TOP ponuka

Trnava
4

Denné menu

Obedové menu

Trnava
9

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Rizoto s krevetami

Martin Záhumenský
Krevety musia byť čo najkvalitnejšie. Ja mám prístup ku krevetám "Ferrari" a to sú vlastne čerstvé krevety priamo od rybára. Pre mňa sú najkvalitnejšie, čo tu môžem dostať a teda "Gamberi rossi". Mali by byť s hlavami a samozrejme s pancierom, keďže si z nich uvaríme vývar. Pre 4 osoby potrebujeme tak 1 kg kreviet v hrubej váhe. Ryžu odporúčam "Carnaroli", ale v pohode môžete použiť aj "Arborio". Na porciu stačí 70 g a teda 240 g pre 4 osoby. Verte mi, bohato to stačí!

Sleduj Martina Záhumenskéhona Instagrame.

Suroviny na 4 porcie

• 1000 g. kreviet (hrubá váha) • 240 g. ryže (Carnaroli / Arborio) • 1 ks. mrkvy • 1 ks. veľkej bielej cibule • 2 strúčiky cesnaku • 1 ks. chilli papričky • 1 ks. červenej papriky • 1 ks. feniklu •  stonkový zeler •  olivový olej •  morská soľ •  čierne korenie •  biele víno •  brandy •  paradajkový pretlak •  pecorino alebo parmezán •  maslo •  citrón / limetka
Recept Rizoto s krevetami na Gastromenu.sk

Postup

Najskôr si očistíme krevety. V mojom prípade to mám ľahké, keď mám čerstvé a veľmi kvalitné krevety. Oddelíme hlavy od tela, odstránime tráviace trakty, črievko a ošúpeme pancier. Na olivovom oleji si opečieme hlavy, pridáme pancier a odrezky zo zeleniny. Opečieme do zlatista a zaflambujeme s brandy. Necháme vyhorieť alkohol, pridáme dve veľké lyžice paradajkového pretlaku. Podusíme, pridáme biele víno a zredukujeme. Podlejeme vodou a varíme na miernom plameni cca 90 minút. Scedíme a krevetový vývar na rizoto je hotový.

Poďme na rizoto. Na oleji si do sklovita opečieme takzvané "sofrito" a teda nakrájanú cibuľu, stonkový zeler a cesnak. Pridáme čili a ryžu. Rýchlo opečieme, podlejeme vínom a zredukujeme. Teraz už postupne pridávame náš krevetový vývar. V polovici procesu pridáme na kocky pokrájaný fenikel, mrkvu a červenú papriku. Keď preferujete svoju zeleninu úplne uvarenú tak si ju doplňte hneď po sofrite. Yes ju mám rád ešte jemne chrumkavú tak preto ju pridávam až v polovici. Nezabúdajte pridávať horúci vývar postupne a nie veľa naraz. V tom prípade sa nám ryža pripravuje rovnomerne. Ideme do finále papkáči a teda keď máme ryžu uvarenú "al dente" pridáme nastrúhané pecorino alebo parmezán. Rizoto dochutíme samozrejme soľou a korením. Zjemníme maslom a pridáme zopár kvapiek citrónovej šťavy.

Na krevety budeme samozrejme potrebovať olivový olej, morskú soľ, čierne korenie, biele víno, brandy, paradajkový pretlak, pecorino alebo parmezán, maslo, citrón. Na tanier si na jemno nakrájame očistené krevety. V podstate si pripravíme "Carpaccio" alebo kľudne si ich môžeme nasekať ala tatarák, ktorý si dochutíme olivovým olejom, citrónovou alebo limetkovou šťavou. Hotové rizoto nalejeme na carpaccio, čím sa zachová úžasná svieža chuť kreviet. Jemne zastrúhame syrom, kôrou z citróna, či limetky a pokvapkáme olivovým olejom.

Dobrú chuť vám prajem z Toskánska - Martin Záhumenský
20.10.2020

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
23.05.2022
2,8 M


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Víkendová ponuka 21.05.-22.05.2022 Počas celého víkendu si môžete vybrať jedno z víkendových jedál. Rovnako sa dajú objednať aj na donášku. Polievka je v cene hlavného...
20.05.2022
2,3 M

Treeclub bar & restaurant
Práca Treeclub bar & restaurant
Hľadáme rozvozára alebo rozvozárku našich jedál a pizze do vašich domácností, či práce. Ak máte záujem, neváhajte nás kontaktovať na telefónnom čísle 0905360555. Patrí medzi vaše...
12.04.2022
1,2 M

Treeclub bar & restaurant
Práca Treeclub bar & restaurant
Hľadáte zamestnanie v gastronómii, máte chuť pracovať v plne rozbehnutej reštaurácii s barom? Tak nás neváhajte kontaktovať na telefónnom čísle +421905 360 555 alebo nás kontaktujte...
29.03.2022
1,0 M

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Užívateľom Gastromenu.sk sa pri každej ONLINE objednávke navýši kredit o 3 %. Takže stačí už len objednávať a zvyšovať svoj kredit. Následne ho môžeš použiť...
12.03.2022
1,4 M


Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Objednaj si od nás jedlo, alebo nápoje v On-line donáške na Gastromenu.sk a pri každej objednávke Ti vrátime 3% z objednanej sumy. Platí pre menu lístok aj pre obedové menu. Výšku...
12.03.2022
430 K