TOP ponuka

Trnava
4

Denné menu

Obedové menu

Trnava
9

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Slivkový pšenovník s jogurtovo-makovou omáčkou

Vojto Artz
Pšeno je veľmi diskutovanou plodinou. Čo to vlastne je? Po odstránení plevy z prosa nám ostane pšeno. Jedná sa o bezlepkovú obilninu. Je odporúčané celiatikom a tiež ľudom, ktorí chcú chudnúť. Chráni našu slezinu a pankreas. Liečebne pôsobí pri žalúdočných problémoch. Vhodné je aj pri liečbe cukrovky.

Našim dnešným receptom bude jeho sladká varianta, ktorú vám pripravil prezident SZKC a Metro kuchár Vojto Artz.

Sleduj Vojta Artza aj na IB vojtoartz_cookingshow

Sleduj Vojta Artza aj na FB Vojto Artz - Cookingshow

Suroviny

• 60 g. pšena • 30 g. masla •  1-2 ks. vajce •  z 1 citróna kôru • 1 ks. vanilkového struku • 4 ks. sliviek (čerstvé, mrazené alebo z kompótu) •  trstinový cukor na posypanie sliviek •  mlieko podľa potreby • 50 g. tučného tvarohu • 1 balenie bieleho jogurtu •  15-20 g. modrého maku •  soľ •  Na posypanie: •  cukor práškový
Recept Slivkový pšenovník s jogurtovo-makovou omáčkou na Gastromenu.sk

Postup

1. Pšeno prepláchneme niekoľkokrát horúcou vodou, aby sme ho zbavili horkosti. Potom ho zalejeme mliekom so štipkou soli a uvaríme na hustú kašu.

2. Do horúcej kaše vmiešame maslo, vanilku a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Vmiešame nastrúhanú citrónovú kôru z umytého citróna, vyšľahané žĺtky a nakoniec vyšľahané bielky s cukrom.

3. Do silikónových foriem (napr. ako na muffiny) nastriekame hmotu, na ňu položíme polovičky sliviek, posypeme trstinovým cukrom a vložíme do rozohriatej rúry na 170 - 180 °C. Pečieme asi 15 - 20 minút. Necháme vychladnúť a až potom vyberieme z formy a posypeme práškovým cukrom.

4. Servírujeme s jogurtovou omáčkou. Tú urobíme tak, že tučný tvaroh v miske zmiešame s cukrom, jogurtom, so zrnkami vanilky a s mletým makom.


Zdroj: Varecha.sk / Foto: Dušan Křístek

Pozerávaš Youtube? Sleduj kanál Varecha TV
15.03.2021

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
23.05.2022
2,8 M


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Víkendová ponuka 21.05.-22.05.2022 Počas celého víkendu si môžete vybrať jedno z víkendových jedál. Rovnako sa dajú objednať aj na donášku. Polievka je v cene hlavného...
20.05.2022
2,3 M

Treeclub bar & restaurant
Práca Treeclub bar & restaurant
Hľadáme rozvozára alebo rozvozárku našich jedál a pizze do vašich domácností, či práce. Ak máte záujem, neváhajte nás kontaktovať na telefónnom čísle 0905360555. Patrí medzi vaše...
12.04.2022
1,2 M

Treeclub bar & restaurant
Práca Treeclub bar & restaurant
Hľadáte zamestnanie v gastronómii, máte chuť pracovať v plne rozbehnutej reštaurácii s barom? Tak nás neváhajte kontaktovať na telefónnom čísle +421905 360 555 alebo nás kontaktujte...
29.03.2022
1,0 M

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Užívateľom Gastromenu.sk sa pri každej ONLINE objednávke navýši kredit o 3 %. Takže stačí už len objednávať a zvyšovať svoj kredit. Následne ho môžeš použiť...
12.03.2022
1,4 M


Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Objednaj si od nás jedlo, alebo nápoje v On-line donáške na Gastromenu.sk a pri každej objednávke Ti vrátime 3% z objednanej sumy. Platí pre menu lístok aj pre obedové menu. Výšku...
12.03.2022
430 K