Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Vylepšený granadír podľa Marcela Ihnačáka

Marcel Ihnačák
"Granadír som ako malý jedával naozaj často. Robievali ho obaja moji rodičia - jeden lepšie, druhý horšie. Ľúbil som obe verzie!" potmehúdsky sa usmieva Marcel Ihnačák. "Mám veľmi rád staré recepty, ktoré sa dajú jednoducho posunúť na vyššiu úroveň. Chuťovo aj vzhľadom. Vylepšený granadír milujú tiež moje deti Izi a Šimon".

Sleduj Marcela Ihnačákana Instagrame

Sleduj Marcela Ihnačákana Facebooku

Suroviny na 4 porcie

• 400 g. zemiakov • 100 g. údenej slaniny • 1 lyžica mletej papriky • 4 strúčiky cesnaku (prekrojené) •  šalvia •  olivový olej, maslo •  soľ, čierne korenie •  nakladaná zelenina na podávanie (uhorky, kapary, cibuľky) •  Na fliačky: • 250 g. hladkej múky (plus na pomúčenie) • 2 ks. vajcia •  štipka soli • 1 lyžička olivového oleja •  voda (podľa potreby)
Recept Vylepšený granadír podľa Marcela Ihnačáka na Gastromenu.sk

Postup

1. Urobte fliačky: Všetky suroviny dajte do misy a rukami dobre premiešajte. Vypracujte hladké, tuhé cesto. Ak treba, pridajte trocha vody. Cesto zabaľte do fólie a dajte na 2-3 hodiny do chladničky. Potom ho rozvaľkajte natenko a rozkrájajte na fliačky. Uvarte ich v osolenej vode.

2. Zemiaky nakrájané na kocky uvarte v osolenej vode, preceďte. Na olivovom oleji opečte cesnak a slaninku nakrájanú natenko. Keď pustí masť, pridajte mletú papriku a maslo. Krátko opečte a vmiešajte uvarené zemiaky, lístky šalvie. Okoreňte, osoľte a chvíľku restujte. Nakoniec zľahka vmiešajte uvarené fliačky. Granatiersky pochod podávajte s nakladanou zeleninou.

Šéfkuchár Marcel Ihnačák

Zdroj: Dobré jedlo/Tomáš Benedikovič - Najlepší GRANADÍR na svete: Z receptu Marcela Ihnačáka sme úplne paf!

Zdroj: Granatiersky pochod Marcel vylepšil recept svojich rodičov voňavou slaninkou a šalviou (barta.riko@tiscali.cz)
19.01.2021