Barbera d´ Alba Superiore 2018
8.9 / 10
15,60 €
Barbera d´ Alba Superiore 2018

TOP ponuka

Trnava
3

Denné menu

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Čokoládová jahôdka (bez lepku, bez múky)

Silvia Kollárová
Všade navôkol je všetko krásne zelené, rozkvitnuté a letné obdobie si nesie v sebe krásne čaro prírody. Príroda krásne rozvoniava a kvitne do farebných šiat. Jar a leto, si vždy spájam s neuveriteľnou farebnosťou všetkého ovocia a zeleniny. Tvorenie receptov a pečenie koláčikov je viac farebnejšie a sviežejšie. Tentokrát som zvolila pre svoj recept, krásne červené a šťavnaté jahody. No kto by ich nemal rád? Čerstvé jahody a horká tmavá čokoláda, je pre mňa dokonalým spojením chutí a vône. Ľahkosť cesta v spojení s krémom, jahôd a čokolády, zanechá vo vás krásny chuťový zážitok. Vyskúšajte opäť moju ďalšiu sladkú inšpiráciu a užite si každý kúsok koláčika.

◾ Sleduj Silviiné recepty aj na jej Instagrame kollarovasilvia


Suroviny

•  Korpus: • 6 ks. bielka •  štipka soli • 140 g. brezového cukru • 1 lyžica citrónovej šťavy • 100 g. mletých vlašských orechov • 2 lyžice tmavého kakaa •  Krém: • 250 g. mascarpone • 500 g. tvarohu • 200 g. 75% kvalitnej horkej čokolády (alebo čokolády na varenie) •  Vrch: • 300 g. čerstvých jahôd •  100 - 150 g. 75% kvalitnej horkej čokolády (alebo čokolády na varenie) •  kokosový olej
Recept Čokoládová jahôdka (bez lepku, bez múky) na Gastromenu.sk

Postup

Bielka so štipkou soli vyšľaháme do tuha, postupne pridáme citrónovú šťavu a brezový cukor. Mixujeme dovtedy, pokiaľ nebudete cítiť spomedzi prsty cukor. Ja si pomáham kuchynským robotom. Do cesta opatrne vmiešame tmavé kakao a vlašské orechy. Vezmeme si dva papiere na pečenie a podľa 18 cm okrúhlej formy na pečenie, si obkreslíme tri kruhy. Cesto rozdelíme rovnomerne do kruhu a mierne uhladíme dookola. Dáme piecť na 180 °C, 18 - 20 minút. Necháme úplne vychladnúť. Papier na pečenie opatrne prevrátime a jemne odstránime z korpusov. Všetko robíme pomaličky a papier na pečenie sa krásne dá stiahnuť dole. Vymiešame si krém z mascarpone, tvarohu a rozpustenej čokolády nad parou. Čokoládu trošku necháme vychladnúť a krém vymiešame do hladka. Ja som použila čokoládu na varenie, má hustejšiu konzistenciu a žiaden iný cukor už nie je potrebný pridať. Na každý plát korpusu nanesieme trochu krému, nezabudnúť natrieť aj na vrchný plát. Dáme stuhnúť a schladiť do chladničky, približne 4 hodiny. Na vrch koláčika si opäť rozpustíme čokoládu nad parou aj s trochou kokosového oleja. Rozotrieme na vrch krému a aj po bokoch koláčika. Nakoniec pridáme čerstvé rozkrojené jahody po celom vrchu a prilepíme ich aj na čokoládu po bokoch. Dáme opäť stuhnúť na niekoľko hodín do chladničky, alebo celú noc. Kombinácia chutí čerstvých jahôd a čokolády je vždy neopísateľná. Ak použijete horkú čokoládu na vrch koláčika, miesto kokosového oleja pridajte trochu kokosovej smotany. Čokoláda na varenie má hustejšiu konzistenciu a preto poleva bola hustá.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová
05.06.2021

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Už tento víkend 16.10 - 17.10. 2021 Vám milí hostia ponúkame víkendové menu zložené z troch hlavných jedál a polievkou v cene. Vyprážaný rezeň s majonézovým šalátom, big palacinka...
13.10.2021
25,1 K


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Milí návštevníci reštaurácie Treeclub. Pozývame Vás na ochutnávku koláčikov, tortičiek a zákuskov z našej ponuky. Výber je pestrý, rôznorodosť príchutí a druhov. V ponuke máme aj...
11.10.2021
41,0 K

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
11.10.2021
349 K