Denné menu

Obedové menu

Trnava
1

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Vianočné hviezdičky

Silvia Kollárová
Zbožňujem Vianoce, ten čas strávený pri zdobení stromčeka a vône upečených koláčov. V kuchyni to stále rozvoniava vianočným korením a v krbe horí oheň. Ako dieťa si spomínam na Vianoce s veľkou radosťou. Všade navôkol plno snehu, mráz za oknom a smiech detí na kopci s veľkým brmbolcom na čapici :-). Spomienky ma vždy ohrejú pri srdci, radosť zahreje dušu. Prajem vám všetkým nádherné Vianočné sviatky, veľa radosti vo vašich srdciach a veľa krásnych želaní a prianí. Prajem vám tiež veľa lásky v kruhu vašich najbližších.

◾ Sleduj Silviiné recepty aj na jej Instagrame kollarovasilvia

Suroviny

•  Cesto: • 180 g. kvalitného masla • 140 g. celozrnnej ryžovej múky • 200 g. hladkej špaldovej múky • 1 lyžička jedlej sódy • 1 lyžička prášku do pečiva (bez fosfátu) •  1/2 lyžičky kvalitnej vanilky • 2 lyžice brezového cukru •  pomarančová kôra z jedného pomaranču • 2 ks. žĺtka • 2 lyžice pomarančovej šťavy
Recept Vianočné hviezdičky na Gastromenu.sk

Postup

Zo surovín si vypracujeme cesto. Pomarančovú kôru ošúpeme a s trochou múky, zomelieme na jemno v mixéri. Pridá do cesta skvelú vôňu a chuť. Postupne pridávame ostatné suroviny a spracujeme cesto. Cesto si dáme oddýchnuť približne na 3 hodiny do chladničky alebo 20 minút do mrazáku. Na silikónovej podložke s trochou múky, cesto rozvaľkáme a vykrajujeme hviezdičky. Pečieme na 180 °C, 12 minút. Hviezdičky som zlepovala domácim čerešňovým lekvárom. Vrch som posypala brezovým cukrom, ktorý som si zomlela na prášok v mlynčeku na kávu. Sú úžasne krehké, sladké a zdravšou verziou k Vianočným sviatkom.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová
19.12.2020