Riesling DOC 2018
8.7 / 10
14,40 €
Riesling DOC 2018

TOP ponuka

Trnava
4

Denné menu

Obedové menu

Trnava
12

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Vegan figový koláč

Silvia Kollárová
Je tu nádherné obdobie čerstvých voňavých fíg. Ja osobne figy veľmi zbožňujem, sú tak sladulinké a tak krásne svojou typickou farbou, že neviem nikdy odolať. Čerstvé sladulinké figy sú veľmi vhodné pre pečenie koláčikov a takisto sa dajú využiť trebárs aj do čerstvého šalátu, vo fantázii sa medze nekladú. Veľa z vás ich možno aj využije vo varení. Viete si predstaviť, také sladké raňajky s figovým domácim džemom potretým voňajúci chlebík, ktorý ste si práve upiekli s chrumkavou nádhernou kôrkou? Alebo si len tak sadnúť niekam do prírody a pripraviť nádherný figový piknik :-) Postupne sa chystám moje sny zrealizovať a takisto je to aj v pečení mojich koláčov, opäť som si vysnívala chutný sladký recept s čerstvými figami :-) Ak máte ešte v zásobe čerstvé figy, neváhajte a upečte si svoj sladký figový koláčik.

◾ Ďalší recept od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na jej ďalší recept :-) Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 2 banány •  Vanilka Hraška /zarobiť 2 vajíčka - náhrada 2 žĺtky/ • 100 g. mandľovej múky • 100 g. ovsenej múky bez lepku • 1 šálka (250 ml.) uvareného cíceru • 150 ml. kokosového mlieka • 1 lyžička jedlej sódy • 1 lyžička cejlónskej škorice •  Plnka: • 5 ks. čerstvých fíg • 2 hrste rozdrvených vlašských orechov
Recept Vegan figový koláč na Gastromenu.sk

Postup

Cícer si vždy vopred uvarím, nepoužívam žiadne polotovary ani konzervy. Banány si roztlačíme vidličkou úplne na kašu a pridáme uvarený, rozmixovaný cícer s (100 ml.) kokosovým mliekom, takisto do kašovej konzistencie. Postupne pridávame ostatné suroviny, 2 vajíčka - Vanilka Hraška / zarobíme 3 pl. Vanilka Hraška a 80 ml. vody/, ako náhradu môžete použiť 2 žĺtka pre nevegánov. Pridáme 150 ml. kokosového mlieka a ostatné suché suroviny. Zmixované cesto vlejeme do 23 cm okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie. Na plnku si ošúpeme alebo riadne umyjeme čerstvé figy a nakrájame na drobno. Podlejeme trochou vody a udusíme na hustú kašu, pridáme rozdrvené vlašské orechy. Plnku pridáme na vrch koláčika a trošku popritláčame do cesta. Ja som na vrch koláča pred pečením pridala ešte pár nakrájaných fíg. Dáme piecť na 180 °C, približne 55 minút, niekedy záleží od rúry. Necháme úplne vychladnúť. Opäť nebol potrebný cukor, banány a figy sú natoľko sladké, že nám koláčik dostatočne osladili.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
27.10.2021
430 K


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Na základe rozširovania personálu v našej plne rozbehnutej reštaurácii Treeclub hľadáme možno práve teba. Máš chuť pracovať na pozícii kuchár/kuchárka, pomocná sila do kuchyne alebo...
21.10.2021
46,5 K

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Milí návštevníci reštaurácie Treeclub. Pozývame Vás na ochutnávku koláčikov, tortičiek a zákuskov z našej ponuky. Výber je pestrý, rôznorodosť príchutí a druhov. V ponuke máme aj...
18.10.2021
122 K

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Už tento víkend 16.10 - 17.10. 2021 Vám milí hostia ponúkame víkendové menu zložené z troch hlavných jedál a polievkou v cene. Vyprážaný rezeň s majonézovým šalátom, big palacinka...
13.10.2021
85,3 K