Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Čerešňový koláč s nádychom mäty bez lepku a laktózy

Silvia Kollárová
Čerešničky, čerešničky, čerešne, vy ste sa mi rozsypali po ceste :-) Určite všetci poznáte túto pesničku. Pamätám si ako na základnej škole, sme sa všetci v triede museli postaviť a povinne spievať na hudobnej výchove rôzne pesničky. Toľko veľa smiechu sme zažili a skvelej nálady pri hlasitom spievaní. Niekedy na tie krásne školské časy s radosťou spomínam. Máme tu obdobie jahôd, čerešní a iných druhov ovocia. Tak som sa rozhodla vám predstaviť môj skvelý recept s príchuťou mäty, čokolády a čerešní. Po zjedení každého kúsku koláčika, zažijete neopakovateľný zážitok v ústach s neuveriteľnou chuťou mäty. Táto kombinácia chutí predsa nemôže sklamať. Čokoláda a čerešne dokopy, tvoria dokonalé zladenie chutí. Ak máte doma čerešne a chuť k pečeniu, budem rada ak opäť vyskúšate môj ďalší recept s príchuťou mäty a skvelej horkej čokolády.

◾ Ďalší recept, v poradí šiesty od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na ďalší jej recept :-) Team Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 4 vajíčka • 150 ml. kokosového mlieka • 50 g. mandľovej múky • 100 g. ovsenej múky bez lepku • 1 lyžička jedlej sódy •  1 a 1/2 lyžice trstinovej melasy • 100 g. 76% kvalitnej horkej čokolády •  150 - 200g. čerstvých čerešní •  veľa čerstvej mäty (najlepšie rôzne druhy)
Recept Čerešňový koláč s nádychom mäty bez lepku a laktózy na Gastromenu.sk

Postup

Najskôr si natrhajte veľa čerstvej mäty. Čím viac druhov mäty, tým lepšie. Ja som nazbierala aspoň tri veľké hrste. Mätu umyjeme, obtrháme listy a zmixujeme spolu s vajíčkami v smootie mixéry. Vlejeme do misky, pridáme trstinovú melasu a opäť vyšľaháme v mixéry. Ak použijete iné sladidlo, chuť môže byť trochu odlišná. Postupne pridávame ostatné suroviny. Nakoniec primiešame kvalitnú horkú čokoládu, rozpustenú nad parou a čerstvé čerešne. Vlejeme do chlebovej formy, vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na 180 °C, 30 - 35 minút. Koláčik si môžete oživiť rozpustenou čokoládovou polevou. Zaručujem neuveriteľnú chuť po zjedení koláčika. Budete cítiť v ústach chuť mäty, ale záleží koľko jej pridáte do koláčika. Doporučujem čo najviac. Výborná kombinácia čokolády, čerešní a mäty nemôže predsa nikdy sklamať.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová