Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Krémový hruškový koláč (bez lepku, bez cukru)

Silvia Kollárová
Spomínam si na mladosť, na tie krásne pokojné časy a ako som svet vnímala radostne v mojich očiach. Dnes sa moje oči začali na svet pozerať so strachom. Začala som sa báť o našich blízkych, naše deti a ich budúcnosť. Asi sme sa niekde stratili. Naša ľudskosť, pokora, vzájomná spolupatričnosť a záujem o našu matku Zem sa vytratila. V týchto posledných dňoch nejak nepečiem, a aj sa vytratila moja múza a chuť tvoriť nové recepty. Určite však nezabúdam na vás milé žienky a tento recept si zamilujete. Je to skvelý krémový tvarohový koláč s hruškami. Je bez lepku a bez cukru. Tak šup milé pekárky, trochu si spríjemnite náladu a upečte si môj ďalší skvelý koláčik. Držte sa všetci zdravý.

◾ Sleduj Instagram Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej za recept - Gastromenu.sk

Suroviny

•  Korpus: • 200 g. ovsenej múky bez lepku • 80 g. kvalitného a čerstvého masla • 1 ks. vajíčko •  štipka soli •  Plnka: • 4 ks. hrušky • 3 ks. vajíčka •  350 - 400g. mascarpone • 100 g. blanšírovaných mletých mandlí (náhrada - mletá mandľová múka) • 5 lyžíc ryžovej múky •  kôra z jedného citróna
Recept Krémový hruškový koláč (bez lepku, bez cukru) na Gastromenu.sk

Postup

Zo surovín si vypracujeme rukami cesto na korpus. Maslo musí byť izbovej teploty. Cesto by malo byť nelepivé a hustejšej konzistencie. Zabalené vo fólii ho dáme na chvíľu oddýchnuť do chladničky. Vždy si cesto vyvaľkám opatrne na papieri na pečenie, zhruba na 4 mm. Musíte byť trpezlivý, ak sa niekde roztrhne, treba ho jednoducho spojiť. Prehodíme ho pomaly do 23 cm formy, vystlanej papierom na pečenie. Pomáhame si veľkou lyžicou. Riadne cesto uhladíme a vytlačíme ho až po okraje. Ja si dávam vždy na korpus viac času. Chcem aby bolo skutočne pekne uhladené a spojené. Dva kusy hrušiek si sparíme alebo uvaríme do mäkka. Vymixujeme ich na pyré. Pridáme postupne vajíčka a ostatné suroviny. Vymiešame mixérom hladkú plnku. Ešte predtým si nezabudnite dve hrušky ošúpať, prekrojiť napoly a vybrať opatrne jadrá. Dáme do misky, pokvapkáme šťavou z citróna a necháme ich marinovať. Plnku vlejeme na korpus. Marinované hrušky si pozdĺžne nakrájame, podložíme naberačkou a prenesieme opatrne na plnku. Dáme piecť na 180 °C, 45 - 50 minút. Necháme vychladnúť. Koláčik je sladký vďaka hruškám. Žiadny iný cukor tým pádom nebol potrebný.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová