Denné menu

Obedové menu

Trnava
1

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Jednoduchá slivková bublanina (bez lepku, bez cukru, bez laktózy)

Silvia Kollárová
Je tu čas jesenného obdobia a s ním spojené aj ovocie a zelenina. Slivky, hrušky, jablka, gaštany, všetko nám pripomína farebnú krásnu jeseň. Ja som tentokrát pre vás pripravila veľmi jednoduchý recept na skvelú bublaninu zo šťavnatých sliviek. Je tak nadýchaná, mäkká a veľmi chutná. Tento koláčik si určite zamilujete. Mám veľmi rada šťavnatosť a sladkosť v tomto úžasnom farebnom ovocí. Tak opäť vyskúšajte môj skvelý recept a upečte si slivkovú bublaninu.

◾ Sleduj Silviiné recepty aj na jej Instagrame kollarovasilvia

Suroviny

•  Cesto: • 6 ks. vajíčka • 2 ks. banány • 200 ml. kokosového mlieka • 100 ml. slnečnicového oleja • 200 g. mandľovej múky • 160 g. ovsenej múky bez lepku • 1 lyžička jedlej sódy (prášok do pečiva) •  čerstvé slivky •  lúpané mandle
Recept Jednoduchá slivková bublanina (bez lepku, bez cukru, bez laktózy) na Gastromenu.sk

Postup

Banány si roztlačíme vidličkou a vymiešame spolu aj s vajíčkami mixérom do peny. Pridávame postupne mlieko, olej a ostatné suroviny. Vymiešame cesto, ktoré následne vlejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Plech by mal byť o priemere 32 cm. Na vrch koláčika si pridáme umyté a rozpolené čerstvé slivky a posypeme nakoniec lúpanými mandľami. Dáme piecť na 180 °C, 35 minút. Necháme koláčik vychladnúť. V prípade, že máte slivky moc kyslé, môžete pred pečením koláčik poprášiť kokosovým cukrom alebo vašim obľúbeným sladidlom. Bublanina je krásne nadýchaná, mäkká a šťavnatá vďaka sladkým slivkám. Myslím si, že tento nie náročný recept zvládne každá gazdinka.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová
15.10.2020