Denné menu

Obedové menu

Trnava
1

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Krémeš

Katarína Čavnická
Kto nemá rád krémeš? Ja ich zbožňujem. Aj keď už teraz si dávam väčší pozor na cukor a celkovo na kalórie, aspoň jednému takémuto kúsku neviem občas odolať. Okey, okey v tomto prípade boli dva. Prisahám!
◾ Moja priateľka krémeš občas upečie. Vlastne krémeš pečie hlavne príležitostne, keď sú nejaké oslavy. Ešte že len príležitostne! To nemyslím že by nechutil, len kto by neodolal. Že?

◾ Autor blogu a fotografie: Branislav Brežák

◾ Autor receptu: Katarína Čavnická

◾ Sleduj môj profil branislav.brezak a tiež profil kittika.kitti na Instagrame

Suroviny na 18 porcií

• 2 ks. lístkové cesto (rolky) • 1,5 l. 3,5 % mlieko • 2 ks. zlatý klas (40 g.) • 1 ks. vanilkový puding (45 g.) • 1 ks. vanilínový cukor (20 g.) • 2 lyžice polohrubej múky • 5 lyžíc kryštáľového cukru • 2 ks. rastlinnej šľahačky v prášku (90 g.) •  práškový cukor na posypanie
Recept Krémeš na Gastromenu.sk

Postup

Ako prvé upečieme lístkové cesto. Zo zlatého klasu, mlieka a pudingu uvaríme hustý krém. Pridáme krištáľový a vanilkový cukor. V 1,5 dcl. mlieka uvaríme 2 lyžice polohrubej múky. Vo vlažnom stave zmiešame obidve zmesi (aby sme zabránili zhrčkovaniu) a dobre vymixujeme. Vyšľaháme šľahačku z mlieka a rastlinného tuku v prášku. Nanesieme na cesto v poradí krém, šľahačka a prikryjeme druhým cestom. Dáme odležať do chladničky. Pri podávaní posypeme práškovým cukrom.
◾ Jedna rada na záver. Vrchné cesto po upečení narež na taký počet porcií, koľko uznáš za vhodné. My krájame na 18 kusov. Inak sa ti to neskôr nepodarí pekne nakrájať.