TOP ponuka

Trnava
4

Denné menu

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Čokoládový koláč s chuťou pomaranča (bez lepku, bez laktózy, bez múky)

Silvia Kollárová
Dokonalá kombinácia čokoláda a pomaranč, čo poviete? Tá úžasná vôňa pri varení čokolády a v spojení so šťavou z pomaranča, dokonalý gastronomický zážitok :-) Ako dieťa som milovala asi všetku čokoládu na svete:-) Pamätáte si tú rozprávku, kde chlapec vyhral poukaz do čokoládovej továrne? Toľké množstvo čokolády, tá úžasná atmosféra a výroba všemožných čokoládových cukroviniek. Zakaždým sa rada vrátim do detských čias a pozriem si túto úžasnú rozprávku s množstvom energie. Ponorím sa do svojej mysle a predstavujem si tie najkrajšie zážitky pri ochutnaní každej cukrovinky z čokolády. Dnes, síce čokoláda nie je mojím každodenným kamarátom, ale o to viac milujem z nej piecť úžasné a chutné koláče.
Verím, že opäť vyskúšate môj čokoládový recept a vychutnáte si tú úžasnú chuť a vôňu v spojení horkej čokolády a pomarančov.

◾ Pozri Instagram Silvii Kollárovej

◾ A prečítaj si aj blog, kde sme položili Silvii 20 otázok. Si zvedavý? Tak klikni na tento odkaz ⬇

Udržiavam svoje telo, vnútro a myseľ v rovnováhe Jing a Jang

Ďakujeme Silvii Kollárovej
Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 4 vajíčka • 2 ks. pomarančov • 1 lyžica kokosového cukru • 300 g. 82% kvalitnej horkej čokolády • 3 lyžice mletých lieskových orechov (zbavených šupiek) •  1 - 2 lyžice paleo múky z bambusových vlákien (náhrada: 2 pl ovsenej múky bez lepku)
Recept Čokoládový koláč s chuťou pomaranča (bez lepku, bez laktózy, bez múky) na Gastromenu.sk

Postup

Vajíčka si oddelíme a žĺtka vymiešame s kokosovým cukrom do peny. Pridáme šťavu z dvoch pomarančov a nastrúhanú kôru z jedného pomaranča. Kvalitnú horkú čokoládu si rozpustíme nad parou, necháme chvíľu vychladnúť a opatrne primiešame k vajíčkam. Postupne pridáme mleté lieskové orechy, paleo múku a pár ešte rozdrvených lieskových orechov primiešame k cestu. Lieskové orechy, by mali byť zbavené šupky a trochu opražené. Takisto paleo bambusovú múku tzv. nemúku, môžete nahradiť svojou obľúbenou múkou. Nakoniec do cesta primiešame zľahka vyšľahané bielka so štipkou soli. Cesto vlejeme do 18 cm formy vystlanej papierom na pečenie. Môžete použiť aj väčšiu formu, koláčik bude ale nižší. Dáme piecť na 180 °C, 30 minút. Koláčik necháme úplne vychladnúť a až potom vyberieme opatrne z formy. Je celý čokoládový a voňavý s nádychom pomaranča, dokonalá kombinácia.

S láskou k pečeniu Silvia Kolárová

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
23.05.2022
2,9 M


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Víkendová ponuka 21.05.-22.05.2022 Počas celého víkendu si môžete vybrať jedno z víkendových jedál. Rovnako sa dajú objednať aj na donášku. Polievka je v cene hlavného...
20.05.2022
2,4 M

Treeclub bar & restaurant
Práca Treeclub bar & restaurant
Hľadáme rozvozára alebo rozvozárku našich jedál a pizze do vašich domácností, či práce. Ak máte záujem, neváhajte nás kontaktovať na telefónnom čísle 0905360555. Patrí medzi vaše...
12.04.2022
1,3 M

Treeclub bar & restaurant
Práca Treeclub bar & restaurant
Hľadáte zamestnanie v gastronómii, máte chuť pracovať v plne rozbehnutej reštaurácii s barom? Tak nás neváhajte kontaktovať na telefónnom čísle +421905 360 555 alebo nás kontaktujte...
29.03.2022
1,0 M

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Užívateľom Gastromenu.sk sa pri každej ONLINE objednávke navýši kredit o 3 %. Takže stačí už len objednávať a zvyšovať svoj kredit. Následne ho môžeš použiť...
12.03.2022
1,4 M


Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Objednaj si od nás jedlo, alebo nápoje v On-line donáške na Gastromenu.sk a pri každej objednávke Ti vrátime 3% z objednanej sumy. Platí pre menu lístok aj pre obedové menu. Výšku...
12.03.2022
459 K