TOP ponuka

Trnava
4

Denné menu

Obedové menu

Trnava
9

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Domáce rožky podľa Janíka Lenhardta

Janík Lenhardt
"Od doby, keď som fotku upečených rožkov zverejnil na mojom FB, mi prišlo veľa správ a žiadostí o ich recept. Tak nech sa páči :-). Na začiatok budeme potrebovať jedného pomocníka a samozrejme tieto suroviny" - Janík Lenhardt

V dobe alarmujúceho šírenia koronavírusu, sa Gastromenu.sk rozhodlo v spolupráci s profesionálnymi kuchármi, pripraviť niekoľko receptov pre posilnenie imunity. A nie len imunity, ale aj pár receptov na posilnenie dobrej nálady, ktorú takisto v týchto pohnutých časoch tak potrebujeme.

Oslovili sme niekoľko odborníkov - profesionálnych kuchárov aby poradili ľudom, čo si môžu navariť doma z ľahko dostupných surovín. Ako ďalším z nich je Janík Lenhardt - jeden zo šuhajíkov kuchárskeho zoskupenia Šuhajíci pri panvici

Projekt sme nazvali "Var s nami s profi kuchármi" - kde by sme radi poradili ľuďom. Samozrejme hľadáme aj liek na dobrú náladu, ktorý si táto situácia vyžaduje. Nechaj sa inšpirovať, a hlavne navar si zdravo s profi slovenskými a českými kuchármi.

▫ Na sociálnych sieťach označuj ako #varsnamisprofikucharmi

Týmto sa chceme poďakovať Janíkovi Lenhardtovi, že ako ďalší prispel do tohoto projektu zdravých a veselých jedál na posilnenie imunity, tak aj nálady voči koronavírusu. Ďakujeme - Gastromenu.sk

Suroviny

•  Suroviny: • 500 g. hladkej múky •  1/2 kocky droždia • 150 ml. mlieka • 150 ml. vody • 100 ml. oleja •  1/2 lyžice soli • 1 lyžička cukru • 1 ks. vajíčko na potieranie
Recept Domáce rožky podľa Janíka Lenhardta na Gastromenu.sk

Postup

Mlieko ohrejeme na cca 30 °C pridáme cukor a rozmrvené droždie. Premiešame a necháme 10 min postáť. Pridáme všetky suroviny okrem vajíčka a vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme 1 hodinu vykusnúť. Potom cesto rozdelíme na 16 rovnakých guliek. Guľky rozvaľkáme asi na pol centimetra. Aby boli rožky pekné, tak pri vaľkaní na jednom konci, necháme cesto hrubšie. Je to cca ¼ cesta.

Rolujeme zo strany, kde máme kopček. Môžeme ešte oboma rukami rožok pováľať po ploche, aby sa trošku roztiahol. Uložíme na plechy a necháme zakryté podkysnúť 15 min. Rúru vyhrejeme na 220 °C. Rožky potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme cca 15 minút.

Tip! Keď si leňoch, tak preskoč krok s rožkami. Guličky ukladaj rovno na plech, prikry a nechaj vykysnúť 20 - 30 minút. Potom peč tak isto. A hľa krásne žemle :-) Dobrú chuť!

Aktualizované: 25.03.2020

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
23.05.2022
2,8 M


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Víkendová ponuka 21.05.-22.05.2022 Počas celého víkendu si môžete vybrať jedno z víkendových jedál. Rovnako sa dajú objednať aj na donášku. Polievka je v cene hlavného...
20.05.2022
2,3 M

Treeclub bar & restaurant
Práca Treeclub bar & restaurant
Hľadáme rozvozára alebo rozvozárku našich jedál a pizze do vašich domácností, či práce. Ak máte záujem, neváhajte nás kontaktovať na telefónnom čísle 0905360555. Patrí medzi vaše...
12.04.2022
1,2 M

Treeclub bar & restaurant
Práca Treeclub bar & restaurant
Hľadáte zamestnanie v gastronómii, máte chuť pracovať v plne rozbehnutej reštaurácii s barom? Tak nás neváhajte kontaktovať na telefónnom čísle +421905 360 555 alebo nás kontaktujte...
29.03.2022
1,0 M

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Užívateľom Gastromenu.sk sa pri každej ONLINE objednávke navýši kredit o 3 %. Takže stačí už len objednávať a zvyšovať svoj kredit. Následne ho môžeš použiť...
12.03.2022
1,4 M


Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Objednaj si od nás jedlo, alebo nápoje v On-line donáške na Gastromenu.sk a pri každej objednávke Ti vrátime 3% z objednanej sumy. Platí pre menu lístok aj pre obedové menu. Výšku...
12.03.2022
430 K