Po dlhšom uvažovaní čo navariť, by nám mohla skrsnúť myšlienka strukovinového jedla v podobe šošovice. Navarme si spoločne so "Šuhajíkmi" ich výdatný šošovicový prívarok. Poďme na recept ↩
Sleduj "Šuhajíkov" na ich oficiálnom webe
Suhajicipripanvici.sk
Sleduj "Šuhajíkoch" aj na ich FB
Šuhajíci Pri Panvici
Sleduj "Šuhajíkoch" aj na ich IG
Šuhajíci Pri Panvici
Postup
V dvoch hrncoch si pripravíme cibuľovo-cesnakový základ. Do prvého dáme klasickú šošovicu, orestujeme, zalejeme vývarom, pridáme koreniny, očistený nakrájaný zemiak, malé kocky a varíme do mäkka.
Do druhého hrnca dáme Belugu, orestujeme, podlejeme vínom a dusíme do mäkka. Za častého miešania prilievame po troške teplý vyvar (ako pri príprave rizota).
Keď je beluga al dente, odstavíme, dochutíme cesnakom a spojíme šošovice do jedného hrnca. Zjemníme maslom, dochutíme soľou, korením prípadne môžeme pridať aj trochu chili. Okyslíme prevareným octom.
Zemiakové šupky vypražíme v oleji, osolíme a na tanieri z nich vytvoríme "hniezdo" do ktorého vložíme stratené vajíčko. Pokvapkáme zeleným olejom a nasekanou hladkou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť kamaráti -
Šuhajíci pri panvici
07.05.2021