Prosecco Frizzante DOC 2019
7.1 / 10
6,91 €
Prosecco Frizzante DOC 2019

TOP ponuka

Trnava
4

Denné menu

Obedové menu

Trnava
12

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Domáce rožky podľa Janíka Lenhardta

Janík Lenhardt
"Od doby, keď som fotku upečených rožkov zverejnil na mojom FB, mi prišlo veľa správ a žiadostí o ich recept. Tak nech sa páči :-). Na začiatok budeme potrebovať jedného pomocníka a samozrejme tieto suroviny" - Janík Lenhardt

V dobe alarmujúceho šírenia koronavírusu, sa Gastromenu.sk rozhodlo v spolupráci s profesionálnymi kuchármi, pripraviť niekoľko receptov pre posilnenie imunity. A nie len imunity, ale aj pár receptov na posilnenie dobrej nálady, ktorú takisto v týchto pohnutých časoch tak potrebujeme.

Oslovili sme niekoľko odborníkov - profesionálnych kuchárov aby poradili ľudom, čo si môžu navariť doma z ľahko dostupných surovín. Ako ďalším z nich je Janík Lenhardt - jeden zo šuhajíkov kuchárskeho zoskupenia Šuhajíci pri panvici

Projekt sme nazvali "Var s nami s profi kuchármi" - kde by sme radi poradili ľuďom. Samozrejme hľadáme aj liek na dobrú náladu, ktorý si táto situácia vyžaduje. Nechaj sa inšpirovať, a hlavne navar si zdravo s profi slovenskými a českými kuchármi.

▫ Na sociálnych sieťach označuj ako #varsnamisprofikucharmi

Týmto sa chceme poďakovať Janíkovi Lenhardtovi, že ako ďalší prispel do tohoto projektu zdravých a veselých jedál na posilnenie imunity, tak aj nálady voči koronavírusu. Ďakujeme - Gastromenu.sk

Suroviny

•  Suroviny: • 500 g. hladkej múky •  1/2 kocky droždia • 150 ml. mlieka • 150 ml. vody • 100 ml. oleja •  1/2 lyžice soli • 1 lyžička cukru • 1 ks. vajíčko na potieranie
Recept Domáce rožky podľa Janíka Lenhardta na Gastromenu.sk

Postup

Mlieko ohrejeme na cca 30 °C pridáme cukor a rozmrvené droždie. Premiešame a necháme 10 min postáť. Pridáme všetky suroviny okrem vajíčka a vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme 1 hodinu vykusnúť. Potom cesto rozdelíme na 16 rovnakých guliek. Guľky rozvaľkáme asi na pol centimetra. Aby boli rožky pekné, tak pri vaľkaní na jednom konci, necháme cesto hrubšie. Je to cca ¼ cesta.

Rolujeme zo strany, kde máme kopček. Môžeme ešte oboma rukami rožok pováľať po ploche, aby sa trošku roztiahol. Uložíme na plechy a necháme zakryté podkysnúť 15 min. Rúru vyhrejeme na 220 °C. Rožky potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme cca 15 minút.

Tip! Keď si leňoch, tak preskoč krok s rožkami. Guličky ukladaj rovno na plech, prikry a nechaj vykysnúť 20 - 30 minút. Potom peč tak isto. A hľa krásne žemle :-) Dobrú chuť!

Aktualizované: 25.03.2020

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
27.10.2021
430 K


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Na základe rozširovania personálu v našej plne rozbehnutej reštaurácii Treeclub hľadáme možno práve teba. Máš chuť pracovať na pozícii kuchár/kuchárka, pomocná sila do kuchyne alebo...
21.10.2021
47,3 K

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Milí návštevníci reštaurácie Treeclub. Pozývame Vás na ochutnávku koláčikov, tortičiek a zákuskov z našej ponuky. Výber je pestrý, rôznorodosť príchutí a druhov. V ponuke máme aj...
18.10.2021
123 K

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Už tento víkend 16.10 - 17.10. 2021 Vám milí hostia ponúkame víkendové menu zložené z troch hlavných jedál a polievkou v cene. Vyprážaný rezeň s majonézovým šalátom, big palacinka...
13.10.2021
85,9 K