TOP ponuka

Trnava
2

Denné menu

Obedové menu

Trnava
8

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Jahodová roláda (bez lepku, bez laktózy)

Silvia Kollárová
Kto by nemal rád toto úžasné, červené a šťavnaté ovocie? Samozrejme mám na mysli jahody :-). Pri každom zahryznutí cítite tú úžasnú prenikavú vôňu, sladkosť a originálnu chuť šťavy na jazyku. Veľmi rada pečiem koláče v kombinácii s jahodami a tak to bolo aj pri tejto úžasnej roláde s kokosovou smotanou. Neuveriteľná a dokonalá kombinácia týchto chutí v zavinutej roláde. Rozhodne tento recept musíte vyskúšať a ochutnať túto roládu v spojení všetkých surovín. Prajem skvelý zážitok pri mojom ďalšom recepte :-)

◾ Sleduj Silviiné recepty aj na jej Instagrame kollarovasilvia

Suroviny

•  Cesto: • 6 ks. vajíčok •  1 a pol lyžice brezového cukru • 4 lyžice bio kakaa s nízkym obsahom tuku a cukru • 4 lyžice ovsenej múky bez lepku •  1/2 lyžičky jedlej sódy •  Plnka: • 500 g. čerstvých jahôd • 1 ks. plechovky hustého kokosového mlieka •  Agar želatína (náhrada - klasická želatína)
Recept Jahodová roláda (bez lepku, bez laktózy) na Gastromenu.sk

Postup

Vajíčka si oddelíme a žĺtka s cukrom vymiešame do peny. Postupne primiešame ostatné suroviny a nakoniec zľahka primiešame bielka vyšľahané so štipkou soli. Bielka sa najlepšie šľahajú ak sú studené. Cesto opatrne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie o priemere zhruba 38 cm. Dáme piecť na 180 °C, 15 - 18 minút. Opatrne po upečení zrolujeme do kuchynskej utierky. Necháme vychladnúť. Jahody si umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka. Pridáme trochu prášku agar želatíny a miešame do zhustnutia ako lekvár. Necháme trochu vychladnúť a rozotrieme na roládu. Plechovku kokosového mlieka dáme vopred na noc stuhnúť do chladničky. Vyberieme len hustú časť a zmixujeme do tuhej šľahačky, dáme na chvíľu do mrazáku stuhnúť. Potom opäť rozotrieme na jahodovú vrstvu a pridáme pár čerstvých na drobno nakrájaných jahôd, nie veľa. Opatrne zrolujeme do fólie a dáme schladiť na noc do chladničky. Kokosovej šľahačky je skutočne dosť, radšej si nejakú časť odložte do pohárov na dezert. Roláda bola neuveriteľne lahodná a v spojení kokosovej šľahačky a jahôd dokonalá. Cesto sa pri rolovaní vôbec netrhalo. U nás doma presladené koláče nemáme moc radi a preto do jahôd som už žiaden cukor nepridávala. Zaručene vám táto skvelá roláda bude moc chutiť.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová
25.09.2020

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
25.03.2024
26,2 M


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
DONÁŠKA: 0950 332 332 Prajeme Vám dobrú chuť...
01.03.2024
17,3 M