Denné menu

Obedové menu

Trnava
8

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Avokádové carpaccio

MUDr. Igor Bukovský PhD.
Avokádo, rukola a paradajky patria k najlepším potravinám pre zdravú pokožku. Spojte to s celozrnným pečivom a vaša „pani Derma“ sa veľmi poteší! Už roky tvrdím, že zdravie pokožky si treba pestovať aj zvnútra, nielen zvonka natierať vrstvu odumretých buniek.

Ďaľšie recepty a zdravotné rady nájdete v mojich knihách na https://shop.akv.sk/ a videách na https://akv-tv.com/


Spoluautori: Mgr. Petra Gálisová, Ivana Kachutová (Mesárošová), MSc.

Foto: Mgr. Jana Ardanová


Suroviny na 1 porciu

• 1 ks. celozrnná žemľa s ľanom a tekvicovými jadierkami •  avokádová nátierka • 1 ks. paradajka, nakrájaná na kolieska •  mozzarella, nakrájaná na kolieska •  bazalka •  rukola •  pár kvapiek citrónovej šťavy • 1 strúčik cesnaku •  čierne korenie •  soľ
Recept Avokádové carpaccio na Gastromenu.sk

Postup

Suroviny naskladáme do rozkrojenej žemly od spodu:

- avokádová nátierka – hrubšia vrstva
- bazalka
- kolieska mozzarelly
- kolieska paradajky
- lístky bazalky
- avokádová nátierka

Čas prípravy 6 minút

07.02.2022