Denné menu

Obedové menu

Trnava
1

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Trhanec s jahodami a vanilkovou zmrzlinou

Branislav Brežák
Rakúska vychytávka s originálnym názvom Kaiserschmarrn.

Suroviny na 4 porcie

• 0,4 l. voda • 4 kopčeky vanilkovej zmrzliny • 30 g. mandle • 250 g. jahody • 5 cl. rum • 50 g. olej • 100 g. karamelový topping Nestlé • 100 g. hrozienka • 200 g. hladká múka • 2 ks. vajcia •  soľ
Recept Trhanec s jahodami a vanilkovou zmrzlinou na Gastromenu.sk

Postup

Z mlieka vaječných žĺtok a hladkej múky pripravíme husté cestíčko. Ochutíme cukrom a štipkou soli. Tesne pred tepelnou úpravou do pripraveného cesta primiešame vyšľahanú penu z vaječných bielkov a zľahka premiešame. Takto pripravené cesto nalejeme na panvičku, ktorú sme potreli olejom. Hrúbka cesta by mala byť približne 8mm. Najprv opečieme jednu stranu dozlatova a potom dopečieme aj druhú stranu a pomocou drevených variešiek cesto na panvičke roztrháme. Prilejeme karamelový topping, pokvapkáme rumom a pridáme hrozienka. Všetko spolu opekáme kým sa nám topping rovnomerne obalí na cesto. Pridáme kúsky jahôd a takto pripravené trhance okamžite dáme na tanier. Tesne pred servírovaním jedlo zdobíme kopčekom vanilkovej zmrzliny a posypeme opraženými mandľami.