Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Pečené írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondantom, tekvicové pyré s pečenou cibuľkou a lahodnou parmezánovou penou

Peter Varga
Toto jedlo vyzerá trochu komplikovane, ale nie je vôbec ťažké ho uvariť. Však posúď sám. Keď si prečítaš postup tak mi dáš určite za pravdu :-) Jedlo s receptom je od Petra Vargu, ktorý pôsobí ako šéfkuchár v hoteli The Gibson v Dubline, v Írsku.
◾ Niečo o Petrovi Vargovi:
Pochádza zo Slovenska. Najskôr varil v Bratislave, potom ho zlákal kamarát do Írska a tam už aj ostal. Jeho kuchárske umenie ochutnalo už nespočetné množstvo známych osobností a svetových celebrít (napr. Lady Gaga, JLO, Ed Sheeran, R.E.M., Coldplay).
Gastromenu.sk má tú česť, prinášať Petrove kuchárske umenie prostredníctvom týchto receptov. Toto je prvý recept. Týmto chceme Petrovi Vargovi poďakovať a už sa tešíme na jeho ďalšie kuchárske skvosty.

Blog napísal: Branislav Brežák

Tvoje Gastromenu.sk


Suroviny

•  Hovädzie rebro: • 1 ks. hovädzie rebro • 1 ks. mrkva • 1 ks. zelerová stonka • 1 ks. bobkový list • 1 ks. biela cibuľa • 1 l. zeleninového vývaru •  Fondant zo zemiakov: • 5 zemiakov • 100 g. masla •  soľ •  Pečené cibuľové pyré: • 2 biele cibule • 10 ml. medu • 5 ml. balsamikového octu •  Tekvicové pyré: • 250 g. olúpanej a nakrájanej tekvice • 50 g. masla •  soľ •  Cibuľová souce: • 200 ml. červeného vína • 100 ml. hovädzieho vývaru • 50 g. perličkovej cibule •  Parmezánová pena: • 200 g. smotany • 200 g. strúhaného parmezánu •  soľ
Recept Pečené írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondantom, tekvicové pyré s pečenou cibuľkou a lahodnou parmezánovou penou na Gastromenu.sk

Postup

◾ Príprava hovädzieho rebra:
Do pekáča vložíme rebro, mrkvu, zelerové stonky, cibuľu a bobkový list. Zalejeme zeleninovým vývarom a prikryté dusíme v rúre pri 160 °C približne 3,5 hodiny. Potom schladíme a opatrne odstránime z rebier prebytočný tuk a kosti. Šťavu použijeme neskôr.
◾ Zemiakový fondant:
Zemiaky vložíme do pekáča a pridáme maslo. Osolíme, okoreníme a pridáme čerstvý tymian. Zakryjeme fóliou a pečieme v rúre pri 160 °C 1 hodinu.
◾ Pečené cibuľové pyré:
Neolúpanú bielu cibuľu pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre pri 180 °C 1 hodinu. Keď je upečená, odstránime šupku z cibule a vložíme ju do mixéra. Pridáme med, balzamikový ocot, soľ a vymixujeme na hladké pyré.
◾ Tekvicové pyré:
Nakrájanú tekvicu vložíme ho hrnca, zalejeme studenou vodou a osolíme. Privedieme do varu a varíme asi 15 až 20 minút do mäkka. Pridáme do mixéra a vyšľaháme do hladka. Pred koncom pridáme maslo na zjemnenie.
◾ Cibuľový jus:
Šťavu z rebier privedieme do varu, pridáme červené víno a zredukujeme na hladkú šťavu do ktorej pridáme perličky cibule.
◾ Pena z parmezánu:
Zahrejeme smotanu, pridáme parmezán a dochutíme soľou a korením.

A už len kúzliť a kúzliť na tanieri :-))