Barbera d’Asti DOCG 2019
8.4 / 10
10,80 €
Barbera d’Asti DOCG 2019

TOP ponuka

Trnava
4

Denné menu

Obedové menu

Trnava
12

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Gaštanové srdce s malinami (bez lepku, bez laktózy)

Silvia Kollárová
"Vo vzduchu je cítiť jesenné obdobie. Všetko v prírode sa premieňa do farebnej krásy a šuchotu lístia." Milujem tento jesenný čas tráviť čo najviac v objatí lesa a stromov, objavovať krásu prírody. Gaštany sú nenahraditeľnou súčasťou jesenných chladných dní. Zbožňujem ich vôňu a keď nepatrne padajú z korún gaštanových stromov a lístia na zem. Veľakrát si spomínam na detské časy, ako sme ako deti behali po lese, hľadali a s radosťou zbierali popadané gaštany schované medzi farebnými listami na zemi. Toľko detskej radosti a smiechu bolo všade naokolo počuť a naše hlasy prenikali do tajov lesa a prírody. Ten šuchot lístia, ktorý cítite pri každom kroku a tie úžasné farby v korunách stromov sú priam fascinujúce. Ako vnímate jesenné obdobie? Čo je vo vašich vysnívaných predstavách? Možno aj takýto skvelý gaštanový koláčik, ako veľké srdce z poskladaných gaštanov. Gaštanové srdce som piekla malému drobcovi, ktorý oslávil jeden šťastný narodeninový rôčik. Snažila som sa aby bol koláčik čo najzdravšou variantou pre malého drobca a mohol si vychutnať kúsok koláčika v jeho narodeninový deň. Chuť gaštanov v spojení malín je dokonalá kombinácia, ktorú si s každým kúskom koláčika vychutnáte a zažijete v predstavách nádherné jesenné obdobie s kopou farebnosti vo vašej mysli.

◾ Pozri Instagram Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej - Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 5 vajíčok • 2 lyžice kokosového cukru • 2 lyžice bio kakaa s nízkym obsahom tuku a cukru • 4 lyžice kokosového oleja •  1 - 2 lyžičky mixu korenia do múčnikov (škorica, badián, zázvor, pomarančová a citrónová kôra) • 1 lyžička jedlej sódy • 1 šálka (250 ml.) kokosového mlieka • 150 g. ovsenej múky bez lepku • 60 g. ryžovej múky •  1 a 1/2 šálky rozdrvených uvarených čerstvých gaštanov • 100 g. čerstvých malín •  lyofilizované maliny
Recept Gaštanové srdce s malinami (bez lepku, bez laktózy) na Gastromenu.sk

Postup

Najprv si uvaríme čerstvé gaštany a vydlabeme z nich vnútro, približne 500 - 600 g. Vajíčka si oddelíme a žĺtka s cukrom vymiešame do penista. Postupne pridáme kokosové mlieko a ostatné suché suroviny, vymiešame s mixérom cesto. Rozdrvené gaštany si s trochou kokosového mlieka zmixujeme na pyré (pridávame po lyžiciach). Zmixované gaštanové pyré primiešame do cesta, môžete pridať aj 3 až 4 polievkové lyžice rozdrvených gaštanov. Nakoniec zľahka vmiešame bielka, vyšľahané so štipkou soli a 100 g čerstvých malín. Cesto vlejeme do srdcovej formy, takisto môžete použiť aj klasickú okrúhlu 23 cm formu. Dáme piecť na 180 °C, 35 minút. Na ozdobu koláčika som použila lyofilizované maliny, zmixované na prach. Cez sitko som poprášila celý koláčik a z tvarohu, mascarpone s troškou vanilky som ozdobila polovicu koláčika. Ostatnú polovicu koláčika môžete ozdobiť čerstvými malinami.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
27.10.2021
431 K


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Na základe rozširovania personálu v našej plne rozbehnutej reštaurácii Treeclub hľadáme možno práve teba. Máš chuť pracovať na pozícii kuchár/kuchárka, pomocná sila do kuchyne alebo...
21.10.2021
47,3 K

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Milí návštevníci reštaurácie Treeclub. Pozývame Vás na ochutnávku koláčikov, tortičiek a zákuskov z našej ponuky. Výber je pestrý, rôznorodosť príchutí a druhov. V ponuke máme aj...
18.10.2021
123 K

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Už tento víkend 16.10 - 17.10. 2021 Vám milí hostia ponúkame víkendové menu zložené z troch hlavných jedál a polievkou v cene. Vyprážaný rezeň s majonézovým šalátom, big palacinka...
13.10.2021
86,0 K