TOP ponuka

Trnava
4

Denné menu

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Marhuľka závin bez lepku s pekanovými orechmi

Silvia Kollárová
Naposledy, keď som upiekla skvelý šťavnatý koláčik a manžel ho vzal do práce, odozva jeho kolegov bola veľmi milá. Koláčik dostal takú smiešnu reakciu novej dimenzií chutí, čo mňa veľmi potešilo :-) Marhuľkový závin síce nebude ako od babičky, ale určite to bude opäť pre vás nová dimenzia chutí a objavovania skvelých chuťových zážitkov. Pozitívne reakcie pri ochutnávaní mojich receptov ma vždy posúvajú vpred a potešia, že svoju prácu robím ako najlepšie viem. Milujem kreativitu v tvorení svojich receptov, spájanie rôznych príchutí a prírodných esencií. Marhuľkový závin je v spojení s pekanovými orechmi dokonalou kombináciou a sladkou chuťou. Cesto osladené mangom a jeho vôňa, vás prenesie v zmysloch do tajov exotiky :-) Chcete sa tak báječne cítiť pri pečení koláčov ako Ja? Tak opäť vyskúšajte svoju tvorivosť a upečte si marhuľkový závin.

◾ Recept od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na jej ďalší recept :-) Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 1 prezreté mango • 250 g. nízkotučný tvaroh • 200 g. ovsenej múky bez lepku • 250 ml. mletých pekanových orechov • 50 g. kukuričnej múky • 1 lyžička jedlej sódy •  Plnka: •  tvaroh nízkotučný •  marhule •  cejlónska škorica • 3 lyžice kokosového cukru • 70 g. pekanových orechov • 3 lyžice kokosovej smotany
Recept Marhuľka závin bez lepku s pekanovými orechmi na Gastromenu.sk

Postup

Mango si ošúpeme, nakrájame a rozmixujeme na pyré. Postupne pridáme ostatné suroviny a vypracujeme rukami cesto. Môžete dať cesto na chvíľu do chladničky odležať. Na pomúčenej doske alebo silikónovej podložke si cesto opatrne vyvaľkáme aspoň na 5 až 7 mm, aby bolo trochu hrubšie. Na spodok cesta si rozotrieme tvaroh, pridáme pár nakrájaných marhúľ, nie príliš veľa. Ja som si vopred marhule trochu sparila v parnom hrnci, ale nie je to potrebné. Potom si pridáme do hrnca kokosový cukor, ako náhle začne karamelizovať pridáme ihneď kokosovú smotanu a nasekané na drobno pekanové orechy. Odstavíme a necháme vychladnúť, pekne nám skaramelizujú. Opäť ich pridáme na marhule po celom ceste a trochu si odložíme bokom. Cesto opatrne a pomaly zvinieme do takého závinu. Vrch cesta potrieme žĺtkom a posypeme pekanovými orechmi. Prenesieme opatrne na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 180 °C, 45 - 50 minút. Necháme vychladnúť a môžeme krájať.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
23.05.2022
2,9 M


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Víkendová ponuka 21.05.-22.05.2022 Počas celého víkendu si môžete vybrať jedno z víkendových jedál. Rovnako sa dajú objednať aj na donášku. Polievka je v cene hlavného...
20.05.2022
2,4 M

Treeclub bar & restaurant
Práca Treeclub bar & restaurant
Hľadáme rozvozára alebo rozvozárku našich jedál a pizze do vašich domácností, či práce. Ak máte záujem, neváhajte nás kontaktovať na telefónnom čísle 0905360555. Patrí medzi vaše...
12.04.2022
1,3 M

Treeclub bar & restaurant
Práca Treeclub bar & restaurant
Hľadáte zamestnanie v gastronómii, máte chuť pracovať v plne rozbehnutej reštaurácii s barom? Tak nás neváhajte kontaktovať na telefónnom čísle +421905 360 555 alebo nás kontaktujte...
29.03.2022
1,0 M

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Užívateľom Gastromenu.sk sa pri každej ONLINE objednávke navýši kredit o 3 %. Takže stačí už len objednávať a zvyšovať svoj kredit. Následne ho môžeš použiť...
12.03.2022
1,4 M


Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Objednaj si od nás jedlo, alebo nápoje v On-line donáške na Gastromenu.sk a pri každej objednávke Ti vrátime 3% z objednanej sumy. Platí pre menu lístok aj pre obedové menu. Výšku...
12.03.2022
459 K