Langhe Bianco DOC 2019
8.6 / 10
13,68 €
Langhe Bianco DOC 2019

TOP ponuka

Trnava
4

Denné menu

Obedové menu

Trnava
12

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Pizza chlieb (bez lepku)

Silvia Kollárová
Myslím si, že každý z nás má rád pizzu :-) Alebo sa mýlim? :-) Každopádne tento úžasný a voňavý chlebík vás očarí. Chuťovo je skutočne ako voňavá pizza, ktorá sa práve dopeká v starej peci a okraje sú úžasne chrumkavé. Ach tie moje predstavy :-) Spomínam si na moju mladosť, keď som pracovala v talianskej reštaurácii v Mníchove a tam sa pizza piekla deň čo deň. Veľakrát sme si zasadli všetci zamestnanci s majiteľom za jeden stôl a hostili sme sa všetkými pochúťkami od výmyslu sveta. Myslím si, že každý z nás máme nejakú tú krásnu spomienku cez gastronomický zážitok :-) Takisto budem veľmi rada, keď opäť vyskúšate môj skvelý recept na pizza chlieb a prežijete chuť gastronómie.

◾ Pozri Instagram Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej za recept - Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 6 ks. väčšie cherry paradajky • 1 ks. väčšia červená paprika • 3 ks. vajíčka • 3 lyžice ryžového oleja / alebo kokosového oleja • 100 g. ryžovej celozrnnej múky bez lepku • 100 g. ovsenej múky bez lepku • 1 lyžička jedlej sódy •  čerstvá bazalka, soľ, petržlenová vňať •  balkánsky syr a dve hrste strúhaného syru mozzarella •  mladá cibuľka, olivy, menšia červená paprika
Recept Pizza chlieb (bez lepku) na Gastromenu.sk

Postup

Cherry paradajky a červenú papriku si sparíme do mäkka a zmixujeme na kašu. Pridáme postupne vajíčka, múky, olej a jedlú sódu alebo prášok do pečiva. Nakoniec do cesta primiešame dve hrste strúhaného syru mozzarella, nasekanú čerstvú bazalku, petržlenovú vňať a soľ podľa potreby. Nakrájame trochu balkánskeho syru na menšie kocky, mladú cibuľku, menšiu červenú papriku, olivy a primiešame do cesta. Všetko primerane, nie priveľa. Samozrejme si môžete čerstvé alebo sušené bylinky zvoliť aj podľa svojej chuti. Cesto vlejeme do chlebovej formy vystlanej papierom na pečenie. Na vrch chlebíka si poukladajte pár olív a rozkrojených cherry paradajok. Môžete posypať aj sezamovými semienkami. Dáme piecť pri teplote 180 °C, 45 - 55 minút. Záleží od rúry. Chlebík má skutočne chuť, ako keby ste jedli pizzu s čerstvými bylinkami a syrom.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
27.10.2021
430 K


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Na základe rozširovania personálu v našej plne rozbehnutej reštaurácii Treeclub hľadáme možno práve teba. Máš chuť pracovať na pozícii kuchár/kuchárka, pomocná sila do kuchyne alebo...
21.10.2021
47,1 K

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Milí návštevníci reštaurácie Treeclub. Pozývame Vás na ochutnávku koláčikov, tortičiek a zákuskov z našej ponuky. Výber je pestrý, rôznorodosť príchutí a druhov. V ponuke máme aj...
18.10.2021
123 K

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Už tento víkend 16.10 - 17.10. 2021 Vám milí hostia ponúkame víkendové menu zložené z troch hlavných jedál a polievkou v cene. Vyprážaný rezeň s majonézovým šalátom, big palacinka...
13.10.2021
85,8 K