Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Ostrokyslá polievka s hubami

Michal Konrád
Jeden z našich najznámejších šéfkuchárov viedol takmer desať rokov kuchyňu v slávnej bratislavskej Fou Zoo. Tá pod jeho vedením získala titul prestížnej svetovej organizácie Gault & Millau za najlepšiu reštauráciu na Slovensku. Predtým pôsobil vo vychytených londýnskych podnikoch, ale aj na Cypre. No a posledný rok má spolu s dvomi spoločníkmi na svedomí božské buchtičky bao plnené mäsom, rybami či zeleninou. Ako inak, dobroty do ruky od Bao Brothers ochutnáte na ulici...

Sleduj Michala Konrádana Instagrame

Sleduj Michala Konrádana Facebooku

Suroviny na 4 porcie

• 1 plátok kuracích pŕs • 1 ks. mrkvy • 25 g. zázvoru • 1 ks. jarnej cibuľky •  1/2 konzervy bambusových výhonkov (nemusia byť) • 1 ks. čili papričky • 50 g. húb (šiitake, vopred namočených vo vode) • 1 l. vývaru •  sójová omáčka •  hnedý cukor •  škrob na zahustenie • 1 ks. vajce •  1/2 balíčka tofu •  sezamový olej •  pažítka, koriander na ozdobu
Recept Ostrokyslá polievka s hubami na Gastromenu.sk

Postup

1. Kuracie prsia nakrájajte na tenšie plátky a dajte zatiahnuť do horúcej vody. Do hrnca dajte sezamový olej a opečte na ňom nakrájanú mrkvu, zázvor, jarnú cibuľku, bambusové výhonky a čili. Vmiešajte nakrájané huby a zalejte vývarom. Potom pridajte blanšírované kuracie prsia, sójovú omáčku a cukor. Varte zopár minút a z polievky vyberte mäso.

2. Natrhajte ho vidličkou a vráťte do hrnca. Opäť varte niekoľko minút a potom v troche vody rozpusťte škrob. Prilejte do polievky a dobre premiešajte. Do bublajúcej polievky pomaly prilievajte vyšľahané vajce a len jemne premiešajte vareškou, aby vznikli tenké rezančeky.

3. Nakoniec vmiešajte tofu nakrájané na malé kocky a kolieska jarnej cibuľky. Polievku podávajte ozdobenú pažítkou a koriandrom.

Šéfkuchár Michal Konrád

Zdroj: Dobré jedlo/Petra Rajnicova - Ostrokyslá polievka s hubami od Michala Konráda
17.01.2021