Langhe DOC Barbera 2017
8.7 / 10
13,68 €
Langhe DOC Barbera 2017

TOP ponuka

Trnava
4

Denné menu

Obedové menu

Trnava
12

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Flank steak, s mladými šampiňónmi a klíčkami, foccacia

Šuhajíci pri panvici
Veľká noc je tu a my sme na Gastromenu.sk pre Teba pripravili, v podaní Šuhajíkov pri panvici, tento originálny veľkonočný recept.

Toto chutné jedlo, ktoré je určené hlavne pre mäsožravcov, by nemalo chýbať na veľkonočnom stole. Prečo? Výživová hodnota hovädzieho mäsa zaručí potrebnú imunitu voči vírusom a ešte dodá telu dostatočnú energiu. Feta syr je probiotikum, ktoré je takisto dobrým ochráncom voči vírusom - aktuálne koronavírusu. Šampiňóny a celkovo hríby sú výborným antioxidantom, ktoré prečisťujú náš organizmus. To všetko je zakončené bylinkami a najmä žeruchou, ktorá je nenahraditeľná pre našu látkovú premenu. Prečisťuje krv, stimuluje činnosť pečene, pankreasu a žlčníka.

Pozri aj ďalšie originálne veľkonočné recepty od "Šuhajíkov":

Polievka z medvedieho cesnaku a pošírovaným vajíčkom

Sendvič s údeným karé a cviklou

Slaná socca torta


Sleduj Šuhajíkov aj na Facebook-u Šuhajíci pri panvici

Suroviny

• 800 g. steaku Flank • 500 g. šampiňónov • 50 g. mungo klíčkov • 20 g. medvedieho cesnaku • 50 g. jarnej cibuľky • 5 cl. bieleho vína • 150 g. masla • 2 strúčiky cesnaku •  olivový olej •  soľ •  čierne mleté korenie •  feta syr •  foccacia •  mikrobylinky •  špenátový olej
Recept Flank steak, s mladými šampiňónmi a klíčkami, foccacia na Gastromenu.sk

Postup

Na začiatok si pripravíme olejový wellness na steak. Olej zohrejeme na izbovú teplotu a vmasírujeme do mäsa. Na rozpálenej panvici opečieme steak približne 2,5 minúty z každej strany. Pridáme maslo, cesnak, soľ a korenie. Steak prelievame maslom (ak sa doma nájdu čerstvé bylinky môžeme ich prihodiť k steaku na panvicu). Mäsko s cesnakom a maslom zabalíme do alobalu a necháme oddychovať cca 10 min.

V panvici rozpustíme maslo, pridáme rozpolené šampiňóny. Orestujeme, zalejeme vínom, osolíme, okoreníme, prihodíme klíčky, jarnú cibuľku a medvedí cesnak nasekaný na tenké 2 - 3 mm prúžky. Na koniec zjemníme studeným maslom. Foccaciu si opečieme na grile alebo suchej panvici. Podľa chuti môžeme potrieť cesnakom.

Pri servírovaní použijeme rozmrvený feta syr a čerstvé mikrobylinky ako sú žerucha, rukola, brokolica alebo reďkovka. Mikrobylinky sú plné antioxidantov, vitamínov, minerálov a živín. Na jar predstavujú ideálny spôsob, na dodanie potrebných vitamínov a posilnenie imunity. Vďaka tomu vám tento recept nebude iba výborne chutiť, ale zároveň doprajete svojmu telu dávku vitamínov.

Veselú Veľkú noc prajú Šuhajíci pri panvici

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
27.10.2021
430 K


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Na základe rozširovania personálu v našej plne rozbehnutej reštaurácii Treeclub hľadáme možno práve teba. Máš chuť pracovať na pozícii kuchár/kuchárka, pomocná sila do kuchyne alebo...
21.10.2021
47,2 K

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Milí návštevníci reštaurácie Treeclub. Pozývame Vás na ochutnávku koláčikov, tortičiek a zákuskov z našej ponuky. Výber je pestrý, rôznorodosť príchutí a druhov. V ponuke máme aj...
18.10.2021
123 K

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Už tento víkend 16.10 - 17.10. 2021 Vám milí hostia ponúkame víkendové menu zložené z troch hlavných jedál a polievkou v cene. Vyprážaný rezeň s majonézovým šalátom, big palacinka...
13.10.2021
85,8 K