TOP ponuka

Trnava
4

Denné menu

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Coffee brownie (bez lepku, bez múky, bez laktózy)

Silvia Kollárová
Úžasná a jedinečná chuť kávy a čokolády, čo poviete? Dokonalá kombinácia a zážitok v spojení chutí. Takéto skvelé prepojenie chutí si môžete vyskúšať aj v mojom ďalšom recepte. Milovníci kávy a čokolády si určite pochutnajú. Jedinečný a vôňou kávy opantajúci zážitok, zažijete aj pri pečení brownie. Viem si predstaviť, ako sa kúsok brownie ležiac na tanieri s bohatou penou zo šľahačky chystá do vašich úst :-) To spojenie s nádychom horkej čokolády a lyofilizovaných malín, zanechá opäť vo vás gastronomický zážitok. Myslím si, že skvelá inšpirácia ako si cez víkend upiecť niečo chutné a sladké.

◾ Pozri Instagram Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej za recept - Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 4 ks. vajíčka • 50 g. vegan rozpustené maslo (náhrada klasické maslo) • 3 lyžice trstinovej melasy • 150 ml. kokosového mlieka v plechovke light (hustejšia konzistencia) • 50 g. bio kakaa s nízkym obsahom tuku a cukru •  2 krát klasické väčšie silné kvalitné espresso • 100 g. 74% vegan horkej čokolády (náhrada - klasická horká čokoláda) •  7 - 8 pol lyžíc kokosovej múky •  lyofilizované maliny (sušené mrazom)
Recept Coffee brownie (bez lepku, bez múky, bez laktózy) na Gastromenu.sk

Postup

Vajíčka s trstinovou melasou vymiešame, pridáme postupne rozpustené maslo a mlieko v plechovke. Do cesta si urobíme dve klasické silnejšie espresso. Ja používam doma kávovar. Klasické espresso nikdy nie je až po vrch šálky, nezabúdajte. Určite neodporúčam granulovanú zaliatu kávu. Pridáme postupne kakao, rozpustenú, trochu vychladenú čokoládu a nakoniec pridajte po lyžiciach kokosovú múku. Cesto musí mať hustejšiu konzistenciu. Môžete si do cesta ešte pridať trochu lyofilizovaných malín. Ak zvolíte iné sladidlo do brownie, môže sa líšiť inou chuťou. Trstinová melasa má svoju typickú farbu, chuť a vôňu. Cesto vlejeme na 28 cm plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 180 °C, 30 minút. Po upečení nechať úplne vychladnúť a až potom môžete krájať. Je skutočne báječný, kto miluje kávu príde si na svoje. Ja som na vrch brownie pridala ešte rozdrvené lyofilizované maliny, v spojení s čokoládou dokonalé.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
23.05.2022
2,9 M


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Víkendová ponuka 21.05.-22.05.2022 Počas celého víkendu si môžete vybrať jedno z víkendových jedál. Rovnako sa dajú objednať aj na donášku. Polievka je v cene hlavného...
20.05.2022
2,4 M

Treeclub bar & restaurant
Práca Treeclub bar & restaurant
Hľadáme rozvozára alebo rozvozárku našich jedál a pizze do vašich domácností, či práce. Ak máte záujem, neváhajte nás kontaktovať na telefónnom čísle 0905360555. Patrí medzi vaše...
12.04.2022
1,3 M

Treeclub bar & restaurant
Práca Treeclub bar & restaurant
Hľadáte zamestnanie v gastronómii, máte chuť pracovať v plne rozbehnutej reštaurácii s barom? Tak nás neváhajte kontaktovať na telefónnom čísle +421905 360 555 alebo nás kontaktujte...
29.03.2022
1,0 M

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Užívateľom Gastromenu.sk sa pri každej ONLINE objednávke navýši kredit o 3 %. Takže stačí už len objednávať a zvyšovať svoj kredit. Následne ho môžeš použiť...
12.03.2022
1,4 M


Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Objednaj si od nás jedlo, alebo nápoje v On-line donáške na Gastromenu.sk a pri každej objednávke Ti vrátime 3% z objednanej sumy. Platí pre menu lístok aj pre obedové menu. Výšku...
12.03.2022
459 K