Denné menu

Obedové menu

Trnava
1

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Jednoduché čučoriedkové koláče bez lepku a cukru

Silvia Kollárová
Čučoriedky sú moje najobľúbenejšie ovocie, veľmi rada a často ich zaraďujem do svojich receptov. Ani by ste nevereli, ako sladko dokážu osladiť čerstvo upečené koláče. Ja som si v tomto recepte vypomohla aj s banánom a žiaden iný cukor nebol skutočne vôbec potrebný. Paradoxom niekedy mojich receptov je to, že málokedy okúsim alebo zjem moje upečené koláče. Cukor vôbec nejem, doprajem si ho iba v ovocí a som jednoducho vegán. Nie je to z rozmaru, ale z dlhodobo vážnych zdravotných problémov a dnes sa cítim, ako keby som sa znovu narodila a začala žiť svoj život omnoho krajšie a zdravšie. Pečenie je mojím veľkým koníčkom a stalo sa neuveriteľnou vášňou. Niektoré moje recepty sú zaujímavé zvláštnymi kombináciami chutí a vône, moji ochutnávači boli zatiaľ vždy veľmi kritický a s potešením spokojný. Verím, že aj vám moje recepty prinesú radosť, spokojnosť a chuť upiecť skvelý koláč aj bez cukru.

◾ Recept od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na jej ďalší recept :-) Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 500 g. syru riccota • 2 vajíčka • 1 ks. banán • 150 g. čerstvých čučoriedok • 150 g. ovsenej múky bez lepku • 1 lyžička jedlej sódy
Recept Jednoduché čučoriedkové koláče bez lepku a cukru na Gastromenu.sk

Postup

Banán roztlačíme úplne na kašu s vidličkou. Čučoriedky rozvaríme s trochou vody úplne do mäkka a postupne pridávame ostatné suroviny, vymiešame veľmi chutné cesto. Ja som na koláčiky použila silikónovú formu na pečivo, ale môžete vyskúšať urobiť menšie kôpky na plech vystlaný papierom na pečenie. Na vrch každého koláčika som pridala ešte čerstvé čučoriedky. Dáme piecť na 180 °C, 40 minút. Necháme úplne vychladnúť. Koláče sú veľmi mäkulinké, nadýchané a opäť žiaden cukor nebol potrebný. Zaručujem, sú veľmi prudko jedlé :-)

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová