TOP ponuka

Trnava
2

Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

Večerné menu

Trnava
1

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Citrónový ríbezľový koláč bez lepku a cukru

Silvia Kollárová
Kombinácia ríbezlí s trochou kyselkavosti v citrónoch mi veľmi učarovala. Pri spracovaní cesta som cítila neustále vôňu citrónovej kôry a vanilky. Dokonalé spojenie sladkých  banánov a kyselkavosti v citrónoch a ríbezlí, bolo skutočne príjemne a chutné. V koláčiku som použila kombináciu mandľovej a kukuričnej múky. Obe múky patria medzi moje obľúbené. Sú skutočne zdravou variantou pri pečení a neobsahujú lepok. Veľmi rada striedam rôzne druhy múk bez lepku a skúšam ich kombinácie v pečení. Každá múka bez lepku má svoju jedinečnosť, tak ako moje recepty, ktoré sa snažím tvoriť a upiecť s láskou k dokonalosti. Pečenie je pre mňa relaxom a zábavou. Verím, že pri tvorení mojich receptov budete mať ten istý pocit, radosť z každého kúska koláča, jedinečnosti a chutí.

◾ Ďalší recept od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na jej ďalší recept :-) Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 80 g. kvalitného a čerstvého masla • 3 ks. citrónov • 3 ks. vajíčka •  1 a 1/2 banána • 150 ml. kokosového mlieka • 100 g. mandľovej múky • 200 g. kukuričnej múky • 1 lyžica kokosovej múky • 1 lyžička jedlej sódy • 1 ks. vanilkového struku •  vegan čokoládové pecičky (nemusia byť) •  červené ríbezle
Recept Citrónový ríbezľový koláč bez lepku a cukru na Gastromenu.sk

Postup

Najprv si nastrúhame kôru z dvoch citrónov a z troch citrónov vytlačíme šťavu do misky. Banány si roztlačíme a zmixujeme aj s vajíčkami do penista. Maslo si rozpustíme nad parou, pridáme kokosové mlieko a odstavíme nabok. Po chvíli pridáme citrónovú šťavu a kôru nastrúhanú z citrónov. Vlejeme do banánovej zmesi a postupne pridávame ostatné suché suroviny a zmixujeme cesto. Cesto vlejeme do 28 cm menšieho plechu, vystlaného papierom na pečenie. Na vrch som pridala červené ríbezle a čokoládové pecičky (nemusia byť). Ak nemáte k dispozícii ríbezle, môžete ich nahradiť aj malinami. Dáme piecť na 180° C - 45 minút. Koláčik nechajte vychladnúť a môžete krájať. Je úžasne osviežujúci vďaka citrónom, sladulinký a opäť bez cukru. Má trošku hustejšiu konzistenciu kvôli kukuričnej múke. Najlepší je hneď po upečení. Moja dcéra si ho veľmi zamilovala.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
DONÁŠKA: 0950 332 332 Prajeme Vám dobrú chuť...
28.03.2024
17,4 M


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
28.03.2024
26,3 M