Langhe DOC Barbera 2017
8.7 / 10
13,68 €
Langhe DOC Barbera 2017

TOP ponuka

Trnava
4

Denné menu

Obedové menu

Trnava
12

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Paella Mista Mediterranea

Vojto Artz
Junior Milan Zimný Koval prichádza s novým podcastom "Chutný". Jeho prvým hosťom je známa osobnosť gastronómie a čo hlavne, rovno prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov Vojto Artz.

V podcaste bolo položených veľa otázok, jednou z nich bola aj ohľadom receptu na túto famóznu Paellu. Vypočuj si podcast Chutný, na ktorý Ťa odkážeme z nášho blogu Vojto Artz: Reštart gastra po korone bude silný, náročný, ale na niečo aj dobrý

Sleduj Vojta Artza aj na IB vojtoartz_cookingshow

Sleduj Vojta Artza aj na FB Vojto Artz - Cookingshow

Zdroj receptu: Dobruchut.sk


Suroviny na 40 porcií

• 250 g. cibule • 2 ks. čerstvej červenej papriky • 350 g. zeleného hrášku • 1,2 kg. kuracích pŕs • 500 g. klobásy chorizo • 5 strúčikov cesnaku •  olivového oleja extra virgine • 2,5 kg. ryže na paellu (Bomba, Calasparra) • 800 g. drvených paradajok z konzervy •  šafrán • 4 lyžice zmesi korenia na paellu • 800 g. tigrích kreviet alebo langustínky • 800 g. sepiola • 800 g. mušlí • 600 g. morskej ryby • 600 g. kalamárov • 2 hrstí jemne nasekanej petržlenovej vňati •  mleté čierne korenie •  šťava z citróna •  koreňová zelenina na vývar
Recept Paella Mista Mediterranea na Gastromenu.sk

Postup

1. Kuracie stehná vykostíme a zbavíme kože. Tak isto spracujeme rybu a očistíme plody mora. Z kože, skeletov a pancierov pripravíme vývar na prípravu ryže.

2. Vo veľkej panvici opražíme na troške olivového oleja na drobné kúsky nakrájané chorizo a kuracie stehná nakrájané na menšie sústa. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme asi 3-4 minúty.

3. Pridáme na drobné kúsky nakrájanú červenú papriku, kalamáre (tuby, chobotničky), korenie na paellu a za krátky čas ryžu, krátko opražíme a podlejeme polovicou vývaru.

4. Pridáme šafran a drvené paradajky a necháme 10 minút mierne variť. Do ryžového základu pridáme očistené a nakrájané fazuľové struky, hrášok a poukladáme krevety, slávky, plody mora, nakrájané kúsky rýb a podlejeme vývarom. Zakryjeme a dusíme (v rúre alebo na horáku) do zmäknutia ryže.

5. Paellu posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a pokvapkáme citrónovou šťavou alebo podávame s kúskami citróna.

Vojto radí:

▪ kuracie stehná môžeme namarinovať v marináde z olivového oleja, citrónovej šťavy a nastrúhanej kôry. Necháme ich niekoľko hodín odležať

▪ mušle, ktoré sa po tepelnej úprave neotvorili, vyhodíme

▪ pokiaľ nemáte zmes korenia na paellu, tak si ju pripravte doma z mletej sladkej papriky, pálivej papriky, rímskej rasce, bieleho mletého korenia, sušeného cesnaku a šafránu

Dobrú chuť - Vojto Artz
18.05.2021

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
27.10.2021
430 K


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Na základe rozširovania personálu v našej plne rozbehnutej reštaurácii Treeclub hľadáme možno práve teba. Máš chuť pracovať na pozícii kuchár/kuchárka, pomocná sila do kuchyne alebo...
21.10.2021
46,5 K

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Milí návštevníci reštaurácie Treeclub. Pozývame Vás na ochutnávku koláčikov, tortičiek a zákuskov z našej ponuky. Výber je pestrý, rôznorodosť príchutí a druhov. V ponuke máme aj...
18.10.2021
122 K

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Už tento víkend 16.10 - 17.10. 2021 Vám milí hostia ponúkame víkendové menu zložené z troch hlavných jedál a polievkou v cene. Vyprážaný rezeň s majonézovým šalátom, big palacinka...
13.10.2021
85,3 K