TOP ponuka

Trnava
2

Denné menu

Obedové menu

Trnava
8

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Sendvič od kapusty chlap je hustý

MUDr. Igor Bukovský PhD.
Listová a kapustová zelenina obsahuje sírnaté látky (cítite ich pri varení), ktoré mimoriadne priaznivo pôsobia na tráviaci systém od žalúdka až po koniec. Jedným z nich je sulforafan, ktorý má silné protirakovinové účinky a kapustu dávam do pozornosti špeciálne ľuďom, ktorí majú v rodine výskyt rakoviny hrubého čreva – dobrá strava vypína zlé gény!

Petra:
Všetky intenzívne sýte farby ovocia a zeleniny predznačujú poriadnu ochranu našich buniek. Svoju antioxidačnú silu vám kapusta ohlási už pri jej príprave, lebo vám zafarbí prsty do fialova. Zvyšnú hlávku kapusty, ktorá vám zostane v chladničke, nakrájajte na pásiky a vhoďte na pár minút do panvice s opraženou cibuľou a máte výbornú teplú prílohu. Ako my v AKV dnes na obed 



Ďaľšie recepty a zdravotné rady nájdete v mojich knihách na https://shop.akv.sk/ a videách na https://akv-tv.com/


Spoluautori: Mgr. Petra Gálisová, Ivana Kachutová (Mesárošová), MSc.

Foto: Mgr. Jana Ardanová

Suroviny na 1 porciu

•  celozrnná bagetka •  žltá omega majonéza •  pažítková nátierka • 2 listy červenej kapusty •  slnečnicové semienka •  oregano •  rozmarín
Recept Sendvič od kapusty chlap je hustý na Gastromenu.sk

Postup

Z hlávky červenej kapusty oddelíme dva listy. Vyrežeme z nich stredový hlúb a na tanieri vložíme do mikrovlnky na 2 minúty, aby zmäkli.

Suroviny naskladáme do sendviču od spodu:

- pažítková nátierka
- slnečnicové semienka (nešetriť! :-) )
- 2 listy červenej kapusty
- oregano a rozmarín
- žltá omega majonéza




Čas prípravy 8 minút

15.12.2022

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
25.03.2024
26,2 M


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
DONÁŠKA: 0950 332 332 Prajeme Vám dobrú chuť...
01.03.2024
17,3 M