Kontakty


 
Čo ti chýba na Gatromenu ? Pridaj svoj podnik na Gatromenu


Recepty na Gastromenu.sk

Domáce rožky podľa Janíka Lenhardta
Janík Lenhardt
"Od doby, keď som fotku upečených rožkov zverejnil na mojom FB, mi prišlo veľa správ a žiadostí o ich recept. Tak nech sa páči :-). Na začiatok budeme potrebovať jedného pomocníka a samozrejme tieto suroviny" - Janík Lenhardt

V dobe alarmujúceho šírenia koronavírusu, sa Gastromenu.sk rozhodlo v spolupráci s profesionálnymi kuchármi, pripraviť niekoľko receptov pre posilnenie imunity. A nie len imunity, ale aj pár receptov na posilnenie dobrej nálady, ktorú takisto v týchto pohnutých časoch tak potrebujeme.

Oslovili sme niekoľko odborníkov - profesionálnych kuchárov aby poradili ľudom, čo si môžu navariť doma z ľahko dostupných surovín. Ako ďalším z nich je Janík Lenhardt - jeden zo šuhajíkov kuchárskeho zoskupenia Šuhajíci pri panvici

Projekt sme nazvali "Var s nami s profi kuchármi" - kde by sme radi poradili ľuďom. Samozrejme hľadáme aj liek na dobrú náladu, ktorý si táto situácia vyžaduje. Nechaj sa inšpirovať, a hlavne navar si zdravo s profi slovenskými a českými kuchármi.

▫ Na sociálnych sieťach označuj ako #varsnamisprofikucharmi

Týmto sa chceme poďakovať Janíkovi Lenhardtovi, že ako ďalší prispel do tohoto projektu zdravých a veselých jedál na posilnenie imunity, tak aj nálady voči koronavírusu. Ďakujeme - Gastromenu.sk
Recept Domáce rožky podľa Janíka Lenhardta na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Suroviny:
  • 500 g. hladkej múky
  • 1/2 kocky droždia
  • 150 ml. mlieka
  • 150 ml. vody
  • 100 ml. oleja
  • 1/2 lyžice soli
  • 1 lyžička cukru
  • 1 ks. vajíčko na potieranie
  • Postup prípravy

    Mlieko ohrejeme na cca 30 °C pridáme cukor a rozmrvené droždie. Premiešame a necháme 10 min postáť. Pridáme všetky suroviny okrem vajíčka a vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme 1 hodinu vykusnúť. Potom cesto rozdelíme na 16 rovnakých guliek. Guľky rozvaľkáme asi na pol centimetra. Aby boli rožky pekné, tak pri vaľkaní na jednom konci, necháme cesto hrubšie. Je to cca ¼ cesta.

    Rolujeme zo strany, kde máme kopček. Môžeme ešte oboma rukami rožok pováľať po ploche, aby sa trošku roztiahol. Uložíme na plechy a necháme zakryté podkysnúť 15 min. Rúru vyhrejeme na 220 °C. Rožky potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme cca 15 minút.

    Tip! Keď si leňoch, tak preskoč krok s rožkami. Guličky ukladaj rovno na plech, prikry a nechaj vykysnúť 20 - 30 minút. Potom peč tak isto. A hľa krásne žemle :-) Dobrú chuť!

    Aktualizované: 25.03.2020

    Upútavka
    Tekovská kuchyňa a pekáreň
    Upútavka Tekovská kuchyňa a pekáreň
    Príď si doplniť svoje zásoby našimi tradičnými pekárskymi výrobkami, chlebom alebo iným pečivom. V ponuke máme aj utopence, nakladané syry a ochutené šľahané bravčové maste....

    Upútavka
    Penzión Rosenthal
    Upútavka Penzión Rosenthal

    Upútavka
    Treeclub bar & restaurant
    Upútavka Treeclub bar & restaurant

    Upútavka
    Dear Chocolate
    Upútavka Dear Chocolate
    Aj pri prihliadnutí na momentálnu situáciu s koronavírusom sú Veľkonočné sviatky skoro za dverami. Pri tejto príležitosti som pre vás pripravila ponuku vybraných dezertov....

    Upútavka
    Donášková služba Pizza Exxpres
    Upútavka Donášková služba Pizza Exxpres
    Pochutnaj si na našej pizzi pečenej v peci na drevo. Našou rýchlou donáškou sa tvoja pizza dostane až priamo k tebe. Sme Donášková služba Pizza Exxpres a tešíme sa na tvoju...

    Upútavka
    Pizza Piccolino
    Upútavka Pizza Piccolino
    Milý náš zákazník. Rozšírili sme našu ponuku rozvozu o obce, do ktorých od dnes (18.03.2020) dovážame už naše pizze. Reagujeme na požiadavky našich zákazníkov a preto chceme...

    Upútavka
    Penzión a reštaurácia Sessler***
    Upútavka Penzión a reštaurácia Sessler***
    Objednaj si obedové menu alebo jedlo z nášho menu lístku v On-line donáške na Gastromenu.sk. Aktuálne rozvážame do 14:00 hod. Reštaurácia...