"Moja mamina dáva do plnky až 8 strúčikov cesnaku. Pagáčiky sú vynikajúce, no ak máte pred cesnakom rešpekt, úplne postačia 3 - 4," odporúča známy šéfkuchár.
Sleduj
Martina Korbeličana Instagrame
Sleduj
Martina Korbeličana Facebooku
Postup
1. Najprv urobte kvások: Do vlažného mlieka rozmrvte droždie a pridajte cukor. Nechajte vzísť kvások.
2. Do misy dajte múku, soľ podľa chuti, olej a smotanu. Prilejte kvások a vypracujte hladké cesto. Nechajte ho kysnúť na teplom mieste 45 minút.
3. Vykysnuté cesto rozdeľte na 6 bochníčkov a nechajte ešte 15 minút podkysnúť. Potom každý vyvaľkajte na pomúčenej doske do obdĺžnika s hrúbkou 1,5 - 2 cm.
4. Urobte plnku: Zmäknuté maslo len dobre vymiešajte s prelisovaným cesnakom a so soľou podľa chuti.
5. Na vyvaľkané obdĺžniky rozotrite plnku a potom ich stočte do rolády. Každú roládku potrite vajcom a posypte makom, syrom, sezamom či nasekanými orieškami. Roládky nakoniec sploštite a rozkrájajte na malé trojuholníky. Pagáčiky rozložte na vymastený plech a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C 35 - 40 minút dozlatista.
Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina -
Fantastické cesnakové pagáčiky: Upečte ich podľa šéfkuchára Martina Korbeliča
29.12.2020