Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Jablkové srdce (bez lepku, bez cukru, bez laktózy)

Silvia Kollárová
Čo tak niečo vytvoriť kreatívne z jabĺčok :-)? Trebárs aj takéto jednoduché srdce bez cukru a sladené opäť iba ovocím. Milujem piecť koláče, ktoré sú zdravšou variantou a chutia tak skvele aj bez pridania cukru. Ak nemáte k dispozícii formu srdiečka, môžete si koláčik upiecť aj v okrúhlej forme. Toto krásne jablkové zdravé srdce, bude určite chutiť aj menším detičkám. Koláčik je vďaka jabĺčkam šťavnatý a krásne voňavý. Vyskúšajte a neváhajte upiecť môj ďalší skvelý zdravý recept.

◾ Sleduj Instagram Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej za recept - Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 5 ks. vajíčok • 3 ks. jablká • 20 g. rozpustené vegan maslo (náhrada: klasické maslo) • 180 g. ovsená múka bez lepku • 1 lyžička jedlej sódy • 1 lyžička bio korenie do múčnikov (badián, zázvor, nové korenie, klinček, pomarančová a citrónová sušená kôra) • 1 lyžička cejlónskej škorice • 1 lyžica bio kakaa s nízkym obsahom tuku a cukru •  100 - 150ml sušené brusnice (náhrada - sušené hrozienka)
Recept Jablkové srdce (bez lepku, bez cukru, bez laktózy) na Gastromenu.sk

Postup

Jablká si ošúpeme, sparíme alebo uvaríme do mäkka. Rozmixujeme na pyré. Pridáme postupne vajíčka, maslo a ostatné suché suroviny. Vymiešame hladké cesto. Nakoniec zľahka primiešame sušené brusnice, ktoré sme si vopred sparili. Ak nemáte k dispozícii zloženie takéhoto bio korenia, môžete použiť aj samostatné korenie a nastrúhať čerstvú pomarančovú, citrónovú kôru. Cesto vlejeme do srdcovej formy, ktorú si vopred vymažeme olejom a trochou múky. Môžete použiť aj inú formu na pečenie. Vrch koláča ozdobíme jablkami, ktoré si nakrájame na mesiačiky, alebo si môžete vytvoriť z jabĺčok ružičky. Ak chcete tvoriť ružičky, musíte si nakrájať jablko na mesiačiky, spariť do mäkka a potom zrolovať do ružičiek. Pečieme pri 180 °C, približne 45 minút. Koláč necháme úplne vychladnúť a až potom vyklopíme z formy. Opäť som piekla zdravšie, bez cukru a sladko. Koláčik je šťavnatý a sladký vďaka jabĺčkam.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová
17.06.2020