Denné menu

Obedové menu

Trnava
1

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Kajuga beef

Branislav Brežák
Toto je veľmi jednoduchý recept. Ono vlastne nejde o žiadne kúzlo. Je to vlastne vymyslené kvôli odrezkom zo sviečkovej. Predstav si, že máš celý kus krásnej sviečkovej a nakrájaš si z nej steaky. Zostane ti špička a niečo z palca. Čo s nimi? V tomto recepte ich takto jednoducho minieš a čo je najlepšie, že si uvaríš vynikajúce jedlo. Rýchlo a jednoducho, to je Kajuga beef.

Suroviny na 1 porciu

• 150 g. hovädzia sviečková •  červená paprika •  opražené mandľe •  olej •  sójová omáčka •  chilli zázvorová omáčka •  baby rímsky šalát
Recept Kajuga beef na Gastromenu.sk

Postup

Najprv orestujeme hovädziu sviečkovú, ktorú predtým nakrájame na rezance. Počas restovania hovädzej sviečkovej pridáme červenú papriku a mandle. Po orestovaní mäsa a papriky pridáme chilli zázvorovú omáčku a sójovú omáčku. Nakoniec vmiešame do jedla čerstvé listy baby rímskeho šalátu. Pri tomto recepte pozor na soľ. Ja som soľ vôbec nepoužil, vzhľadom na to že sójová omáčka je dostatočne slaná. A dokonca som nepoužil ani žiadne korenie. Takisto v chilli zázvorovej omáčke je korenia dosť a jej výrazná chuť dá jedlu potrebný šmrnc.