Negroamaro IGP Salento Rosso 2017
8.4 / 10
10,80 €
Negroamaro IGP Salento Rosso 2017

TOP ponuka

Trnava
4

Denné menu

Obedové menu

Trnava
12

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Quinoa jahodový koláč bez lepku, cukru a laktózy

Silvia Kollárová
Quinoa a jahody, zvláštna kombinácia si možno poviete. Moje posledné experimenty v pečení sú zamerané na Quinoa. Je to veľmi výživná obilnina a používam ju dosť často ako prílohu k jedlu alebo ju pridávam do teplých šalátov. Tento koláčik na moje potešenie bol skutočne fantastický, sladulinký a svieži vďaka jahodám. Na moje počudovanie dokonca aj mojej dcére tak chutil, že si znova žiada ho upiecť :-) Nemusíte sa obávať, vďaka banánu a jahodám je veľmi sladulinký. Vždy ma teší, ak sa v koláčikoch vyhýbam cukru a ak stačí sladulinkú chuť zvýrazniť iba ovocím. Snažím sa, aby moje koláče boli tou najlepšou a najzdravšou verziou v pečení a kreativite, aj keď vždy sa dá niečo doladiť. Keď si pomyslím na chuť jahôd, neuveriteľnú vôňu a šťavnatosť, ihneď mám v predstave moje detstvo a obdobie slnečného leta. Ešte vás stále neláka niečo chutné upiecť? Vyskúšajte môj nový recept s Quinoa a sladkými červenými jahodami.

◾ Ďalší recept, v poradí štvrtý od foodblogerky Silvii Kollárovej.

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na ďalší jej recept :-) Team Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 3 vajíčka •  1,5 banána • 450 g. jahôd • 2 šálky uvarená Quinoa biela (250 ml má jedna šálka) • 1 šálka ryžovej múky • 2 lyžičky jedlej soli
Recept Quinoa jahodový koláč bez lepku, cukru a laktózy na Gastromenu.sk

Postup

Banán (najlepšie sú prezreté banány) si rozpučíme riadne vidličkou. Banán vymiešame s vajíčkami do penista. Jahody umyjeme, nakrájame a zmixujeme na kašu. Postupne pridávame ostatné suroviny a vymiešame cesto. Vlejeme na 28 cm menší plech vystlaný papierom na pečenie a na vrch poukladáme ešte jahody. Dáme piecť na 180 °C, 45 - 50 minút. Tento experiment s Quinoa sa skutočne vydaril, vďaka banánu a jahodám je koláč sladulinký a Quinoa nie je ani cítiť. Ak máte radi koláče zo pšena, Quiona biela mu bola dosť podobná.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová.

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
27.10.2021
431 K


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Na základe rozširovania personálu v našej plne rozbehnutej reštaurácii Treeclub hľadáme možno práve teba. Máš chuť pracovať na pozícii kuchár/kuchárka, pomocná sila do kuchyne alebo...
21.10.2021
47,4 K

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Milí návštevníci reštaurácie Treeclub. Pozývame Vás na ochutnávku koláčikov, tortičiek a zákuskov z našej ponuky. Výber je pestrý, rôznorodosť príchutí a druhov. V ponuke máme aj...
18.10.2021
123 K

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Už tento víkend 16.10 - 17.10. 2021 Vám milí hostia ponúkame víkendové menu zložené z troch hlavných jedál a polievkou v cene. Vyprážaný rezeň s majonézovým šalátom, big palacinka...
13.10.2021
86,0 K