TOP ponuka

Trnava
1

Denné menu

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Cviklovo čokoládový tart (bez lepku a laktózy)

Silvia Kollárová
Čo poviete na kombináciu červená repa a čokoláda. Pre mňa dokonalá zaujímavá chuť, ako experimentovať a skombinovať sladkú zeleninu s horkou čokoládou. Nemusíte mať obavy, výraznú chuť červenej repy v koláčiku určite nepocítite. Naopak, mala som pocit, že v mojich chuťových bunkách cítim chuť a vôňu kávy. Myslím si, že tento krásny koláč so srdiečkami na vrchu, môže byť pre vás skvelou inšpiráciou prichádzajúceho Valentína :-) Každopádne červená repa je moja obľúbená surovina pri pečení mojich výtvorov. Je sladká svojou chuťou a má krásnu krvavočervenú farbu. Je vhodná aj ako zdravé farbivo do koláčikov. Ak chcete opäť zažiť zaujímavé a zdravšie chute, upečte si môj ďalší skvelý sladký recept a vychutnajte si spojenie červenej repy s čokoládou.

◾ Sleduj Instagram Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej za recept - Gastromenu.sk

Suroviny

•  Korpus: • 2 ks. stredne prezretých banánov • 70 g. vegan masla • 2 lyžice bio kakaa s nízkym obsahom tuku a cukru • 150 g. pohánkovej múky • 180 g. ovsenej múky bez lepku • 1 lyžička jedlej sódy •  Plnka: • 4 ks. menšej červenej repy • 200 g. 82% kvalitnej horkej čokolády • 3 ks. vajíčka • 2 lyžice kokosového cukru
Recept Cviklovo čokoládový tart (bez lepku a laktózy) na Gastromenu.sk

Postup

Prezreté banány si vidličkou riadne roztlačíme a vymiešame na kašu. Pridáme rozpustené vegan maslo a postupne ostatné suché suroviny. Samozrejme môžete použiť v recepte aj klasické maslo, ak netrpíte žiadnou intoleranciou na potraviny. Rukami vypracujeme cesto, ktoré natlačíme až po okraje 23 cm okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie. Vždy si nakoniec pomáham veľkou lyžicou cesto, riadne uhladiť. Ja som po okrajoch ešte z cesta odobrala a povykrajovala na vrch koláčika srdiečka. Červenú repu si sparíme alebo uvaríme do mäkka a zmixujeme v smoothie mixéry, spolu aj s vajíčkami. Prelejeme do misky, pridáme cukor a vychladenú rozpustenú horkú čokoládu. Vymiešame skvelú plnku, ktorú vlejeme na korpus. Pečieme na 180 °C, 35 minút. Nezabudnite pred pečením na plnku poukladať srdiečka, ktoré sme si vopred povykrajovali. Chuť je úžasná a červenú repu v koláčiku nebudete ani cítiť. Plnka mi skôr pripomínala akoby chuť kávy. Samozrejme každý máme iné chuťové bunky.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
DONÁŠKA: 0950 332 332 Prajeme Vám dobrú chuť...
12.04.2024
19,9 M