Langhe Bianco DOC 2019
8.6 / 10
13,68 €
Langhe Bianco DOC 2019

TOP ponuka

Trnava
4

Denné menu

Obedové menu

Trnava
12

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Marhuľka závin bez lepku s pekanovými orechmi

Silvia Kollárová
Naposledy, keď som upiekla skvelý šťavnatý koláčik a manžel ho vzal do práce, odozva jeho kolegov bola veľmi milá. Koláčik dostal takú smiešnu reakciu novej dimenzií chutí, čo mňa veľmi potešilo :-) Marhuľkový závin síce nebude ako od babičky, ale určite to bude opäť pre vás nová dimenzia chutí a objavovania skvelých chuťových zážitkov. Pozitívne reakcie pri ochutnávaní mojich receptov ma vždy posúvajú vpred a potešia, že svoju prácu robím ako najlepšie viem. Milujem kreativitu v tvorení svojich receptov, spájanie rôznych príchutí a prírodných esencií. Marhuľkový závin je v spojení s pekanovými orechmi dokonalou kombináciou a sladkou chuťou. Cesto osladené mangom a jeho vôňa, vás prenesie v zmysloch do tajov exotiky :-) Chcete sa tak báječne cítiť pri pečení koláčov ako Ja? Tak opäť vyskúšajte svoju tvorivosť a upečte si marhuľkový závin.

◾ Recept od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na jej ďalší recept :-) Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 1 prezreté mango • 250 g. nízkotučný tvaroh • 200 g. ovsenej múky bez lepku • 250 ml. mletých pekanových orechov • 50 g. kukuričnej múky • 1 lyžička jedlej sódy •  Plnka: •  tvaroh nízkotučný •  marhule •  cejlónska škorica • 3 lyžice kokosového cukru • 70 g. pekanových orechov • 3 lyžice kokosovej smotany
Recept Marhuľka závin bez lepku s pekanovými orechmi na Gastromenu.sk

Postup

Mango si ošúpeme, nakrájame a rozmixujeme na pyré. Postupne pridáme ostatné suroviny a vypracujeme rukami cesto. Môžete dať cesto na chvíľu do chladničky odležať. Na pomúčenej doske alebo silikónovej podložke si cesto opatrne vyvaľkáme aspoň na 5 až 7 mm, aby bolo trochu hrubšie. Na spodok cesta si rozotrieme tvaroh, pridáme pár nakrájaných marhúľ, nie príliš veľa. Ja som si vopred marhule trochu sparila v parnom hrnci, ale nie je to potrebné. Potom si pridáme do hrnca kokosový cukor, ako náhle začne karamelizovať pridáme ihneď kokosovú smotanu a nasekané na drobno pekanové orechy. Odstavíme a necháme vychladnúť, pekne nám skaramelizujú. Opäť ich pridáme na marhule po celom ceste a trochu si odložíme bokom. Cesto opatrne a pomaly zvinieme do takého závinu. Vrch cesta potrieme žĺtkom a posypeme pekanovými orechmi. Prenesieme opatrne na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 180 °C, 45 - 50 minút. Necháme vychladnúť a môžeme krájať.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
27.10.2021
430 K


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Na základe rozširovania personálu v našej plne rozbehnutej reštaurácii Treeclub hľadáme možno práve teba. Máš chuť pracovať na pozícii kuchár/kuchárka, pomocná sila do kuchyne alebo...
21.10.2021
47,3 K

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Milí návštevníci reštaurácie Treeclub. Pozývame Vás na ochutnávku koláčikov, tortičiek a zákuskov z našej ponuky. Výber je pestrý, rôznorodosť príchutí a druhov. V ponuke máme aj...
18.10.2021
123 K

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Už tento víkend 16.10 - 17.10. 2021 Vám milí hostia ponúkame víkendové menu zložené z troch hlavných jedál a polievkou v cene. Vyprážaný rezeň s majonézovým šalátom, big palacinka...
13.10.2021
85,9 K