Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Paleo cestoviny zo zelených banánov

Silvia Kollárová
Čo poviete na cestoviny zo zelených banánov. Akú máte predstavu? Ako by mali chutiť takéto, nie až tak bežné cestoviny v našom jedálničku? Priznám sa, prvý raz som sa stretla s takýmito zaujímavými cestovinami a nedalo mi vyskúšať a ochutnať niečo, čo vo mne vyvoláva zvedavosť. Cestoviny po uvarení sa o dosť zväčšili a boli riadne mäsité a sýte. Či som cítila chuť zelených banánov? Sladkosť v týchto cestovinách určite nehľadajte, no doporučujem na cestoviny pridať čo najviac omáčky aby boli šťavnaté. Svojou konzistenciou sú trochu suchšie. Dosť často používam pri pečení koláčov aj banánovú múku. Som veľmi rada, že som mala tú možnosť ochutnať aj cestoviny z tejto nie až tak typicky bežnej múky. Ak sa rozhodnete vyskúšať môj recept a tieto zaujímavé zdravé cestoviny, nájdete ich v zdravom obchode alebo cez e-shop na internete zdravých potravín. Samozrejme skvelú omáčku z červenej kapusty môžete uvariť aj k iným vašim obľúbeným cestovinám.

◾ Recept od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na jej ďalší recept :-) Gastromenu.sk

Suroviny

•  cestoviny zo zelených banánov •  menšia červená cibuľa •  cesnak •  červená kapusta •  cícer •  kukurica •  sójová smotana •  bylinková zmes - vlastný výber (Dávidkovo koření) •  soľ •  sójová omáčka
Recept Paleo cestoviny zo zelených banánov na Gastromenu.sk

Postup

Cestoviny si uvaríme podľa návodu. Cícer si vopred taktiež uvaríme vo vode do mäkka aj s bobkovým listom. Menšiu polovicu červenej kapusty som si vopred sparila v parnom hrnci. Na panvici som opražila červenú cibuľku aj s cesnakom. Pridala som na drobno nakrájanú červenú kapustu, z ktorej som si trochu nechala bokom a zmixovala so sójovou smotanou. Môžeme trochu podliať vodou, pridáme trochu mletej rasce, bylinky podľa vlastného výberu. Ja používam bylinky rôzne druhy bez chemických prísad od Davidkovo korenie, sú bez glutamátu a soli. Postupne si pridáme cícer a zmixovanú omáčku z červenej kapusty. Nakoniec som na vrch pridala kukuricu, petržlenovú vňať a trochu sójovej omáčky. Samozrejme, soľ si vždy pridávam až pri konzumácií cestovín, nikdy dopredu jedlo nesolím. U nás doma používame čiernu himalájsku soľ, má svoju typickú vôňu a je veľmi zdravá.

Dobrú chuť praje Silvia Kollárová