Na začiatok je dôležité kúpiť tie správne špekačky. Nesmú byť ani chudé, ale čo je hlavnejšie nesmú byť tučné. Dokonca sú v niektorých chrupky, a to nieje pre tento recept vôbec vhodné. Kúzlo utopencov je vlastne v ich odležaní v zeleninovo-octovom náleve, ktorý je dochutený koreninami. Takisto treba zvoliť aj správnu dĺžku odležania utopencov, ktorá musí byť minimálne 10 dní. Tento recept sme skúšali ale viac krát a nám sa osvedčila dĺžka 20 dní. Čiže poďme na to, dolu čítaj recept.
Môžeš sa tešiť aj na ďalšie recepty z našej kuchyne. Postupne ti ich budeme servírovať .))
Team Gastromenu.sk .. a menovite
Recept pripravil a vyladil
Ľuboš Brežák - šéf programátor
Foto a text:
Branislav Brežák - bloger, fotograf a šéf manažér