Primitivo IGP Salento Rosso 2017
8.4 / 10
10,80 €
Primitivo IGP Salento Rosso 2017

TOP ponuka

Trnava
4

Denné menu

Obedové menu

Trnava
12

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Rizoto s krevetami

Martin Záhumenský
Krevety musia byť čo najkvalitnejšie. Ja mám prístup ku krevetám "Ferrari" a to sú vlastne čerstvé krevety priamo od rybára. Pre mňa sú najkvalitnejšie, čo tu môžem dostať a teda "Gamberi rossi". Mali by byť s hlavami a samozrejme s pancierom, keďže si z nich uvaríme vývar. Pre 4 osoby potrebujeme tak 1 kg kreviet v hrubej váhe. Ryžu odporúčam "Carnaroli", ale v pohode môžete použiť aj "Arborio". Na porciu stačí 70 g a teda 240 g pre 4 osoby. Verte mi, bohato to stačí!

Sleduj Martina Záhumenskéhona Instagrame.

Suroviny na 4 porcie

• 1000 g. kreviet (hrubá váha) • 240 g. ryže (Carnaroli / Arborio) • 1 ks. mrkvy • 1 ks. veľkej bielej cibule • 2 strúčiky cesnaku • 1 ks. chilli papričky • 1 ks. červenej papriky • 1 ks. feniklu •  stonkový zeler •  olivový olej •  morská soľ •  čierne korenie •  biele víno •  brandy •  paradajkový pretlak •  pecorino alebo parmezán •  maslo •  citrón / limetka
Recept Rizoto s krevetami na Gastromenu.sk

Postup

Najskôr si očistíme krevety. V mojom prípade to mám ľahké, keď mám čerstvé a veľmi kvalitné krevety. Oddelíme hlavy od tela, odstránime tráviace trakty, črievko a ošúpeme pancier. Na olivovom oleji si opečieme hlavy, pridáme pancier a odrezky zo zeleniny. Opečieme do zlatista a zaflambujeme s brandy. Necháme vyhorieť alkohol, pridáme dve veľké lyžice paradajkového pretlaku. Podusíme, pridáme biele víno a zredukujeme. Podlejeme vodou a varíme na miernom plameni cca 90 minút. Scedíme a krevetový vývar na rizoto je hotový.

Poďme na rizoto. Na oleji si do sklovita opečieme takzvané "sofrito" a teda nakrájanú cibuľu, stonkový zeler a cesnak. Pridáme čili a ryžu. Rýchlo opečieme, podlejeme vínom a zredukujeme. Teraz už postupne pridávame náš krevetový vývar. V polovici procesu pridáme na kocky pokrájaný fenikel, mrkvu a červenú papriku. Keď preferujete svoju zeleninu úplne uvarenú tak si ju doplňte hneď po sofrite. Yes ju mám rád ešte jemne chrumkavú tak preto ju pridávam až v polovici. Nezabúdajte pridávať horúci vývar postupne a nie veľa naraz. V tom prípade sa nám ryža pripravuje rovnomerne. Ideme do finále papkáči a teda keď máme ryžu uvarenú "al dente" pridáme nastrúhané pecorino alebo parmezán. Rizoto dochutíme samozrejme soľou a korením. Zjemníme maslom a pridáme zopár kvapiek citrónovej šťavy.

Na krevety budeme samozrejme potrebovať olivový olej, morskú soľ, čierne korenie, biele víno, brandy, paradajkový pretlak, pecorino alebo parmezán, maslo, citrón. Na tanier si na jemno nakrájame očistené krevety. V podstate si pripravíme "Carpaccio" alebo kľudne si ich môžeme nasekať ala tatarák, ktorý si dochutíme olivovým olejom, citrónovou alebo limetkovou šťavou. Hotové rizoto nalejeme na carpaccio, čím sa zachová úžasná svieža chuť kreviet. Jemne zastrúhame syrom, kôrou z citróna, či limetky a pokvapkáme olivovým olejom.

Dobrú chuť vám prajem z Toskánska - Martin Záhumenský
20.10.2020

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
27.10.2021
430 K


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Na základe rozširovania personálu v našej plne rozbehnutej reštaurácii Treeclub hľadáme možno práve teba. Máš chuť pracovať na pozícii kuchár/kuchárka, pomocná sila do kuchyne alebo...
21.10.2021
47,0 K

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Milí návštevníci reštaurácie Treeclub. Pozývame Vás na ochutnávku koláčikov, tortičiek a zákuskov z našej ponuky. Výber je pestrý, rôznorodosť príchutí a druhov. V ponuke máme aj...
18.10.2021
123 K

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Už tento víkend 16.10 - 17.10. 2021 Vám milí hostia ponúkame víkendové menu zložené z troch hlavných jedál a polievkou v cene. Vyprážaný rezeň s majonézovým šalátom, big palacinka...
13.10.2021
85,6 K