Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Coffee brownie (bez lepku, bez múky, bez laktózy)

Silvia Kollárová
Úžasná a jedinečná chuť kávy a čokolády, čo poviete? Dokonalá kombinácia a zážitok v spojení chutí. Takéto skvelé prepojenie chutí si môžete vyskúšať aj v mojom ďalšom recepte. Milovníci kávy a čokolády si určite pochutnajú. Jedinečný a vôňou kávy opantajúci zážitok, zažijete aj pri pečení brownie. Viem si predstaviť, ako sa kúsok brownie ležiac na tanieri s bohatou penou zo šľahačky chystá do vašich úst :-) To spojenie s nádychom horkej čokolády a lyofilizovaných malín, zanechá opäť vo vás gastronomický zážitok. Myslím si, že skvelá inšpirácia ako si cez víkend upiecť niečo chutné a sladké.

◾ Pozri Instagram Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej za recept - Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 4 ks. vajíčka • 50 g. vegan rozpustené maslo (náhrada klasické maslo) • 3 lyžice trstinovej melasy • 150 ml. kokosového mlieka v plechovke light (hustejšia konzistencia) • 50 g. bio kakaa s nízkym obsahom tuku a cukru •  2 krát klasické väčšie silné kvalitné espresso • 100 g. 74% vegan horkej čokolády (náhrada - klasická horká čokoláda) •  7 - 8 pol lyžíc kokosovej múky •  lyofilizované maliny (sušené mrazom)
Recept Coffee brownie (bez lepku, bez múky, bez laktózy) na Gastromenu.sk

Postup

Vajíčka s trstinovou melasou vymiešame, pridáme postupne rozpustené maslo a mlieko v plechovke. Do cesta si urobíme dve klasické silnejšie espresso. Ja používam doma kávovar. Klasické espresso nikdy nie je až po vrch šálky, nezabúdajte. Určite neodporúčam granulovanú zaliatu kávu. Pridáme postupne kakao, rozpustenú, trochu vychladenú čokoládu a nakoniec pridajte po lyžiciach kokosovú múku. Cesto musí mať hustejšiu konzistenciu. Môžete si do cesta ešte pridať trochu lyofilizovaných malín. Ak zvolíte iné sladidlo do brownie, môže sa líšiť inou chuťou. Trstinová melasa má svoju typickú farbu, chuť a vôňu. Cesto vlejeme na 28 cm plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 180 °C, 30 minút. Po upečení nechať úplne vychladnúť a až potom môžete krájať. Je skutočne báječný, kto miluje kávu príde si na svoje. Ja som na vrch brownie pridala ešte rozdrvené lyofilizované maliny, v spojení s čokoládou dokonalé.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová