Denné menu

Obedové menu

Trnava
1

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Orechové kolieska (bez lepku)

Silvia Kollárová
A je to tu ! :-) Vianoce sú blízko za dverami a všade cítiť navôkol vianočný zhon. Čo pre vás znamenajú Vianoce? Ako vnímate tento nádherný čarovný deň pri vianočnom stromčeku, kde vykúkajú z každej strany tajomné balíčky zabalené veľkou vianočnou stuhou? Zbožňujem tú večernú atmosféru, keď sa všetci opäť stretneme pri vianočnom stole a užívame si spolu ten nádherný čas. Pre mňa Vianoce znamenajú symbol lásky, pohody, kľudu a stretnutia sa s blízkymi, ktorých milujeme. Milujem tú vôňu koláčikov s trochou škorice a prenikavého korenia, ktoré rozvoniava po celej kuchyni. Každý jeden kúsok si vychutnávam s takou radosťou a vášňou opäť pocítiť v ústach tú sladkastú krehkú chuť. Moje orechové kolieska poliate horkou čokoládou, budete určite milovať :-) Neváhajte a rýchlo si upečte Orechovo-vianočné kolieska a užite si chuť Vianoc a radosti z pečenia so svojou rodinkou.

◾ Pozri Instagram Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej za recept - Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 200 g. kvalitného čerstvého masla • 2 vajíčka • 150 g. quinoa múky • 100 g. ovsenej múky bez lepku • 250 ml. mletých vlašských orechov • 4 lyžice kokosového cukru • 2 lyžičky korenia do múčnikov (klinček, zázvor, badián, škorica, pomarančová kôra) • 1 lyžička jedlej sódy •  kôra z jedného citróna •  82% kvalitná horká čokoláda
Recept Orechové kolieska (bez lepku) na Gastromenu.sk

Postup

Zo všetkých surovín vypracujeme rukami cesto. Maslo musí byť izbovej teploty. Do cesta som použila korenie do múčnikov bez chemických prísad. Ak nemáte k dispozícii, pridajte trochu do cesta z každého korenia. Nastrúhajte pomarančovú a citrónovú kôru. Cesto dáme na chvíľu oddýchnuť do chladničky. Potom si vždy kúsok odoberieme, urobíme šúľanček a spojíme ho do kolieska. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180 °C, 20 minút. Po vychladnutí ich namočíme do rozpustenej kvalitnej horkej čokoláde a posypeme ich mletými vlašskými orechmi. Doporučujem urobiť dve dávky. Sú chuťovo fantastické, priam krehulinké v ústach.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová