Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Gin Tee Egg

Štefan Gašparík
Postup prípravy je veľmi jednoduchý. Všetky ingrediencie od ginu až po vaječné bielko postupne pridáme do šejkru a vyšejkuje. Má to ale jeden fígeľ. Podľa toho ako dlho a intenzívne budeš šejkovať, bude pena z vaječného bielka hustá. Záleží na tom akú hustú penu budeš chcieť :-) Pri tomto drinku je vhodné aj to aký si zvolíš pohár na servírovanie. Na zdravie!

Takže neseď doma a navštív bar Spirit na Halenárskej ulici v Trnave.

Drink ti namieša sám majiteľ a barman Spiritu Štefan Gašparík


Foto a text: Branislav Brežák

Suroviny

• 4 cl. Gin Botanist • 2 cl. Supasawa • 2 cl. Bazový sirup • 6 cl. Zelený čaj • 1 ks. Vaječné bielko
Recept Gin Tee Egg na Gastromenu.sk

Postup

Po dlhšom období sme dali so Štefanom hlavy dokopy a pripravili pre pre vás štvoricu zimných drinkov. Toto je prvý z nich a má názov Gin Tee Egg. Vždy keď sa dohodneme na novom projekte som v plnom očakávaní, aké to dobroty Štefan vymyslí. A opäť tento drink bol toho maximálnym dôkazom. Kúzlo majstrovstva takého odborníka akým je Štefan Gašparík, polahodí nielen nášmu oku, ale čo je hlavné hlavne našej chuti. Takže s touto pozvánkou ho navštív v jeho bare Spirit a podľahni jeho barmanskému čaru :-)

Branislav Brežák a Štefan Gašparík