuboš Brežák
Ako prvé začíname s nálevom. Do hrnca vlejeme vodu, ocot, cukor, soľ, korenie a dobre premiešame. Privedieme do varu a varíme na miernom ohni asi 5 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť....

Predjedlá
Leona Urbánková recept  na Gastromenu.sk
Foie gras s dýňovým chutney
Leona Urbánková
Foie gras jsem odblanila, přidala sůl, pepř, cukr a portské víno. Dala jsem do zapékací mísy a umístila do trouby předehřáté na 75 stupňů. Zapíchla jsem do jater teploměr a nastavila...

Polievky
Vojto Artz recept  na Gastromenu.sk
Kulajda
Vojto Artz
1. Z polovice masla a múky pripravíme svetlú zásmažku, zalejeme ju vývarom, rozšľaháme, ochutíme soľou, drvenou rascou a povaríme 20 minút. Olúpané očistené zemiaky nakrájame na...

Michal Konrád recept  na Gastromenu.sk
Ostrokyslá polievka s hubami
Michal Konrád
1. Kuracie prsia nakrájajte na tenšie plátky a dajte zatiahnuť do horúcej vody. Do hrnca dajte sezamový olej a opečte na ňom nakrájanú mrkvu, zázvor, jarnú cibuľku, bambusové výhonky a...

Leona Urbánková recept  na Gastromenu.sk
Polévka z pečeného česneku a pečené petržele doplněnou o slanou granolu
Leona Urbánková
Na plech s pečícím papírem nakrájejte na větší kusy očištěnou petržel a česnek ve slupce pouze rozkrojený na půl. Pokapejte olivovým olejem, posolte a pečtě cca 20 minut - než...

Šuhajíci pri panvici recept  na Gastromenu.sk
Polievka z medvedieho cesnaku podľa Šuhajíkov
Šuhajíci pri panvici
1. Zemiak, petržlen (šupky nevyhadzujeme), zeler očistíme a nastrúhame. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a orestujeme na masle. Pridáme zemiaky a podlejeme zeleninovým vývarom. Umyjeme...

Jedlá z rýb
Peter Varga recept  na Gastromenu.sk
Marinovaný losos s avokádovým dipom
Peter Varga
Marinovaný losos: Filet (strana bez kože) posypeme soľou, cukrom a pokvapkáme limetkovou šťavou. V mažiari rozdrvíme červené korenie a nasypeme na lososa. Položíme naň aj čerstvý...

Jedlá z bravčového mäsa
Šuhajíci pri panvici recept  na Gastromenu.sk
Bravčová panenka, fritované zemiaky, tekvicová mayo, hubový demi glace
Šuhajíci pri panvici
Panenku očistíme, odblaníme. Celé panenky zatiahneme do fólie, zavakujeme, varíme v SOUS-VIDE pri 58 °C - 2 h. Po uvarení dôkladne osolíme, okoreníme a opečieme na oleji z...

Šuhajíci pri panvici recept  na Gastromenu.sk
Pomaly pečená bravčová krkovička
Šuhajíci pri panvici
1. Pripravíme si koreniacu zmes na krkovičku. Všetky koreniny, soľ a cukor na sucho zmiešame. Krkovičku obalíme v tejto zmesi a necháme odležať, ideálne cez noc. Cibuľu nakrájame na...

Jedlá z hovädzieho mäsa
Branislav Brežák recept  na Gastromenu.sk
Kajuga beef
Branislav Brežák
Najprv orestujeme hovädziu sviečkovú, ktorú predtým nakrájame na rezance. Počas restovania hovädzej sviečkovej pridáme červenú papriku a mandle. Po orestovaní mäsa a papriky pridáme...

Peter Varga recept  na Gastromenu.sk
Pečené írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondantom, tekvicové pyré s pečenou cibuľkou a lahodnou parmezánovou penou
Peter Varga
◾ Príprava hovädzieho rebra: Do pekáča vložíme rebro, mrkvu, zelerové stonky, cibuľu a bobkový list. Zalejeme zeleninovým vývarom a prikryté dusíme v rúre pri 160 °C približne 3,5...

Bezmäsité jedlá
Alena Krůtová recept  na Gastromenu.sk
Batátovo-špenátový koláč
Alena Krůtová
Batáty nakrájime na tenká kolečka a lehce povaříme. Formu vymažeme maslem. Vyskládame batáty, jarní cibulku a repikatý celer. Špenát vmíchame do 5 vajec a 5 bílků. Změs vlijeme na...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Foccacia chlieb (bez lepku a vajec)
Silvia Kollárová
Najprv si pripravíme nekvások. Je to neaktívny kvások, kde vám cesto nekvasí ako pri bežnom kvásku. Ja rada experimentujem a myslím si, že cesto bolo vláčnejšie. Rozhodne sa nebudete...

Martin Záhumenský recept  na Gastromenu.sk
Frittata
Martin Záhumenský
Zohrejete rúru na 200 °C. Na panvici si na olivovom oleji opečte cesnak, čili, cibuľu, papriku a na koniec prepolené paradajky. Ak máte po ruke nejakú tvrdú bylinku ako tymián alebo...

Šuhajíci pri panvici recept  na Gastromenu.sk
Kimchi ryža s restovanou zeleninou
Šuhajíci pri panvici
Cibuľu si nakrájame na mesiačiky a opražíme na troche oleja. Pridáme na hrubšie plátky nakrájané šampiňóny, trochu čierneho mletého korenia a ešte 2 minútky restujeme. Pridáme na...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Pizza chlieb (bez lepku)
Silvia Kollárová
Cherry paradajky a červenú papriku si sparíme do mäkka a zmixujeme na kašu. Pridáme postupne vajíčka, múky, olej a jedlú sódu alebo prášok do pečiva. Nakoniec do cesta primiešame dve...

Šuhajíci pri panvici recept  na Gastromenu.sk
Šošovicový prívarok
Šuhajíci pri panvici
V dvoch hrncoch si pripravíme cibuľovo-cesnakový základ. Do prvého dáme klasickú šošovicu, orestujeme, zalejeme vývarom, pridáme koreniny, očistený nakrájaný zemiak, malé kocky a...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Špenátové palacinky bez lepku a laktózy
Silvia Kollárová
Špenát si sparíme a zmixujeme s vajíčkom v smoothie mixéry. Postupne primiešame ostatné suroviny. Vznikne nám veľmi chutné cesto na palacinky. Ja ich väčšinou pečiem na troške...

Peter Pikovský recept  na Gastromenu.sk
Vyprážaná pohánková kroketa so zelerovým pyré
Peter Pikovský
Očistený zeler uvaríme v osolenej vode do mäkka, za tepla rozmixuje a prepasírujeme. Nakoniec zjemníme smotanou a maslom, podľa potreby dosolíme. Pohánku uvaríme v osolenej vode,...

Cestoviny
Branislav Brežák recept  na Gastromenu.sk
Cestoviny Carbonara
Branislav Brežák
Slaninu, môže byť mäsovejšia, nakrájaj na kocky. Tak isto nakrájaj aj šunku. Na olivovom oleji opeč slaninu, potom šunku a na koniec aj plátky cesnaku. Celá kuchyňa musí rozvoniavať,...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Paleo cestoviny zo zelených banánov
Silvia Kollárová
Cestoviny si uvaríme podľa návodu. Cícer si vopred taktiež uvaríme vo vode do mäkka aj s bobkovým listom. Menšiu polovicu červenej kapusty som si vopred sparila v parnom hrnci. Na...

Branislav Brežák recept  na Gastromenu.sk
Špagety Bolognese
Branislav Brežák
Cibuľu a koreňovú zeleninu si nakrájaj na kocky. Priprav si pár strúčikov cesnaku, paradajky (lepšie sú staršie), konzervované lúpané paradajky, hodne dobrého polosuchého červeného...

Múčniky
Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Arašidový koláč s jablkami (bez lepku, bez cukru)
Silvia Kollárová
Vajíčka si oddelíme a žĺtka vymiešame s roztlačeným banánom do penista. Pridáme rozpustené maslo, kokosové mlieko a postupne ostatné suché suroviny. Arašidovú múku dosiahneme...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Bábovka espresso
Silvia Kollárová
Vajíčka si riadne vymiešame s trstinovou melasou. Tá dodá cestu veľmi zvláštnu a zaujímavú chuť. Začneme pridávať ostatné suroviny, najprv mokré a potom suché suroviny. Nakoniec...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Banánové muffiny s čučoriedkami (bez lepku, bez laktózy, bez cukru)
Silvia Kollárová
Banány roztlačíme vidličkou a postupne pridáme vajíčka, vymiešame do peny. Pridáme olej, kokosové mlieko, múky a prášok do pečiva. Vymiešame hladké cesto. Použijeme muffinovú formu...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Čerešňová bábovka
Silvia Kollárová
Vajíčka si vymiešame do penista s trstinovou melasou a postupne pridáme kokosové mlieko, olivový olej a ostatné suroviny. Nakoniec si primiešame do cesta pár vykôstkovaných čerešní....

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Čerešňová bublanina (bez lepku, bez laktózy, bez cukru)
Silvia Kollárová
Vajíčka si oddelíme a žĺtka s roztlačeným banánom vymiešame do penista. Pridáme kokosové mlieko, ryžový olej a postupne ostatné suroviny. Cesto vlejeme na menší plech, vystlaný...

Alena Krůtová recept  na Gastromenu.sk
Čerešňové donutky
Alena Krůtová
Zmiešaj zvlášť mokré a suché ingriediencie. Potom zmiešaj všetko dokopy. Nakoniec ľahko vmiešaj čerešne alebo iné ovocie. Na vytvarovanie donutov použi silikónovú formu, ktorú...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Citrónový ríbezľový koláč bez lepku a cukru
Silvia Kollárová
Najprv si nastrúhame kôru z dvoch citrónov a z troch citrónov vytlačíme šťavu do misky. Banány si roztlačíme a zmixujeme aj s vajíčkami do penista. Maslo si rozpustíme nad parou,...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Cviklovo čokoládový tart (bez lepku a laktózy)
Silvia Kollárová
Prezreté banány si vidličkou riadne roztlačíme a vymiešame na kašu. Pridáme rozpustené vegan maslo a postupne ostatné suché suroviny. Samozrejme môžete použiť v recepte aj klasické...

Vojto Artz recept  na Gastromenu.sk
Domáce šišky s malinami plnené lekvárom
Vojto Artz
Do vlažného mlieka rozmrvte droždie, pridajte cukor a nechajte vzísť kvások. Do väčšej misy nalejte kvások a všetky ostatné suroviny. Vymieste hladké vláčne cesto (múku ešte...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Gaštanové srdce s malinami (bez lepku, bez laktózy)
Silvia Kollárová
Najprv si uvaríme čerstvé gaštany a vydlabeme z nich vnútro, približne 500 - 600 g. Vajíčka si oddelíme a žĺtka s cukrom vymiešame do penista. Postupne pridáme kokosové mlieko...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Jablkové srdce (bez lepku, bez cukru, bez laktózy)
Silvia Kollárová
Jablká si ošúpeme, sparíme alebo uvaríme do mäkka. Rozmixujeme na pyré. Pridáme postupne vajíčka, maslo a ostatné suché suroviny. Vymiešame hladké cesto. Nakoniec zľahka primiešame...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Jednoduchá slivková bublanina (bez lepku, bez cukru, bez laktózy)
Silvia Kollárová
Banány si roztlačíme vidličkou a vymiešame spolu aj s vajíčkami mixérom do peny. Pridávame postupne mlieko, olej a ostatné suroviny. Vymiešame cesto, ktoré následne vlejeme na plech...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Jednoduché čučoriedkové koláče bez lepku a cukru
Silvia Kollárová
Banán roztlačíme úplne na kašu s vidličkou. Čučoriedky rozvaríme s trochou vody úplne do mäkka a postupne pridávame ostatné suroviny, vymiešame veľmi chutné cesto. Ja som na...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Jednoduchý čučoriedkový chlebík bez lepku, cukru a laktózy
Silvia Kollárová
Vajíčka si oddelíme a žĺtka vymiešame s banánom do penista. Banán si vždy roztlačím najprv vidličkou. Postupne pridávame ostatné suroviny a nakoniec do cesta vmiešame opatrne...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Jednoduchý tvarohový koláč so slivkami
Silvia Kollárová
Najskôr si do hladkej konzistencie riadne vymiešame tvaroh spolu s vajíčkami. Postupne pridávame ostatné suroviny, puding v prášku, cukor, prášok do pečiva, hladkú špaldovú múku....

Alena Krůtová recept  na Gastromenu.sk
Kakaovo - kokosové lievance
Alena Krůtová
Žĺtky z vajec zmiešame s mliekom. Pridáme suché ingrediencie, ktoré sme si pred tým všetky zvlášť pomiešali. Podľa potreby môžeme pridať ešte mlieko. Následne vmiešame vyšľahaný...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Klobúčiky s hruškovou plnkou (bez lepku, bez cukru, bez histamínu)
Silvia Kollárová
Zo surovín si vypracujeme rukami cesto a na riadne pomúčenej doske alebo silikónovej podložke, vyvaľkáme cesto približne na 5 mm hrúbku. Pomocou klasického okrúhleho pohára na vodu som...

Katarína Čavnická recept  na Gastromenu.sk
Krémeš
Katarína Čavnická
Ako prvé upečieme lístkové cesto. Zo zlatého klasu, mlieka a pudingu uvaríme hustý krém. Pridáme krištáľový a vanilkový cukor. V 1,5 dcl. mlieka uvaríme 2 lyžice polohrubej múky. Vo...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Ľahulinké kekse s pistáciami (bez lepku)
Silvia Kollárová
Bielu čokoládu si rozpustíme nad parou a necháme chvíľu vychladnúť. Opatrne primiešame k maslu izbovej teploty. Postupne začneme pridávať ostatné suroviny a nakoniec pridáme...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Makovo čokoládový koláč (bez lepku, bez múky, bez cukru, bez laktózy)
Silvia Kollárová
Banán roztlačíme úplne na kašu a spolu s vajíčkami zmixujeme do penista. Postupne pridáme ostatné suroviny a nakoniec primiešame rozpustenú horkú čokoládu. Cesto vlejeme do 18 cm...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Makový koláč s upečenými hruškami (bez lepku a laktózy)
Silvia Kollárová
Vajíčka vymiešame s kokosovým cukrom do peny, pridáme šťavu z citróna a opäť vymiešame. Pridáme postupne olej, kokosové mlieko a ostatné suché suroviny. Použila som do koláčika...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Marhuľka závin bez lepku s pekanovými orechmi
Silvia Kollárová
Mango si ošúpeme, nakrájame a rozmixujeme na pyré. Postupne pridáme ostatné suroviny a vypracujeme rukami cesto. Môžete dať cesto na chvíľu do chladničky odležať. Na pomúčenej doske...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Orechové kolieska (bez lepku)
Silvia Kollárová
Zo všetkých surovín vypracujeme rukami cesto. Maslo musí byť izbovej teploty. Do cesta som použila korenie do múčnikov bez chemických prísad. Ak nemáte k dispozícii, pridajte trochu do...

Alena Krůtová recept  na Gastromenu.sk
Ovocné waffle
Alena Krůtová
Všetko zmiešame v mixéri a upečieme vo waflovači. Fígeľ cesta je vlastne v tom, že po premiešaní ho necháme chvíľu stáť a až potom môžeme z neho piecť krásne a nadýchané waffle....

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Ovocný koláč bez lepku, múky a cukru
Silvia Kollárová
Mango si ošúpeme a v mixéri vymiešame spolu s vajíčkami. Postupne pridávame ostatné suroviny, najprv mokré a potom suché suroviny. Vymiešame úžasné chutné sladulinké cesto, ktoré...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Quinoa jahodový koláč bez lepku, cukru a laktózy
Silvia Kollárová
Banán (najlepšie sú prezreté banány) si rozpučíme riadne vidličkou. Banán vymiešame s vajíčkami do penista. Jahody umyjeme, nakrájame a zmixujeme na kašu. Postupne pridávame ostatné...

Peter Varga recept  na Gastromenu.sk
Šepky z kyslého mlieka
Peter Varga
Do polohrubej múky pridáme soľ, sódu a kyslé mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré nemá byť veľmi tuhé. Rozvaľkáme a nakrájame na kocky. Alebo vykrojíme pohárom kolieska, ktoré vyprážame...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Slaný koláč s olivami (bez lepku)
Silvia Kollárová
Vajíčka vymiešame spolu s kokosovým mliekom a postupne pridávame múku, jedlú sódu a mix sušených byliniek. Výber byliniek si môžete zvoliť aj sami, aké máte radi. Pridáme na jemno...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Tekvicové hokkaido brownie (bez lepku, bez laktózy, bez vajec)
Silvia Kollárová
Najprv si umyjeme a nakrájame tekvicu aj so šupkou, dáme upiecť na 200 °C - 20 minút. Tekvicu aj so šálkou kokosového mlieka zmixujeme na pyré. Postupne pridávame ostatné suroviny,...

Jana Púchla recept  na Gastromenu.sk
Tradičná ťahaná štrúdľa
Jana Púchla
Všetky ingrediencie vymiešame pomocou mixéra so špirálovými lopatkami, prikryjeme utierkou a necháme 20 minút odpočívať. Potom cesto preložíme na pomúčený obrus, najprv zľahka...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Vegan figový koláč
Silvia Kollárová
Cícer si vždy vopred uvarím, nepoužívam žiadne polotovary ani konzervy. Banány si roztlačíme vidličkou úplne na kašu a pridáme uvarený, rozmixovaný cícer s (100 ml.) kokosovým...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Vegan koláčik s plnkou sladkých jahôd (bez lepku, bez laktózy, bez cukru)
Silvia Kollárová
Väčší banán si roztlačíme vidličkou, pridáme mandľovú múku a ovsené vločky. Cesto si rozdelíme na dve časti. Do jednej časti pridáme 50 g ovsenej múky bez lepku. Ak sa vám bude...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Vegan linecké vianočné hviezdy (bez lepku, bez laktózy, bez cukru)
Silvia Kollárová
Banány roztlačíme a riadne vymiešame na kašu. Postupne pridávame tekuté suroviny a nakoniec ostatné suché suroviny. Rukami vypracujeme cesto. Nezabudnite do cesta nastrúhať aj...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Vegan mrkvový koláč (bez lepku, bez laktózy, bez cukru)
Silvia Kollárová
Lieskové orechy si vždy na nejaký čas namočím do vody a potom ich vysuším na panvici aby boli mierne opražené. Ďatle si môžete vopred na noc namočiť do vody alebo zaliať vriacou...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Vegan slivková galetka bez lepku a cukru
Silvia Kollárová
Banány rozpučíme vidličkou úplne na kašu a postupne pridáme ostatné suroviny, vypracujeme rukami cesto. Ja som použila arašidovú múku, ale nič nepokazíte ak pridáte mandľovú múku....

Dezerty
Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Batátový koláč bez lepku, bez múky a cukru
Silvia Kollárová
Vajíčka si oddelíme. Sušené ďatle treba vopred aspoň na 3 hodinky namočiť do vody aby úplne zmäkli. Ďatle potom vymixujeme na kašu a spolu so žĺtkami vymiešame mixérom. Surový...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Čerešňový koláč s nádychom mäty bez lepku a laktózy
Silvia Kollárová
Najskôr si natrhajte veľa čerstvej mäty. Čím viac druhov mäty, tým lepšie. Ja som nazbierala aspoň tri veľké hrste. Mätu umyjeme, obtrháme listy a zmixujeme spolu s vajíčkami...

Luca Nucciarelli recept  na Gastromenu.sk
Cheesecake al caffè e amaretto
Luca Nucciarelli
Do 22 cm formy na tortu uložíme papier na pečenie. Rozpučíme všetky piškóty do veľkej misky a zmiešame ich s maslom, ktoré sme si skôr vytiahli z chladničky. To aby malo krémovú...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Cheesecake so špenátom a jahodami (bez lepku)
Silvia Kollárová
Maslo izbovej teploty vymiešame spolu s vajíčkom a cukrom. Postupne pridávame ostatné suroviny a vymiešame cesto. Ja si pomáham kuchynským robotom. Cesto dáme aspoň na hodinu zabalené...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Coffee brownie (bez lepku, bez múky, bez laktózy)
Silvia Kollárová
Vajíčka s trstinovou melasou vymiešame, pridáme postupne rozpustené maslo a mlieko v plechovke. Do cesta si urobíme dve klasické silnejšie espresso. Ja používam doma kávovar. Klasické...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Čokoládová jahôdka (bez lepku, bez múky)
Silvia Kollárová
Bielka so štipkou soli vyšľaháme do tuha, postupne pridáme citrónovú šťavu a brezový cukor. Mixujeme dovtedy, pokiaľ nebudete cítiť spomedzi prsty cukor. Ja si pomáham kuchynským...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Čokoládovo mätový dezert
Silvia Kollárová
Zo surovín na korpus vypracujeme cesto, maslo by malo byť izbovej teploty. S vajíčkom ho riadne vymiešame a z ostatných surovín vypracujeme rukami cesto. Vložíme na 20 - 25 minút do...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Čokoládový koláč s chuťou pomaranča (bez lepku, bez laktózy, bez múky)
Silvia Kollárová
Vajíčka si oddelíme a žĺtka vymiešame s kokosovým cukrom do peny. Pridáme šťavu z dvoch pomarančov a nastrúhanú kôru z jedného pomaranča. Kvalitnú horkú čokoládu si...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Hokkaido jahoda cheesecake (bez lepku, bez cukru)
Silvia Kollárová
Banán roztlačíme vidličkou úplne na kašu, pridáme jemné ovsené vločky, ostatné suroviny a vypracujeme rukami cesto. Cesto treba vyvaľkať na tenko a potom natlačiť do 18 cm formy,...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Jahodová roláda (bez lepku, bez laktózy)
Silvia Kollárová
Vajíčka si oddelíme a žĺtka s cukrom vymiešame do peny. Postupne primiešame ostatné suroviny a nakoniec zľahka primiešame bielka vyšľahané so štipkou soli. Bielka sa najlepšie...

Leona Urbánková recept  na Gastromenu.sk
Kakaový palačinkový dort
Leona Urbánková
Do mléka postupně zašleháme vejce a žloutky, osolíme, přidáme cukr. Postupně zašleháme prosátou mouku smíchanou s kakaem. Vypracujeme hladké těsto bez hrudek, které necháme půl...

Alena Krůtová recept  na Gastromenu.sk
Kokosovo-jahodový cheesecake
Alena Krůtová
Na začiatok si urobíme korpus. Zoberieme všetky suroviny, zmiešame ich a dáme do formy. Korpus upečieme v rúre na 170 °C. Pečieme 15 minút. Medzitým si pripravíme náplň. Všetky...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Krémový hruškový koláč (bez lepku, bez cukru)
Silvia Kollárová
Zo surovín si vypracujeme rukami cesto na korpus. Maslo musí byť izbovej teploty. Cesto by malo byť nelepivé a hustejšej konzistencie. Zabalené vo fólii ho dáme na chvíľu oddýchnuť do...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Lahodný krémový kokosový koláč (bez lepku, bez múky)
Silvia Kollárová
Vajíčka si vymiešame s cukrom do peny. Pridáme postupne olej, mlieko a ostatné suroviny. Nakoniec pridajte vodu a vymiešajte husté cesto. Cesto vlejeme do 18 cm formy vystlanej papierom na...

Peter Varga recept  na Gastromenu.sk
Macaroons
Peter Varga
1. Najskôr si preosejte 100 g mandľovej múky a 100 g práškového cukru. Potom múku a cukor zmiešajte a ešte 2 krát preosejte. Navážte si z tejto zmesi 125 g, ktorú neskôr budete...

Vojto Artz recept  na Gastromenu.sk
Slivkový pšenovník s jogurtovo-makovou omáčkou
Vojto Artz
1. Pšeno prepláchneme niekoľkokrát horúcou vodou, aby sme ho zbavili horkosti. Potom ho zalejeme mliekom so štipkou soli a uvaríme na hustú kašu. 2. Do horúcej kaše vmiešame maslo,...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Špenátová roláda bez lepku
Silvia Kollárová
Najprv si oddelíme vajíčka. Umyjeme špenát a sparíme ho nad parou. Ja používam vo svojej domácnosti parný hrniec. Sparený špenát aj so žĺtkami a Agáve sirupom zmixujeme v smoothie...

Branislav Brežák recept  na Gastromenu.sk
Tiramisu
Branislav Brežák
Moja príprava dezertu Tiramisu je úplne jednoduchá. Roky, ktoré ma naučili sa pohybovať v kuchyniach rôznych reštauráciach, odzrkadľujú tento recept. Žĺtka vymiešame s cukrom. Ale...

Branislav Brežák recept  na Gastromenu.sk
Trhanec s jahodami a vanilkovou zmrzlinou
Branislav Brežák
Z mlieka vaječných žĺtok a hladkej múky pripravíme husté cestíčko. Ochutíme cukrom a štipkou soli. Tesne pred tepelnou úpravou do pripraveného cesta primiešame vyšľahanú penu z...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Vianočné hviezdičky
Silvia Kollárová
Zo surovín si vypracujeme cesto. Pomarančovú kôru ošúpeme a s trochou múky, zomelieme na jemno v mixéri. Pridá do cesta skvelú vôňu a chuť. Postupne pridávame ostatné suroviny a...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Zimné pokušenie Matcha
Silvia Kollárová
Vajíčka s brezovým cukrom vymiešame a postupne pridávame olej a kokosové mlieko. Pridáme rozpustenú horkú čokoládu, prášok do pečiva a mletý kokos. Cesto vlejeme do 18 cm okrúhlej...

Špeciality
Alena Krůtová recept  na Gastromenu.sk
Baklažánovo-cuketovo rajčinový koláč
Alena Krůtová
Formu vyložíme papierom na pečenie. Na pečiaci papier dáme Lavaš chlieb a na neho poukladáme prosciutto. Na tenké kolečká si nakrájame baklažán a cuketu. Poukladáme ich na prosciutto a...

Miešané nápoje
Štefan Gašparík recept  na Gastromenu.sk
Breakfast Martini
Štefan Gašparík
Šejk, šejk, šejk, skoro ako z pesničky. Áno, aj tento drink je o miešaní. Však preto je to miešaný nápoj :-)) OK, poďme na postup. Do ľadom vychladeného šejkra pridáme všetky...

Štefan Gašparík recept  na Gastromenu.sk
Clover Club (Twist)
Štefan Gašparík
Na úvod si dobre vyfrapujeme šejker ľadom (frapovať znamená v barmanskom žargóne vychladiť). Postupne pridáme všetky ingrediencie a dobre vyšejkujeme. Na záver pridáme do šejkra...

Štefan Gašparík recept  na Gastromenu.sk
Coffee & rum
Štefan Gašparík
Postup tohoto drinku začína pripravením si kávy v presso stroji. Samozrejme záleží akú kávu použiješ. Najideálnejšie je ale káva, ktorú máš rád. Ja som použil kávu Reserva, moja...

Štefan Gašparík recept  na Gastromenu.sk
Espresso tonic s ružovým grepom
Štefan Gašparík
Na začiatok si dobre vyfrapujeme pohár. Kto nevie čo to znamená, tak je to ochladenie pohára ľadom. Do prázdneho vychladeného pohára nalejeme sirup s ružového grepu, pridáme ľad, tonik a...

Štefan Gašparík recept  na Gastromenu.sk
Gin Tee Egg
Štefan Gašparík
Po dlhšom období sme dali so Štefanom hlavy dokopy a pripravili pre pre vás štvoricu zimných drinkov. Toto je prvý z nich a má názov Gin Tee Egg. Vždy keď sa dohodneme na novom projekte...

Štefan Gašparík recept  na Gastromenu.sk
Mai Tai
Štefan Gašparík
Najprv zmiešame v šejkri obidva rumy, pridáme pomarančový likér (triple sec), mandľový sirup, limetkovú šťavu a ananásový džús. Dobre prešejkujeme, a to myslím dobre. Na koniec...

Štefan Gašparík recept  na Gastromenu.sk
Mar - tee - ni
Štefan Gašparík
Myslím, že toto remeslo je v celku jednoduché. Ale s jedným veľkým rozdielom :-) Musí Ťa to baviť! Postup toho miešaného drinku je opäť veľmi jednoduchý. Zober si šejker, pridaj...

Štefan Gašparík recept  na Gastromenu.sk
Negroni
Štefan Gašparík
Drink vymiešame v šejkri a to postupne pridávaním najskôr 24 ročným Beefeater Ginom, Campari a Martini Rossom. Ideálne je mať všetko zachladené a dokonca aj pohár by mal mať minimálne...

Štefan Gašparík recept  na Gastromenu.sk
Pelican
Štefan Gašparík
Do pohára dáme ľad. Postupne pridávame grepový sirup, grepový džús, šťavu z limetky a nakoniec Grenadínu. Ako ozdobu použijeme čerstvý ružový grep a lístok mäty. Pri tomto drinku...

Štefan Gašparík recept  na Gastromenu.sk
Rasberry dream
Štefan Gašparík
Opäť veľmi jednoduchý drink. Všetko postupne pridaj do šejkra a vyšejkuj. Pri vymýšlaní tohoto drinku som najprv pracoval s alternatívou bez pomarančového bitteru. Po ochutnaní som ale...

Štefan Gašparík recept  na Gastromenu.sk
Satisfaction
Štefan Gašparík
Pri tomto drinku je spôsob prípravy úplne jednoduchý. Vychladíme (vyfrapujeme) si vhodný pohár ľadom. Ja som použil nízky pohár z hrubého skla. To preto aby dlhšie držal svoju teplotu....

Štefan Gašparík recept  na Gastromenu.sk
Spiced G&T
Štefan Gašparík
Tento osviežujúci drink je tak jednoduchý, že si ho môžeš kedykoľvek doma sám pripraviť. Pripraviť si ho môžeš nie len pre seba ale aj na svojej ginovej párty pre svojich hostí,...

Nátierky, majonézy, pestá
MUDr. Igor Bukovský PhD. recept  na Gastromenu.sk
Avokádová nátierka
MUDr. Igor Bukovský PhD.
Mäkké Avokádo rozrežeme na polovice, vyberieme kôstku a lyžicou vydlabeme dužinu, ktorú v miske roztlačíme vidličkou. Pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy, prelisovaný strúčik...

MUDr. Igor Bukovský PhD. recept  na Gastromenu.sk
Biela omega majonéza
MUDr. Igor Bukovský PhD.
Všetky suroviny spolu vymiešame lyžicou v...

MUDr. Igor Bukovský PhD. recept  na Gastromenu.sk
Červená omega majonéza
MUDr. Igor Bukovský PhD.
Všetky suroviny spolu vymiešame lyžicou v...

MUDr. Igor Bukovský PhD. recept  na Gastromenu.sk
Cibuľový jogurt
MUDr. Igor Bukovský PhD.
Všetky suroviny spolu vymiešame lyžicou v menšej miske a necháme odstáť aspoň pol hodiny v...

MUDr. Igor Bukovský PhD. recept  na Gastromenu.sk
Kanadské pesto
MUDr. Igor Bukovský PhD.
Vňať pokrájame na doske ostrým nožom na čo najjemnejšie pásiky. V teflónovej panvici pomaly zohrejeme olej, pridáme pokrájanú vňať a za stáleho miešania opekáme asi 3 minúty....

MUDr. Igor Bukovský PhD. recept  na Gastromenu.sk
Pikantná mrkva
MUDr. Igor Bukovský PhD.
Postrúhanú mrkvu dáme do panvice s rozpáleným olejom, pridáme cesnak, čili papriku a za stáleho miešania pri vysokej teplote asi 5 minút opražíme. Dochutíme korením a...

MUDr. Igor Bukovský PhD. recept  na Gastromenu.sk
Zelená majonéza
MUDr. Igor Bukovský PhD.
Všetky suroviny spolu vymiešame lyžicou v menšej...

MUDr. Igor Bukovský PhD. recept  na Gastromenu.sk
Žltá omega majonéza
MUDr. Igor Bukovský PhD.
Všetky suroviny spolu vymiešame lyžicou v...

Sendviče
MUDr. Igor Bukovský PhD. recept  na Gastromenu.sk
Avokádové carpaccio
MUDr. Igor Bukovský PhD.
Suroviny naskladáme do rozkrojenej žemly od spodu: - avokádová nátierka – hrubšia vrstva - bazalka - kolieska mozzarelly - kolieska paradajky - lístky bazalky - avokádová...

MUDr. Igor Bukovský PhD. recept  na Gastromenu.sk
Brusnicový kel
MUDr. Igor Bukovský PhD.
Kel nakrájame na malé tenké pásiky a opražíme na olivovom oleji, kým trochu nezmäkne. Posolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Suroviny naskladáme do sendviču v poradí...

MUDr. Igor Bukovský PhD. recept  na Gastromenu.sk
Čučoriedkové vajce so špenátom
MUDr. Igor Bukovský PhD.
Suroviny naskladáme do sendviču od spodu: - arašidové alebo mandľové maslo (max. hrúbka 2 mm) - plátky avokáda - špenátové listy - plátky vajca uvareného natvrdo (počíta sa...

MUDr. Igor Bukovský PhD. recept  na Gastromenu.sk
Jahody na marcipáne
MUDr. Igor Bukovský PhD.
Použijeme malý kuchynský mixér, do ktorého vložíme namočené scedené mandle a asi 3 minúty ich mixujeme. Vznikne hustá hmota, do ktorej pridáme olej, med, sójovú smotanu, soľ a znovu...

MUDr. Igor Bukovský PhD. recept  na Gastromenu.sk
Kurkumová mrkva
MUDr. Igor Bukovský PhD.
Na jemnom strúhadle nastrúhame tofu, potom mrkvu (ak je dostatočne mäkká, možno ju bude stačiť roztlačiť vidličkou), primiešame pretlačený cesnak, olej, korenie, kurkumu a soľ....

MUDr. Igor Bukovský PhD. recept  na Gastromenu.sk
Matcha chipsy
MUDr. Igor Bukovský PhD.
Suroviny naskladáme do sendviču od spodu: - základná omega majonéza (tenká vrstva) - plátky tempehu/tofu (alternatíva: plátky nízkotučného tvrdého syra napr. Leerdammer) -...

MUDr. Igor Bukovský PhD. recept  na Gastromenu.sk
Neobyčajný sendvič
MUDr. Igor Bukovský PhD.
Na drobno nasekáme čerstvú / sušenú čili papričku. Hrušku nakrájame na plátky. Sušené slivky, nakrájame na menšie kúsky. Lahôdkové tofu, nakrájame na tenké plátky. Umyté a...

MUDr. Igor Bukovský PhD. recept  na Gastromenu.sk
Petržlenové pesto s pomarančom
MUDr. Igor Bukovský PhD.
Pomaranč, nakrájame na hrubé plátky aj s bielou vrstvou šupky (pomaranč orežeme z vrchnej vrstvy nožíkom, nezbavíme ho celej šupky!) Lahôdkové tofu nakrájame na plátky Suroviny...

MUDr. Igor Bukovský PhD. recept  na Gastromenu.sk
Sendvič hladivá mäta
MUDr. Igor Bukovský PhD.
Reďkovku nakrájame na kolieska, nízkozučnú goudu nakrájame na tenké plátky. Suroviny naskladáme do sendviču od spodu: - žltá omega majonéza - nízkotučná gouda (šetrite) -...

MUDr. Igor Bukovský PhD. recept  na Gastromenu.sk
Sendvič na zdravie pečene
MUDr. Igor Bukovský PhD.
Kaleráb, nakrájame na tenké pásiky, alebo nastrúhame nahrubo. Ak použijeme konzervovanú fazuľu, tak ju prepláchneme. Príprava fazuľovej nátierky: V miske vidličkou roztlačíme...

MUDr. Igor Bukovský PhD. recept  na Gastromenu.sk
Sendvič od červenej kozičky
MUDr. Igor Bukovský PhD.
Suroviny naskladáme do sendviču od spodu: - základná omega majonéza - kolieska červenej repy - mäkký kozí syr - rukola pokvapkaná čerstvou citrónovou šťavou - arašidové maslo...

MUDr. Igor Bukovský PhD. recept  na Gastromenu.sk
Sendvič od kapusty chlap je hustý
MUDr. Igor Bukovský PhD.
Z hlávky červenej kapusty oddelíme dva listy. Vyrežeme z nich stredový hlúb a na tanieri vložíme do mikrovlnky na 2 minúty, aby zmäkli. Suroviny naskladáme do sendviču od spodu: -...

MUDr. Igor Bukovský PhD. recept  na Gastromenu.sk
Sendvič pomarančová mrkvička
MUDr. Igor Bukovský PhD.
Najemno nastrúhame mrkvu a pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Pomaranč, nakrájame na kolieska aj s bielou šupkou. Avokádo, nakrájame na plátky a jemne posolíme. Suroviny...

MUDr. Igor Bukovský PhD. recept  na Gastromenu.sk
Sendvič Sezam otvor sa!
MUDr. Igor Bukovský PhD.
Mrkvovú nátierka pripravíme tak že si v miske zmiešame postrúhanú mrkvu s prelisovaným cesnakom, kurkumou, olivovým olejom, petržlenovou vňaťou a štipkou soli. Suroviny naskladáme do...

MUDr. Igor Bukovský PhD. recept  na Gastromenu.sk
Sendvič stop reflux
MUDr. Igor Bukovský PhD.
Lahôdkové tofu, nakrájame na tenké plátky. Klíčky fazule mungo – ak nemáme svoje, použijeme z konzervy (Bonduelle) a prepláchneme ich. Suroviny naskladáme do sendviču od...

MUDr. Igor Bukovský PhD. recept  na Gastromenu.sk
Sendvič voňavé oregano a chrumkavý fenikel
MUDr. Igor Bukovský PhD.
Fenikel, nakrájame na tenké plátky a tak isto ja lahôdkové fofu. Suroviny naskladáme do sendviču v poradí odspodu: - žltá omega majonéza - plátky tofu (alternatíva: tempeh) -...

MUDr. Igor Bukovský PhD. recept  na Gastromenu.sk
Sladký sendvič z chlebu pita
MUDr. Igor Bukovský PhD.
V miske vidličkou roztlačíme tofu. Pridáme kakao, mandľové mlieko, arašidové/mandľové maslo, škoricu a osladíme javorovým sirupom/medom. Nakoniec primiešame sekané vlašské orechy a...

MUDr. Igor Bukovský PhD. recept  na Gastromenu.sk
Slivky v keli
MUDr. Igor Bukovský PhD.
Suroviny naskladáme do sendviču od spodu: - gazdovská nátierka - listy kelu – nakrájané čerstvé alebo jemne blanšírované (bez stredových hlúbov) - sušené paradajky sušené...

Vrapy
MUDr. Igor Bukovský PhD. recept  na Gastromenu.sk
Wrap so šalátom a orechmi
MUDr. Igor Bukovský PhD.
Zmes zeleniny, jabĺk, vlašských orechov a základnej omega majonézy... Zeleninu zmiešame v mise s jablkami, orechmi a základnou omega majonézou, ochutíme štipkou čierneho korenia a...

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
18.03.2024
25,3 M


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
DONÁŠKA: 0950 332 332 Prajeme Vám dobrú chuť...
01.03.2024
16,3 M