Moscato d’ Asti DOCG 2019
8.1 / 10
10,80 €
Moscato d’ Asti DOCG 2019

TOP ponuka

Trnava
4

Denné menu

Obedové menu

Trnava
12

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Králičie stehno s krupotom z medvedieho cesnaku

Vojto Artz
Králičie stehná zalejeme masťou, pridáme tymian, nakrájanú koreňovú zeleninu a konfitujeme domäkka cca 3 hodiny v rúre na 120 - 130 °C. Udržujeme v teple.

Takto začína recept od Vojta Artza - prezidenta SZKC, ktorý je momentálne sezónne veľmi aktuálny. Medvedieho cesnaku je teraz všade dosť a nám už neostáva nič iné len si ho ísť nazbierať. Tí lenivejší si ho pôjdu kúpiť. Králika v lese nechytíte, čiže do obchodu budete musieť zájsť tak, či tak :-)

Sleduj Vojta Artza aj na IB vojtoartz_cookingshow

Sleduj Vojta Artza aj na FB Vojto Artz - Cookingshow

Suroviny na 4 porcie

• 400 g. škvarenej bravčovej masti • 4 ks. králičích stehien •  3 vetvičky čerstvého tymianu • 150 g. koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen) • 2 ks. malých zemiakov • 2 dl. suchého červeného vína - Primitivo Rosso • 1 l. kuracieho vývaru (alebo podľa potreby) • 3 ks. šalotky •  soľ •  1 vetvička čerstvej bazalky • 1 lyžica masla • 250 g. krúp • 1 hrsť medvedieho cesnaku • 1 hrsť baby špenátu •  olej •  omáčka demi glace (nemusí byť) •  bazalkový olej •  čerstvo mleté čierne korenie •  bylinky na ozdobu (kerblík, vňať)
Recept Králičie stehno s krupotom z medvedieho cesnaku na Gastromenu.sk

Postup

Na rezančeky nakrájanú šalotku spolu s čiernym korením orestujeme na malom množstve výpeku z konfitovania, zastrekneme vínom, kuracím vývarom a pridáme demi-glace (nemusí byť). Pozvoľna zvaríme a odstránime povrchové bielkoviny. Dosolíme, pridáme bazalku, listový petržlen a necháme lúhovať. Nakoniec šťavu precedíme. Krúpy prepláchneme niekoľkokrát vo vode a potom ich namočíme, aspoň na 4 hodiny. Urýchlime tým varenie. Krúpy uvaríme vo veľkom množstve osolenej vody a počas varu stále dopĺňame vodu. Uvarené krúpy "al dente" ľahko prepláchneme. Medvedí cesnak a čerstvý baby špenát prepláchneme, odkrojíme stonky a listy rozmixujeme na jemné pyré, prípadne pridáme trošku oleja. Pred podávaním prehrejeme krúpy s troškou vývaru, pridáme pyré z medvedieho cesnaku a špenátu a len ľahko zohrejeme (dlho nevaríme). Jemne ochutíme čerstvým mletým čiernym korením a soľou. Konzistencia musí byt hustá, ale stále tekutá. Môžeme ju upravovať vývarom a nakoniec ju zjemniť maslom.

Zeleninu očistíme a nakrájame na veľmi tenké kolieska a dáme do sušičky vysušiť do chrumkava. Zemiaky dobre umyjeme, osušíme a nakrájame na veľmi tenké kolieska. Dobre osušené plátky zemiakov fritujeme v dostatočne rozohriatom oleji dozlatova a osušíme na papierovej utierke. Najskôr naservírujem krupoto, na ktoré položíme králika poliateho bazalkovou šťavou. Dekorujeme čipsami zo zeleniny a zemiakov a bylinkami. Nakoniec pridáme bazalkový olej.

Zdroj: Cookingshow.sk
23.03.2021

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
27.10.2021
430 K


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Na základe rozširovania personálu v našej plne rozbehnutej reštaurácii Treeclub hľadáme možno práve teba. Máš chuť pracovať na pozícii kuchár/kuchárka, pomocná sila do kuchyne alebo...
21.10.2021
46,9 K

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Milí návštevníci reštaurácie Treeclub. Pozývame Vás na ochutnávku koláčikov, tortičiek a zákuskov z našej ponuky. Výber je pestrý, rôznorodosť príchutí a druhov. V ponuke máme aj...
18.10.2021
122 K

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Už tento víkend 16.10 - 17.10. 2021 Vám milí hostia ponúkame víkendové menu zložené z troch hlavných jedál a polievkou v cene. Vyprážaný rezeň s majonézovým šalátom, big palacinka...
13.10.2021
85,6 K