Denné menu

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Recepty - Peter Pikovský
Peter Pikovský

Peter Pikovský recept  na Gastromenu.sk
Jednoduché kuracie medailóniky so zemiakovou kašou, čiernym koreňom, šalviou a šampiňónmi
Čierny koreň si očistíme so škrabkou na zemiaky (odporúčam použiť rukavice), varíme v osolenej vode do ktorej sme vytlačili 1/2 citróna cca 15 min. Potom vyberieme a odložíme bokom. Kuracie prsia si umyjeme a osušíme, nakrájame na medailóniky, osolíme a okoreníme. Pečieme na panvici s olivovým olejom, dbáme aby mäso bolo dostatočne prepečené. Mäso vyberieme...

Peter Pikovský recept  na Gastromenu.sk
Vyprážaná pohánková kroketa so zelerovým pyré
Očistený zeler uvaríme v osolenej vode do mäkka, za tepla rozmixuje a prepasírujeme. Nakoniec zjemníme smotanou a maslom, podľa potreby dosolíme. Pohánku uvaríme v osolenej vode, po uvarení s cedíme a necháme vyhladnúť. Vychladnutú pohánku rukou roztlačíme, dochutíme soľou, čiernym korením, cesnakom a čerstvým tymianom. Spojíme vajíčkom a tvarujem rolky...