TOP ponuka

Trnava
4

Denné menu

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Syrovo-slaninový koláč s cibuľou

Vojto Artz
Nenáročné jedlo na prípravu, ktoré si Slováci po desaťročia pripravovali, je aj napríklad vo forme tohto slaného koláča, skoro ako pizze. Taliani používajú ako základ na potieranie pizze hlavne paradajkovú omáčku, za to my a to aj kvôli ročnému obdobiu, si tento koláč pripravujeme najmä s mliečnymi výrobkami. Nebude to inak ani pri tomto syrovo-slaninovom koláči. Dokonca si myslíme, že pri tomto prevedení - od majstra kuchárov a Slovenského prezidenta kuchárov aj cukrárov Vojta Artza, je to aj momentálne tou lepšou voľbou.

Sleduj Vojta Artza aj na IB vojtoartz_cookingshow

Sleduj Vojta Artza aj na FB Vojto Artz - Cookingshow

Suroviny na 4 porcie

• 250 g. hladkej múky • 20 g. droždia •  voda podľa potreby •  soľ •  1/2 lyžice kryštálového cukru •  čerstvo mleté čierne korenie • 400 g. paradajky lúpané drvené •  petržlenová vňať • 250 g. syru (čedar, gruyére, ementál...) • 100 g. krémového syru (Lučina) • 1 balenie hustého bieleho jogurtu • 150 g. anglickej slaniny (kto postí vynechá) • 1 lyžica masti • 2 ks. žltej cibule • 2 ks. červenej cibule
Recept Syrovo-slaninový koláč s cibuľou na Gastromenu.sk

Postup

1. Najskôr pripravíme z droždia, cukru a trochy vlažnej vody kvások. Zmiešame ho s múkou a so soľou, prilejeme vodu a cesto dobre vypracujeme. Cesto necháme odpočinúť.

2. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké mesiačiky. Krátko orestujeme na masti.

3. Cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie a uložíme na plech. Po celej ploche ho potrieme ochutenými paradajkami, osolíme a okoreníme.

4. V miske vymiešame krémový syr s jogurtom, so soľou, s korením a nasekanou petržlenovou vňaťou. Nalejeme na cesto s paradajkami a na vrch poukladáme plátky slaniny, restovanú cibuľu a posypeme nahrubo nastrúhaným syrom. Pečieme na 190 °C do zlata.

Zdroj: Varecha.sk / Foto: Dušan Křístek

Do pečenia priatelia Vojto Artz

Pozerávaš Youtube? Sleduj kanál Varecha TV
02.03.2021

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
23.05.2022
2,9 M


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Víkendová ponuka 21.05.-22.05.2022 Počas celého víkendu si môžete vybrať jedno z víkendových jedál. Rovnako sa dajú objednať aj na donášku. Polievka je v cene hlavného...
20.05.2022
2,4 M

Treeclub bar & restaurant
Práca Treeclub bar & restaurant
Hľadáme rozvozára alebo rozvozárku našich jedál a pizze do vašich domácností, či práce. Ak máte záujem, neváhajte nás kontaktovať na telefónnom čísle 0905360555. Patrí medzi vaše...
12.04.2022
1,3 M

Treeclub bar & restaurant
Práca Treeclub bar & restaurant
Hľadáte zamestnanie v gastronómii, máte chuť pracovať v plne rozbehnutej reštaurácii s barom? Tak nás neváhajte kontaktovať na telefónnom čísle +421905 360 555 alebo nás kontaktujte...
29.03.2022
1,0 M

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Užívateľom Gastromenu.sk sa pri každej ONLINE objednávke navýši kredit o 3 %. Takže stačí už len objednávať a zvyšovať svoj kredit. Následne ho môžeš použiť...
12.03.2022
1,4 M


Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Objednaj si od nás jedlo, alebo nápoje v On-line donáške na Gastromenu.sk a pri každej objednávke Ti vrátime 3% z objednanej sumy. Platí pre menu lístok aj pre obedové menu. Výšku...
12.03.2022
459 K