TOP ponuka

Trnava
1

Denné menu

Obedové menu

Trnava
8

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Mrkvovo-pomarančový krém so zázvorovou smotanou

Branislav Michalčík
V rámci našej kampane "Var s nami s profi kuchármi" sme oslovili ďalšieho vynikajúceho profi kuchára - šéfkuchára a nášho kamaráta Branislava Michalčíka.

Tento recept je jeho príspevkom, kde by sme radi v rámci tejto kampane poradili ľuďom, ako si chutne a zdravo navariť. Polievka je vhodná na posilnenie imunity a obsahuje minerálne látky ako fosfor, vápnik, draslík, meď, železo, horčík, mangán a tiež telu dôležitý betakarotén. Z vitamínov je to napríklad A, B1, B2, B6, C, E a K. Polievka je vhodná aj pre intolerantných ľudí.

Braňo do receptov vkladá svoje kuchárske majstrovstvo, však posúď sám. Ako nám ale prezradil, spolupracuje v tandeme so svojou manželkou, ktorá mu jeho majstrovské kúsky fotografuje.

Kampaň "Var s nami s profi kuchármi" - sú vlastne recepty, v ktorých chceme poradiť ľuďom, na čo sa majú zamerať a hlavne ako sa vyvarovať nezdravému stravovaniu, ktorého sa môžeme v tejto ťažkej dobe karantény dopustiť. Ľahké, zdravé, hlavne bez sacharidov a s veľkým obsahom vitamínov - to sú recepty, ktoré pod touto značkou na Gastromenu.sk teraz objavíš. Nechaj sa inšpirovať, a hlavne navar si zdravo s profi slovenskými a českými šéfkuchármi.

▫ na sociálnych sieťach označuj ako #varsnamisprofikucharmi

Týmto sa chceme poďakovať Branislavovi Michalčíkovi, že ako ďalší z profi kuchárov - šéfkuchárov, prispel do tejto kampane zdravých jedál na posilnenie imunity voči pandémii koronavírusu. Ďakujeme - Gastromenu.sk


Suroviny

• 1 kg. mrkvy • 2 ks. cibule • 4 ks. stredných zemiakov • 3 ks. pomarančov • 1 cl. kurkumy •  olivovo-citrónový olej (alebo ghee maslo) •  soľ •  biele korenie •  med na dochutenie • 0,2 dl. ovsenej smotany • 100 g. čerstvý zázvor •  štipka škorice
Recept Mrkvovo-pomarančový krém so zázvorovou smotanou na Gastromenu.sk

Postup

Na oleji alebo masle si zarestujeme cibuľu nakrájanú na kocky. Pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska a chvíľu opražíme. Pridáme kurkumu, osolíme a premiešame. Zalejeme vodou, pridáme zemiaky nakrájané na väčšie kocky. Prikryjeme a varíme na miernom ohni domäkka. Pridáme vylisovanú šťavu s pomarančou nevaríme aby sme zachovali vitamíny. Rozmixujeme dohladka. Dosolíme a dochutíme medom. Dozdobíme zázvorovou smotanou a kto má jed.

Smotanu si pripravíme následovne. Očistený zázvor nakrájame na menšie kúsky a spolu s ovsenou smotanou v smoothie mixéry, ich zmixujeme dohladka.

Prajem dobrú chuť - Branislav Michalčík

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
DONÁŠKA: 0950 332 332 Prajeme Vám dobrú chuť...
12.04.2024
19,8 M