Denné menu

Obedové menu

Trnava
1

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Slaný koláč s olivami (bez lepku)

Silvia Kollárová
Tentokrát, keď som tvorila tento jednoduchý recept na slaný koláč, som trošku uvažovala :-) Nie každý máme radi ovčiu bryndzu. Moja dcéra ju priam neznáša. No v tomto slanom koláči, ju nebudete ani cítiť v spojení s ostatnými surovinami. Manželovi chuť koláča pripomína taliansky chlebík Foccacia. Opäť platí sto ľudí má sto chutí a Ja verím, že pri mojom novom recepte si svoju chuť takisto nájdete. Ďakujeme Silvii za to, že sa s nami podelila o tento jej úžasný recept na Gastromenu.sk

◾ Sleduj Silviiné recepty aj na jej Instagrame kollarovasilvia


Suroviny

•  Cesto: • 4 ks. vajíčka • 250 ml. kokosového mlieka v plechovke light (hustejšia konzistencia) • 150 g. ovsenej múky bez lepku • 1 lyžička jedlej sódy •  mix sušených byliniek (oregano, majoránka, biele korenie, sušený cesnak, petržlenová vňať, tymián) • 90 g. póru • 100 g. balkánskeho syru • 80 g. ovčej bryndze •  100 - 150 ml čerstvého alebo mrazeného hrášku •  olivy, rozmarín
Recept Slaný koláč s olivami (bez lepku) na Gastromenu.sk

Postup

Vajíčka vymiešame spolu s kokosovým mliekom a postupne pridávame múku, jedlú sódu a mix sušených byliniek. Výber byliniek si môžete zvoliť aj sami, aké máte radi. Pridáme na jemno nakrájaný pór, hrášok, rozdrvený balkánsky syr a ovčiu bryndzu. Vymiešame riadne husté cesto. Potom cesto vlejeme do 23 cm okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie. Na vrch koláčika si poukladáme rozkrojené olivy a čerstvý rozmarín. Samozrejme môžete použiť aj sušený rozmarín. Pečieme na 180 °C, 50 minút a necháme koláč úplne vychladnúť. Recept nie je skutočne náročný a milovníci bryndze a balkánskeho syru si prídu na svoje. Moja dcérenka bryndzu nemá moc v obľube, no v tomto koláčiku si ju zamilovala. Manželovi zase chuť koláča v kombinácii s olivami a syrom, pripomínal taliansky chlieb foccacia.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová
15.09.2020