Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Špenátové palacinky bez lepku a laktózy

Silvia Kollárová
Pri pomyslení na špenát, ma v detstve vždy až zamrazilo :-) No dnes je pre mňa neodmysliteľnou súčasťou v mojej kuchyni. Nie len vo varení sa dá špenát použiť, no vynikajúci je aj v sladkých koláčoch. Ak máte čo i len trošku fantázie, dokážete vyčarovať skutočne skvelé sladké koláče a zaujímavé chute. Tieto moje úžasné špenátové palacinky, sú v tom jedinečné, že ich môžete konzumovať aj na slano a sladko. Ja som zvolila avokádovú pomazánku s cícerom. Takisto si môžete natrieť na palacinky váš obľúbený domáci džem s chuťou sladkého ovocia, a budú spokojné aj vaše detičky. Neváhajte, nebojte sa experimentovať vo vašej kuchyni a vyskúšajte opäť môj ďalší recept na skvelé špenátové palacinky.

◾ Recept od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej. Tešíme sa na jej ďalší recept :-) Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 125 g. baby čerstvého špenátu • 1 vajíčko • 1 šálka ovsenej múky bez lepku • 5 lyžíc ryžovej múky • 1 šálka ryžového mlieka bez cukru •  soľ •  bylinky - vlastný výber •  čerstvá bazalka •  Pomazánka: • 1 avokádo •  uvarený rozmixovaný cícer •  cesnak, čerstvá bazalka, soľ •  1 - 2 PL tahini sézamová pasta •  citrónová šťava •  pár menších rajčín
Recept Špenátové palacinky bez lepku a laktózy na Gastromenu.sk

Postup

Špenát si sparíme a zmixujeme s vajíčkom v smoothie mixéry. Postupne primiešame ostatné suroviny. Vznikne nám veľmi chutné cesto na palacinky. Ja ich väčšinou pečiem na troške kokosového oleja. Tieto palacinky sa dajú aj na slano aj sladko papkať, tak rozhodnutie je na vás, akú plnku zvolíte. Môžete zvoliť avokádovú pomazánku spolu s cícerom, alebo pomazánku z červenej repy. Každopádne palacinky sú veľmi zdravou variantou aj pre deti.

S láskou k vareniu Silvia Kollárová