Druhým veľkonočným receptom od Šuhajíkov pri panvici je jahňa. Recept nesie dosť dlhý názov, tak sme zvedavý, či sa vám bude páčiť. Na jahňa sa tak povediac na Slovensku v minulosti skoro zabudlo. Za to teraz sa teší opäť popularite a dokazujú to aj zvýšené predaje na slovenských pultoch.
Prvým veľkonočným receptom bola
Veľkonočná farebná mrkvová polievka
Sleduj "Šuhajíkov" na ich oficiálnom webe
Suhajicipripanvici.sk
Sleduj "Šuhajíkoch" aj na ich FB
Šuhajíci Pri Panvici
Sleduj "Šuhajíkoch" aj na ich IG
Šuhajíci Pri Panvici
Postup
Pečené mliečne jahňa:
Jahňaciu polovičku si rozštvrtíme, vložíme do pekáča, nasolíme. Pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler, čerstvý rozmarín, bobkový list a farmárske maslo. Podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a pečieme na 200 °C zhruba 3 hodiny. Počas pečenia mäsko aspoň jeden krát otočíme a prípadne podlejeme trochou vody.
Bylinkové krehké knedličky:
Toastový chlieb si nakrájame na malé kocky a necháme vysušiť. Vysušené pečivo pokvapkáme mliekom, rozpusteným maslom a snehom z vyšľahaných bielok. Pridáme žĺtka, nakrájanú petržlenovú vňať, zamiešame, dochutíme soľou a muškátovým orieškom. Tvarujeme knedličky, ktoré varíme na pare cca 8 minút podľa veľkosti.
Krémové zelerové pyré:
Na oleji si orestujeme nakrájanú cibuľku a zeler. Pridáme očistený cesnak a zalejeme mliekom. Varíme do mäkka. Rozmixujeme spolu s maslom a dochutíme opäť soľou a muškátovým orieškom.
Lahodná cesnaková omáčka:
Cesnak očistíme a vložíme do vody, uvaríme do mäkka. Zredukujeme smotanu, do ktorej vložíme uvarený cesnak, rozmixujeme a osolíme.
SOUS VIDE chrumkavá šalotka:
Šalotku očistíme a prepolíme, osolíme a vložíme do sáčku. Pridáme maslo a čerstvý rozmarín. Sáčok zavákujeme a vložíme ho do 80 °C vody na 1 hodinu. Pred servírovaním šalotku opečieme na masle. Servírujeme spolu s čerstvým baby špenátom.
Prajeme dobrú chuť -
Šuhajíci pri panvici
29.03.2021