TOP ponuka

Trnava
4

Denné menu

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Mrkvovo-pomarančový krém so zázvorovou smotanou

Branislav Michalčík
V rámci našej kampane "Var s nami s profi kuchármi" sme oslovili ďalšieho vynikajúceho profi kuchára - šéfkuchára a nášho kamaráta Branislava Michalčíka.

Tento recept je jeho príspevkom, kde by sme radi v rámci tejto kampane poradili ľuďom, ako si chutne a zdravo navariť. Polievka je vhodná na posilnenie imunity a obsahuje minerálne látky ako fosfor, vápnik, draslík, meď, železo, horčík, mangán a tiež telu dôležitý betakarotén. Z vitamínov je to napríklad A, B1, B2, B6, C, E a K. Polievka je vhodná aj pre intolerantných ľudí.

Braňo do receptov vkladá svoje kuchárske majstrovstvo, však posúď sám. Ako nám ale prezradil, spolupracuje v tandeme so svojou manželkou, ktorá mu jeho majstrovské kúsky fotografuje.

Kampaň "Var s nami s profi kuchármi" - sú vlastne recepty, v ktorých chceme poradiť ľuďom, na čo sa majú zamerať a hlavne ako sa vyvarovať nezdravému stravovaniu, ktorého sa môžeme v tejto ťažkej dobe karantény dopustiť. Ľahké, zdravé, hlavne bez sacharidov a s veľkým obsahom vitamínov - to sú recepty, ktoré pod touto značkou na Gastromenu.sk teraz objavíš. Nechaj sa inšpirovať, a hlavne navar si zdravo s profi slovenskými a českými šéfkuchármi.

▫ na sociálnych sieťach označuj ako #varsnamisprofikucharmi

Týmto sa chceme poďakovať Branislavovi Michalčíkovi, že ako ďalší z profi kuchárov - šéfkuchárov, prispel do tejto kampane zdravých jedál na posilnenie imunity voči pandémii koronavírusu. Ďakujeme - Gastromenu.sk


Suroviny

• 1 kg. mrkvy • 2 ks. cibule • 4 ks. stredných zemiakov • 3 ks. pomarančov • 1 cl. kurkumy •  olivovo-citrónový olej (alebo ghee maslo) •  soľ •  biele korenie •  med na dochutenie • 0,2 dl. ovsenej smotany • 100 g. čerstvý zázvor •  štipka škorice
Recept Mrkvovo-pomarančový krém so zázvorovou smotanou na Gastromenu.sk

Postup

Na oleji alebo masle si zarestujeme cibuľu nakrájanú na kocky. Pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska a chvíľu opražíme. Pridáme kurkumu, osolíme a premiešame. Zalejeme vodou, pridáme zemiaky nakrájané na väčšie kocky. Prikryjeme a varíme na miernom ohni domäkka. Pridáme vylisovanú šťavu s pomarančou nevaríme aby sme zachovali vitamíny. Rozmixujeme dohladka. Dosolíme a dochutíme medom. Dozdobíme zázvorovou smotanou a kto má jed.

Smotanu si pripravíme následovne. Očistený zázvor nakrájame na menšie kúsky a spolu s ovsenou smotanou v smoothie mixéry, ich zmixujeme dohladka.

Prajem dobrú chuť - Branislav Michalčík

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
23.05.2022
2,9 M


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Víkendová ponuka 21.05.-22.05.2022 Počas celého víkendu si môžete vybrať jedno z víkendových jedál. Rovnako sa dajú objednať aj na donášku. Polievka je v cene hlavného...
20.05.2022
2,4 M

Treeclub bar & restaurant
Práca Treeclub bar & restaurant
Hľadáme rozvozára alebo rozvozárku našich jedál a pizze do vašich domácností, či práce. Ak máte záujem, neváhajte nás kontaktovať na telefónnom čísle 0905360555. Patrí medzi vaše...
12.04.2022
1,3 M

Treeclub bar & restaurant
Práca Treeclub bar & restaurant
Hľadáte zamestnanie v gastronómii, máte chuť pracovať v plne rozbehnutej reštaurácii s barom? Tak nás neváhajte kontaktovať na telefónnom čísle +421905 360 555 alebo nás kontaktujte...
29.03.2022
1,0 M

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Užívateľom Gastromenu.sk sa pri každej ONLINE objednávke navýši kredit o 3 %. Takže stačí už len objednávať a zvyšovať svoj kredit. Následne ho môžeš použiť...
12.03.2022
1,4 M


Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Objednaj si od nás jedlo, alebo nápoje v On-line donáške na Gastromenu.sk a pri každej objednávke Ti vrátime 3% z objednanej sumy. Platí pre menu lístok aj pre obedové menu. Výšku...
12.03.2022
459 K