TOP ponuka

Trnava
4

Denné menu

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Jahodová roláda (bez lepku, bez laktózy)

Silvia Kollárová
Kto by nemal rád toto úžasné, červené a šťavnaté ovocie? Samozrejme mám na mysli jahody :-). Pri každom zahryznutí cítite tú úžasnú prenikavú vôňu, sladkosť a originálnu chuť šťavy na jazyku. Veľmi rada pečiem koláče v kombinácii s jahodami a tak to bolo aj pri tejto úžasnej roláde s kokosovou smotanou. Neuveriteľná a dokonalá kombinácia týchto chutí v zavinutej roláde. Rozhodne tento recept musíte vyskúšať a ochutnať túto roládu v spojení všetkých surovín. Prajem skvelý zážitok pri mojom ďalšom recepte :-)

◾ Sleduj Silviiné recepty aj na jej Instagrame kollarovasilvia

Suroviny

•  Cesto: • 6 ks. vajíčok •  1 a pol lyžice brezového cukru • 4 lyžice bio kakaa s nízkym obsahom tuku a cukru • 4 lyžice ovsenej múky bez lepku •  1/2 lyžičky jedlej sódy •  Plnka: • 500 g. čerstvých jahôd • 1 ks. plechovky hustého kokosového mlieka •  Agar želatína (náhrada - klasická želatína)
Recept Jahodová roláda (bez lepku, bez laktózy) na Gastromenu.sk

Postup

Vajíčka si oddelíme a žĺtka s cukrom vymiešame do peny. Postupne primiešame ostatné suroviny a nakoniec zľahka primiešame bielka vyšľahané so štipkou soli. Bielka sa najlepšie šľahajú ak sú studené. Cesto opatrne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie o priemere zhruba 38 cm. Dáme piecť na 180 °C, 15 - 18 minút. Opatrne po upečení zrolujeme do kuchynskej utierky. Necháme vychladnúť. Jahody si umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka. Pridáme trochu prášku agar želatíny a miešame do zhustnutia ako lekvár. Necháme trochu vychladnúť a rozotrieme na roládu. Plechovku kokosového mlieka dáme vopred na noc stuhnúť do chladničky. Vyberieme len hustú časť a zmixujeme do tuhej šľahačky, dáme na chvíľu do mrazáku stuhnúť. Potom opäť rozotrieme na jahodovú vrstvu a pridáme pár čerstvých na drobno nakrájaných jahôd, nie veľa. Opatrne zrolujeme do fólie a dáme schladiť na noc do chladničky. Kokosovej šľahačky je skutočne dosť, radšej si nejakú časť odložte do pohárov na dezert. Roláda bola neuveriteľne lahodná a v spojení kokosovej šľahačky a jahôd dokonalá. Cesto sa pri rolovaní vôbec netrhalo. U nás doma presladené koláče nemáme moc radi a preto do jahôd som už žiaden cukor nepridávala. Zaručene vám táto skvelá roláda bude moc chutiť.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová
25.09.2020

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
23.05.2022
2,9 M


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Víkendová ponuka 21.05.-22.05.2022 Počas celého víkendu si môžete vybrať jedno z víkendových jedál. Rovnako sa dajú objednať aj na donášku. Polievka je v cene hlavného...
20.05.2022
2,4 M

Treeclub bar & restaurant
Práca Treeclub bar & restaurant
Hľadáme rozvozára alebo rozvozárku našich jedál a pizze do vašich domácností, či práce. Ak máte záujem, neváhajte nás kontaktovať na telefónnom čísle 0905360555. Patrí medzi vaše...
12.04.2022
1,3 M

Treeclub bar & restaurant
Práca Treeclub bar & restaurant
Hľadáte zamestnanie v gastronómii, máte chuť pracovať v plne rozbehnutej reštaurácii s barom? Tak nás neváhajte kontaktovať na telefónnom čísle +421905 360 555 alebo nás kontaktujte...
29.03.2022
1,0 M

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Užívateľom Gastromenu.sk sa pri každej ONLINE objednávke navýši kredit o 3 %. Takže stačí už len objednávať a zvyšovať svoj kredit. Následne ho môžeš použiť...
12.03.2022
1,4 M


Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Objednaj si od nás jedlo, alebo nápoje v On-line donáške na Gastromenu.sk a pri každej objednávke Ti vrátime 3% z objednanej sumy. Platí pre menu lístok aj pre obedové menu. Výšku...
12.03.2022
459 K