Lugana DOC 2019
9.1 / 10
11,52 €
Lugana DOC 2019

TOP ponuka

Trnava
4

Denné menu

Obedové menu

Trnava
12

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Jablkové srdce (bez lepku, bez cukru, bez laktózy)

Silvia Kollárová
Čo tak niečo vytvoriť kreatívne z jabĺčok :-)? Trebárs aj takéto jednoduché srdce bez cukru a sladené opäť iba ovocím. Milujem piecť koláče, ktoré sú zdravšou variantou a chutia tak skvele aj bez pridania cukru. Ak nemáte k dispozícii formu srdiečka, môžete si koláčik upiecť aj v okrúhlej forme. Toto krásne jablkové zdravé srdce, bude určite chutiť aj menším detičkám. Koláčik je vďaka jabĺčkam šťavnatý a krásne voňavý. Vyskúšajte a neváhajte upiecť môj ďalší skvelý zdravý recept.

◾ Sleduj Instagram Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej za recept - Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 5 ks. vajíčok • 3 ks. jablká • 20 g. rozpustené vegan maslo (náhrada: klasické maslo) • 180 g. ovsená múka bez lepku • 1 lyžička jedlej sódy • 1 lyžička bio korenie do múčnikov (badián, zázvor, nové korenie, klinček, pomarančová a citrónová sušená kôra) • 1 lyžička cejlónskej škorice • 1 lyžica bio kakaa s nízkym obsahom tuku a cukru •  100 - 150ml sušené brusnice (náhrada - sušené hrozienka)
Recept Jablkové srdce (bez lepku, bez cukru, bez laktózy) na Gastromenu.sk

Postup

Jablká si ošúpeme, sparíme alebo uvaríme do mäkka. Rozmixujeme na pyré. Pridáme postupne vajíčka, maslo a ostatné suché suroviny. Vymiešame hladké cesto. Nakoniec zľahka primiešame sušené brusnice, ktoré sme si vopred sparili. Ak nemáte k dispozícii zloženie takéhoto bio korenia, môžete použiť aj samostatné korenie a nastrúhať čerstvú pomarančovú, citrónovú kôru. Cesto vlejeme do srdcovej formy, ktorú si vopred vymažeme olejom a trochou múky. Môžete použiť aj inú formu na pečenie. Vrch koláča ozdobíme jablkami, ktoré si nakrájame na mesiačiky, alebo si môžete vytvoriť z jabĺčok ružičky. Ak chcete tvoriť ružičky, musíte si nakrájať jablko na mesiačiky, spariť do mäkka a potom zrolovať do ružičiek. Pečieme pri 180 °C, približne 45 minút. Koláč necháme úplne vychladnúť a až potom vyklopíme z formy. Opäť som piekla zdravšie, bez cukru a sladko. Koláčik je šťavnatý a sladký vďaka jabĺčkam.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová
17.06.2020

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
27.10.2021
430 K


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Na základe rozširovania personálu v našej plne rozbehnutej reštaurácii Treeclub hľadáme možno práve teba. Máš chuť pracovať na pozícii kuchár/kuchárka, pomocná sila do kuchyne alebo...
21.10.2021
46,8 K

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Milí návštevníci reštaurácie Treeclub. Pozývame Vás na ochutnávku koláčikov, tortičiek a zákuskov z našej ponuky. Výber je pestrý, rôznorodosť príchutí a druhov. V ponuke máme aj...
18.10.2021
122 K

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Už tento víkend 16.10 - 17.10. 2021 Vám milí hostia ponúkame víkendové menu zložené z troch hlavných jedál a polievkou v cene. Vyprážaný rezeň s majonézovým šalátom, big palacinka...
13.10.2021
85,5 K