Denné menu

Obedové menu

Trnava
1

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Sendvič od červenej kozičky

MUDr. Igor Bukovský PhD.
Tento sendvič v sebe kombinuje niekoľko výborných potravín podporujúcich správnu činnosť pečene: ľanový olej v našej omega majonéze, červenú repu, ktorá obsahuje kyselinu listovú, horčík, draslík a červené farbivo betaín – podporuje správnu funkciu pečeňových buniek.

Pečeň je veľmi aktívny a regenerácie schopný orgán – po určitý bod. Máte už zistené prvé známky poškodenia pečene a zvažujte, čo s tým a kedy začať s nápravou? Sadnite si na 10 minút k internetu (áno, občas môže byť užitočný) a nájdite si nejaké obrázky cirhózy a rakoviny pečene – určite zistíte, že o svoju vzácnu pečeň idete zabojovať – a hneď!


Ďaľšie recepty a zdravotné rady nájdete v mojich knihách na https://shop.akv.sk/ a videách na https://akv-tv.com/


Spoluautori: Mgr. Petra Gálisová, Ivana Kachutová (Mesárošová), MSc.

Foto: Mgr. Jana Ardanová

Suroviny na 2 porcie

•  celozrnná bageta •  základná omega majonéza •  čerstvá citrónová šťava •  arašidové maslo •  rukola •  mäkký kozí syr •  varená alebo sterilizovaná červená repa, nakrájaná na kolieska
Recept Sendvič od červenej kozičky na Gastromenu.sk

Postup

Suroviny naskladáme do sendviču od spodu:

- základná omega majonéza
- kolieska červenej repy
- mäkký kozí syr
- rukola pokvapkaná čerstvou citrónovou šťavou
- arašidové maslo

Čas prípravy 6 minút

09.10.2022