Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Avokádová nátierka

MUDr. Igor Bukovský PhD.
Poznámka Petry
Všetci vieme, že na prípravu avokádovej nátierky je úplne najlepšie zrelé, mäkké avokádo, ktoré sa dá ľahko roztlačiť vidličkou. Ak ste si však práve kúpili avokádo a je tvrdé ako kameň, máme pre vás jednoduchý tip: nastrúhajte ho na jemnom strúhadle 

Ďaľšie recepty a zdravotné rady nájdete v mojich knihách na https://shop.akv.sk/ a videách na https://akv-tv.com/

Spoluautori: Mgr. Petra Gálisová, Ivana Kachutová (Mesárošová), MSc.

Foto: Ľuboš Brežák

Suroviny

• 1 ks. Avokado • 1 strúčik cesnaku •  štipka soli •  štipka čierneho korenia •  pár kvapiek citrónovej šťavy
Recept Avokádová nátierka na Gastromenu.sk

Postup

Mäkké Avokádo rozrežeme na polovice, vyberieme kôstku a lyžicou vydlabeme dužinu, ktorú v miske roztlačíme vidličkou.
Pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy, prelisovaný strúčik cesnaku, čierne korenie a soľ.
Dobre rozmiešame.
12.01.2022