TOP ponuka

Trnava
1

Denné menu

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Ovocný koláč bez lepku, múky a cukru

Silvia Kollárová
To je tak krásne, keď v letnom období máme po ruke kopec chutného a sladkastého ovocia. Opäť moje jednoduché pečenie bez cukru a tentokrát aj bez múky. Aké ľahké je upiecť koláčik a sladiť iba ovocím. Zvolila som sladulinké tropické ovocie mango s kombináciou červených ríbezlí. Dokonalá sladkosť a zároveň kyselkavosť v ovocí. Keď som bola menšia, nikdy som nemala rada kyslé bobuľovité ovocie. A dnes patrí medzi moje najobľúbenejšie. Ak nemáte radi červené ríbezle, môžete si na vrch koláčika zvoliť podľa seba vaše obľúbené ovocie. Dúfam, že môj nový a jednoduchý recept bude pre vás opäť veľkým potešením v zdravom pečení bez múky a cukru.

◾ Ďalší recept od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na jej ďalší recept :-) Gastromenu.sk

Suroviny

• 1 ks. prezreté mango • 3 vajíčka • 1 lyžička mletej vanilky • 1 lyžička jedlej sódy • 150 ml. hustejšieho kokosového mlieka • 3 lyžice kokosového oleja • 200 g. mandľovej múky •  ríbezle
Recept Ovocný koláč bez lepku, múky a cukru na Gastromenu.sk

Postup

Mango si ošúpeme a v mixéri vymiešame spolu s vajíčkami. Postupne pridávame ostatné suroviny, najprv mokré a potom suché suroviny. Vymiešame úžasné chutné sladulinké cesto, ktoré vlejeme do silikónovej formy na koláče. Ak nemáte k dispozícii silikónovú formu, môžete cesto vliať do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie. Na vrch koláčikov som poukladala červené ríbezle. Ovocie môžete použiť aj podľa seba, aké máte radi. Dáme piecť na 180 °C, 40 - 45 minút. Po upečení treba koláč nechať úplne vychladnúť. Zaručujem úžasnú sladkastú chuť. Vďaka mangu opäť nie je potrebný žiaden cukor. Aké jednoduché je piecť sladké koláčiky bez cukru :-)

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
DONÁŠKA: 0950 332 332 Prajeme Vám dobrú chuť...
12.04.2024
19,9 M