Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Čokoládovo mätový dezert

Silvia Kollárová
Myslím si, že je ešte stále čas si nazbierať čerstvú mätu a upiecť si skvelý, jednoduchý dezert. Čokoláda a mäta je dokonalé spojenie chutí a vône. Pamätám si ešte z detstva na cukríky s mätou, obalené v lahodnej sladkej čokoláde :-). Kto by ich nemal rád? Dokázala som zjesť aj celý balík za pár minút. Určite aj vy spomínate na vaše obľúbené cukríky alebo čokolády z detstva, ktoré zanechali vo vás krásne a sladké spomienky. Verím, že po upečení tohto skvelého dezertu s chuťou mäty a čokolády, budete takisto očarení.

◾ Sleduj Silviiné recepty aj na jej Instagrame kollarovasilvia

Suroviny

•  Korpus: • 50 g. kvalitného masla • 1 ks. vajíčko •  1 a 1/2 lyžice karobového prášku (náhrada kakao) • 100 g. ovsenej múky bez lepku •  Plnka: • 300 g. 82% kvalitnej horkej čokolády • 110 g. kvalitného masla • 150 ml. mandľovej smotany • 2 hrsti čerstvej mäty • 3 ks. vajíčka • 1 lyžice brezového cukru (nemusí byť) •  pistácie
Recept Čokoládovo mätový dezert na Gastromenu.sk

Postup

Zo surovín na korpus vypracujeme cesto, maslo by malo byť izbovej teploty. S vajíčkom ho riadne vymiešame a z ostatných surovín vypracujeme rukami cesto. Vložíme na 20 - 25 minút do mrazáku aby riadne stuhlo. Cesto nastrúhame na dno chlebovej formy vystlanej papierom na pečenie. Trochu ho uhladíme rukami aby nám vznikol korpus. Na plnku si rozpustíme nad parou kvalitnú horkú čokoládu aj s maslom. Odložíme nabok a do mierne vychladnutej čokolády primiešame mandľovú smotanu. Medzi tým, si pripravíme čo najviac natrhanej mäty. Ja som použila rôzne druhy mäty, hlavne aby jej bolo čo najviac. Lístky obtrháme, umyjeme a zmixujeme spolu s vajíčkami. Primiešame k čokoládovej plnke a vlejeme na korpus. Ak máte radi sladšie, pridajte si ešte brezový cukor do plnky. Ja si naopak zase vychutnávam tú horkú chuť čokolády. Dáme piecť na 180 °C, 30 minút. Necháme vychladnúť v chladničke aspoň dve hodiny a potom môžete konzumovať. Opatrne dezert krájame, čokoláda zostane krásne krémová. Ak necháte čokoládový dezert do rána v chladničke, v tom prípade viac stuhne. Vrch si môžete posypať kakaom alebo karobovým práškom a pridať rozdrvené pistácie. Dokonalá kombinácia chutí s mätou a horkou čokoládou.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová
05.10.2020