TOP ponuka

Trnava
4

Denné menu

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Vegan slivková galetka bez lepku a cukru

Silvia Kollárová
Toto leto som si zamilovala piecť galetky s rôznymi druhmi ovocia. A opäť som piekla bez cukru iba s ovocím. Cesto z banánov je tak jemné a chutné, že si ho určite každý zamilujete. Veľmi rada používam rôzne ovocie ako sladidlo do cesta, navyše cukor nie je absolútne potrebný. Rada experimentujem a vymýšľam ako zdravšie a jednoducho upiecť chutný koláčik. Tentokrát som sa rozhodla spojiť mak so slivkami a vzniklo dokonalé šťavnaté spojenie. Chuť a vôňa arašidovej múky v ceste, rozvoniavala po celej kuchyni. Niekedy mám vo svojich predstavách ako utekám po veľkej makovej lúke a dýcham tú úžasnú vôňu veľkých makovíc :-) Ako z každej veľkej makovice sa sype naokolo krásny chrumkavý mak, z ktorého potom upečiem voňavý a čerstvý koláčik. Mávate sny? Ja milujem snívať a vysnívať si trebárs aj takýto úžasný koláč vo svojich predstavách. Pečenie a tvorenie receptov je zábava a Ja vám opäť prajem veselé kuchtenie môjho ďalšieho jednoduchého receptu bez cukru, a na sladko.

◾ Ďalší recept od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na jej ďalší recept :-) Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 2 ks. banánov • 100 g. arašidovej múky (alebo mandľovej múky) •  180g - 200g ovsenej múky bez lepku •  Plnka: • 1 šálka mletého maku •  1/2 šálky telpého kokosového mlieka •  čerstvé slivky
Recept Vegan slivková galetka bez lepku a cukru na Gastromenu.sk

Postup

Banány rozpučíme vidličkou úplne na kašu a postupne pridáme ostatné suroviny, vypracujeme rukami cesto. Ja som použila arašidovú múku, ale nič nepokazíte ak pridáte mandľovú múku. Cesto si vyvaľkáme na pomúčenej doske alebo silikónovej podložke do kruhu. Ja som cesto vyvaľkala trochu hrubšie aby nebolo príliš tenké a dalo sa s ním dobre pracovať. Mletý mak som zaliala teplým kokosovým mliekom a nechala chvíľu odstáť. Do stredu, pár centimetrov od okrajov, som rozotrela makovú plnku a pridala rozpolené slivky. Okraje potom poskladáte do kruhu podľa seba, ide to veľmi jednoducho skladať cesto a jemne pritlačiť. Ja som okraje cesta potrela vegánskym vajíčkom z vanilky Hrašky a kokosového oleja. Samozrejme môžete použiť aj klasické vajíčko na potretie. Taká menšia rada, Ja osobne si vždy cesto rozvaľkám na papieri na pečenie a potom preložím na plech. Pečieme na 180 °C, 30 - 35 minút. Po vychladnutí vám zaručene nič na tanieri nezostane, dokonalé spojenie maku a slivky.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
23.05.2022
2,9 M


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Víkendová ponuka 21.05.-22.05.2022 Počas celého víkendu si môžete vybrať jedno z víkendových jedál. Rovnako sa dajú objednať aj na donášku. Polievka je v cene hlavného...
20.05.2022
2,4 M

Treeclub bar & restaurant
Práca Treeclub bar & restaurant
Hľadáme rozvozára alebo rozvozárku našich jedál a pizze do vašich domácností, či práce. Ak máte záujem, neváhajte nás kontaktovať na telefónnom čísle 0905360555. Patrí medzi vaše...
12.04.2022
1,3 M

Treeclub bar & restaurant
Práca Treeclub bar & restaurant
Hľadáte zamestnanie v gastronómii, máte chuť pracovať v plne rozbehnutej reštaurácii s barom? Tak nás neváhajte kontaktovať na telefónnom čísle +421905 360 555 alebo nás kontaktujte...
29.03.2022
1,0 M

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Užívateľom Gastromenu.sk sa pri každej ONLINE objednávke navýši kredit o 3 %. Takže stačí už len objednávať a zvyšovať svoj kredit. Následne ho môžeš použiť...
12.03.2022
1,4 M


Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Objednaj si od nás jedlo, alebo nápoje v On-line donáške na Gastromenu.sk a pri každej objednávke Ti vrátime 3% z objednanej sumy. Platí pre menu lístok aj pre obedové menu. Výšku...
12.03.2022
459 K