Barolo DOCG 2016
8.3 / 10
28,80 €
Barolo DOCG 2016

TOP ponuka

Trnava
4

Denné menu

Obedové menu

Trnava
12

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Ravioli s medvedím cesnakom, ricottou a bryndzou na cícerovom pyré

Peter Bracho
"Karanténa, nekaranténa, sezóna medvedieho cesnaku je tu. Táto bylinka je nielen veľmi chutná, ale aj nesmierne zdravá. Najjednoduchejším spôsobom teraz je, si ho ísť niekam do lesa nazbierať. A v rámci momentálnych obmedzení je to aj dobrá rada, ako stráviť príjemnejšie, aspoň jeden deň karantény" - hovorí Peter Bracho.

V našej kampani "Var s nami s profi kuchármi" máme pre Teba tip na skvelý recept od Petra Bracha - šéfkuchára Liptovského dvora****

V rámci tejto kampane by sme radi poradili ľuďom, ako sa doma zdravo stravovať. Samozrejme hľadáme aj liek na dobrú náladu, ktorý si táto situácia vyžaduje. Nechaj sa inšpirovať, a hlavne navar si zdravo s profi slovenskými a českými kuchármi.

▫ Na sociálnych sieťach označuj ako #varsnamisprofikucharmi

Týmto sa chceme poďakovať Petrovi Brachovi, že ako ďalší prispel do tejto kampane zdravých a veselých jedál na posilnenie imunity, tak aj nálady voči koronavírusu. Ďakujeme - Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto na ravioli: • 300 g. hladkej múky • 50 g. kačacej masti (môže sa použiť aj bravčová masť alebo maslo) • 1 ks. žĺtko •  soľ • 1 dl. vody •  Plnka: • 100 g. ricotty • 100 g. bryndze • 1 ks. cibuľa opečená na masti • 100 g. medvedieho cesnaku •  čierne korenie •  soľ •  Pena z medvedieho cesnaku: • 1 ks. šalotka • 50 g. masla • 2 dl. vývaru • 50 g. medvedieho cesnaku •  soľ •  Cícerové pyré: • 1 ks. cibuľa • 3 strúčiky cesnaku • 100 g. masla • 100 g. cíceru • 0,5 l. vývaru •  soľ, korenie •  zrejúci syr
Recept Ravioli s medvedím cesnakom, ricottou a bryndzou na cícerovom pyré na Gastromenu.sk

Postup

Cesto na ravioli vyrobíme následovne. Zmiešame hladkú múku, masť, žĺtok, soľ a vodu. Cesto necháme 2 hodiny odležať v chladničke. Plnku pripravíme jednoducho zmiešaním ricotty, bryndze, opečenej cibuľky, soli, korenia a na drobno nasekaného cesnaku. Odležané cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1 mm, povykrajujeme kolieska, pridáme plnku a vytvarujeme ravioli. Potom ich opečieme na prepustenom masle.

Pre prípravu pyré si orestujeme cibuľku aj cesnak, pridáme cícer, zalejeme vývarom a rozmixujeme.

Penu z medvedieho cesnaku pripravíme nasledovne. Orestujeme šalotku, pridáme vývar, cesnak a soľ a rozmixujeme. Hmotu prelejeme cez sitko do hrnčeka, ešte chvíľu povaríme a došľaháme na nadýchanú penu. A čo syrový čips? Na papier na pečenie nastrúhame zrejúci syr a dáme ho na 1 minútu do mikrovlnnej rúry.

Na tanier podávame cícerové pyré, ravioli, penu z medvedieho cesnaku a syrový čips. Dozdobíme to pečenými lístkami medvedieho cesnaku a jarnou cibuľkou. Je to skrátka skvelý tip ako si aj tieto dni preniesť špičkového šéfkuchára priamo do vlastnej kuchyne.

Aktualizované: 27.03.2020

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
27.10.2021
430 K


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Na základe rozširovania personálu v našej plne rozbehnutej reštaurácii Treeclub hľadáme možno práve teba. Máš chuť pracovať na pozícii kuchár/kuchárka, pomocná sila do kuchyne alebo...
21.10.2021
46,8 K

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Milí návštevníci reštaurácie Treeclub. Pozývame Vás na ochutnávku koláčikov, tortičiek a zákuskov z našej ponuky. Výber je pestrý, rôznorodosť príchutí a druhov. V ponuke máme aj...
18.10.2021
122 K

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Už tento víkend 16.10 - 17.10. 2021 Vám milí hostia ponúkame víkendové menu zložené z troch hlavných jedál a polievkou v cene. Vyprážaný rezeň s majonézovým šalátom, big palacinka...
13.10.2021
85,5 K